Turvatiimi Oyj:n hallitus on päättänyt noin 4,4 miljoonan euron määräisen merkintäoikeusannin järjestämisestä ja sen ehdoista


Turvatiimi Oyj                       Pörssitiedote      24.8.2012     klo 13.30

 

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Isoon-Britanniaan, Hongkongiin, Australiaan, Japaniin, Singaporeen tai Kanadaan.

 

Merkintäoikeusanti lyhyesti:

  • Turvatiimi Oyj (”Turvatiimi” tai ”Yhtiö”) järjestää nykyisten osakkeenomistajiensa merkintäetuoikeuteen ja uusien osakkeiden liikkeeseen laskuun perustuvan maksullisen noin 4,4 miljoonan euron osakeannin
  • Turvatiimi tulee lyhentämään Merkintäoikeusannista kertyvillä nettovaroilla lyhytaikaisia rahoituslaitoslainojaan 1,0 miljoonalla eurolla sekä takaisinmaksamaan Atine Group Oy:ltä nostamansa väliaikaisen rahoituksen pääomamäärältään 1,0 miljoonaa euroa. Muut Merkintäoikeusannista kertyvät nettovarat Yhtiö suunnittelee käyttävänsä liiketoimintansa orgaanisen sekä mahdollisesti myös yritys- ja/tai liiketoimintakauppojen kautta tapahtuvan kasvun rahoittamiseen, käyttöpääomansa rahoittamiseen sekä Yhtiön maksuvalmiuden vahvistamiseen.
  • Yhteensä enintään 439.057.572 uutta osaketta
  • Merkintähinta 0,01 euroa tarjottavalta osakkeelta
  • Jokaista täsmäytyspäivänä 29.8.2012 omistettua osaketta kohden saa yhden merkintäoikeuden, jolla voi merkitä kolme (3) uutta osaketta
  • Merkintäaika alkaa 3.9.2012 ja päättyy 18.9.2012
  • Kaupankäynti merkintäoikeuksilla alkaa 3.9.2012 ja päättyy 11.9.2012
  • Yhtiö tarjoaa Merkintäoikeuksien nojalla mahdollisesti merkitsemättä jäävät Tarjottavat Osakkeet Merkintäoikeuksilla Tarjottavia Osakkeita merkinneiden sijoittajien ja Merkintäoikeusannille merkintätakauksen antaneen sijoittajan merkittäväksi Toissijaisessa Merkinnässä
  • Merkintäoikeusannille on saatu 4,0 miljoonan euron määräinen merkintäsitoumus ja -takaus.

 

Turvatiimin hallitus on tänään 24.8.2012 päättänyt Yhtiön ylimääräisen yhtiökokouksen 27.6.2012 antaman valtuutuksen nojalla toteuttaa osakkeenomistajien merkintäetuoikeuteen perustuvan noin 4,4 miljoonan euron maksullisen osakeannin (”Merkintäoikeusanti”) tarjoamalla osakkeenomistajien merkittäväksi enintään 439.057.572 uutta osaketta merkintähintaan 0,01 euroa/osake. Merkintäaika Merkintäoikeusannissa alkaa 3.9.2012 ja päättyy 18.9.2012 klo 20.00.

Merkintäoikeusannissa osakkeenomistaja, joka on täsmäytyspäivänä 29.8.2012 (”Täsmäytyspäivä”) merkitty Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään Yhtiön osakasluetteloon, saa automaattisesti kutakin Täsmäytyspäivänä omistamaansa osaketta kohden yhden (1) vapaasti luovutettavissa olevan arvo-osuusmuotoisen merkintäoikeuden (”Merkintäoikeus”), joka oikeuttaa merkitsemään kolme (3) uutta Yhtiön osaketta. Minimimerkintä Merkintäoikeusannissa on 3 osaketta.

Merkintäoikeuksien julkinen kaupankäynti Helsingin Pörssissä alkaa 3.9.2012 ja päättyy 11.9.2012. Turvatiimin osakkeilla käydään kauppaa ilman Merkintäoikeuksia 27.8.2012 lähtien. Turvatiimi julkistaa Merkintäoikeusannin lopullisen tuloksen pörssitiedotteella arviolta 24.9.2012. Merkintäoikeusannin ehdot ovat kokonaisuudessaan tämän pörssitiedotteen liitteenä.

Yhtiö on Merkintäoikeusantiin liittyen laatinut perusesitteen sekä arvopaperiliitteen (”Esite”). Finanssivalvonnan hyväksymä Esite on saatavilla Yhtiön kotisivuilla www.turvatiimi.fi ja osoitteessa www.nordea.fi/osakkeet 27.8.2012 alkaen. Pyydettäessä Esite on saatavana myös paperiversiona Yhtiöstä osoitteesta Turvatiimi Oyj, Esterinportti 2, 00240 Helsinki sekä merkintäpaikoista.

Turvatiimi Yhtiö tulee lyhentämään Merkintäoikeusannista kertyvillä nettovaroilla lyhytaikaisia rahoituslaitoslainojaan 1,0 miljoonalla eurolla sekä takaisinmaksamaan Atine Group Oy:ltä nostamansa väliaikaisen rahoituksen pääomamäärältään 1,0 miljoonaa euroa. Muut Merkintäoikeusannista kertyvät nettovarat Yhtiö suunnittelee käyttävänsä liiketoimintansa orgaanisen sekä mahdollisesti myös yritys- ja/tai liiketoimintakauppojen kautta tapahtuvan kasvun rahoittamiseen, käyttöpääomansa rahoittamiseen sekä Yhtiön maksuvalmiuden vahvistamiseen. Yhtiön pääomistaja ja emoyhtiö Atine Group Oy (”Atine”) on Yhtiölle antamallaan merkintäsitoumuksella ja -takauksella sitoutunut merkitsemään osakkeita yhteensä 4,0 miljoonalla eurolla. Merkintätakauksen ehtojen perusteella Atinen omistusosuus Turvatiimin liikkeeseen laskemista osakkeista ja osakkeiden tuottamista äänistä ei missään tilanteessa voi kuitenkaan ylittää 89,9 % kaikista Turvatiimin liikkeeseen laskemista osakkeista ja niiden tuottamista äänistä (minkä leikkurin selvyyden vuoksi todetaan pienentävän merkintätakauksen määrää neljästä miljoonasta eurosta alintaan noin 3,8 miljoonaan euroon, mikäli Merkintäoikeusannissa ei merkittäisi muita osakkeita, eikä Atinen merkintäsitoumuksen allekirjoituspäivänä omistamien osakkeiden lukumäärä (93.598.936 osaketta) laske ennen Atinen osakemerkintää Merkintäoikeusannissa).

 

Helsinki 24.8.2012

Turvatiimi Oyj:n hallitus

 

Lisätietoja:

Juha Murtopuro, toimitusjohtaja, puh. 0207 363 200

(sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@turvatiimi.fi)

 

JAKELU

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.turvatiimi.fi

 

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti, kokonaan tai osittain, Yhdysvalloissa, Australiassa, Japanissa, Kanadassa, Hongkongissa tai Singaporessa. Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa eikä tiedotteessa tarkoitettuja arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (United States Securities Act of 1933, muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Arvopapereita koskevaa tarjousta tai mitään sen osaa ei rekisteröidä Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita myydä julkisesti Yhdysvalloissa.

Tämä tiedote ei ole arvopapereiden mahdollista myyntiä tai hankintaa koskeva suora tai välillinen tarjous, eikä arvopapereita myydä alueilla, joilla kyseisten arvopapereiden tarjoaminen tai myynti olisi lainvastaista ennen niiden rekisteröintiä taikka rekisteröintivelvollisuutta koskevan poikkeuksen tai muun kyseisten alueiden arvopaperilakien mukaisen hyväksynnän saamista.

Tässä esitetyt tiedot eivät ole tarjous myydä arvopapereita yleisölle Iso-Britanniassa. Arvopapereita koskevaa esitettä ei ole rekisteröity eikä rekisteröidä Iso-Britanniassa. Tässä esitetyt tiedot on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Iso-Britannian ulkopuolella tai (ii) Iso-Britannian vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) vuoden 2005 määräyksen (Order 2005) ("Määräys") 19 (5) artiklan (Financial Promotion) mukaisille sijoitusalan ammattilaisille tai (iii) Määräyksen 49 (2) artiklan mukaisille yhteisöille, joilla on korkea varallisuusasema (high net worth entity), taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti tiedottaa (kaikki tällaiset henkilöt jäljempänä "asiaankuuluvat tahot"). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä sijoitustoiminta on tarkoitettu ainoastaan asiankuuluvien tahojen saataville. Kenenkään, joka ei ole asiaankuuluva taho, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.

Mikäli tämän tiedotteen perusteella katsottaisiin tarjottavan arvopapereita missään Esitedirektiivin implementoineessa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa, tarjous osoitetaan ainoastaan tällaisessa maassa oleville Esitedirektiivin tarkoittamille kokeneille sijoittajille.

Tämä tiedote on direktiivin 2003/71/EY (direktiivi mukaan lukien kaikki siihen liittyvät implementointitoimenpiteet kyseisessä jäsenvaltiossa, "Esitedirektiivi") implementointitoimenpiteiden mukainen mainos. Merkintäoikeusannin yhteydessä julkistetaan Esitedirektiivin mukaisesti laadittu esite, joka on saatavilla Yhtiöstä ja paikoista, jotka ottavat vastaan osakkeiden merkintöjä.

 

LIITE

MERKINTÄOIKEUSANNIN EHDOT

TARJOTTAVAT OSAKKEET

Ylimääräiseltä yhtiökokoukselta 27.6.2012 saamansa osakeantivaltuutuksen nojalla Yhtiön hallitus on 24.8.2012 päättänyt osakeannista ("Merkintäoikeusanti"), jossa tarjotaan merkittäväksi enintään 439.057.572 uutta osaketta ("Tarjottavat Osakkeet"). Tarjottavien Osakkeiden määrä on kolminkertainen verrattuna Yhtiön kaupparekisteriin 24.8.2012 merkittyjen osakkeiden määrään.

 

MERKINTÄOIKEUS

Tarjottavat Osakkeet tarjotaan Yhtiön osakkeenomistajille heidän osakeomistuksiensa suhteessa. Ne Yhtiön osakkeenomistajat, jotka on Merkintäoikeusannin täsmäytyspäivänä 29.8.2012 ("Täsmäytyspäivä") merkitty Euroclear Finlandin ylläpitämään osakasluetteloon, saavat yhden (1) Tarjottavien Osakkeiden merkintään oikeuttavan arvo-osuusmuotoisen merkintäoikeuden ("Merkintäoikeus") jokaista Täsmäytyspäivänä omistamaansa Yhtiön osaketta kohden. Merkintäoikeuksien ISIN-tunnus on FI4000046917 ja kaupankäyntitunnus TUT1VU0112. Merkintäoikeudet ovat vapaasti luovutettavissa. Merkintäoikeudet ovat julkisen kaupankäynnin kohteena Helsingin Pörssin pörssilistalla 3.9.2012 alkaen 11.9.2012 asti.

 

MERKINTÄTAKAUKSET JA -SITOUMUKSET

Virala Oy Ab -konserniin kuuluva Yhtiön suurin osakkeenomistaja ja emoyhtiö Atine Group Oy ("Atine"), joka omistaa yhteensä noin 64 % Yhtiön kaikista osakkeista ja niiden tuottamista äänistä, on 5.6.2012 sitoutunut merkitsemään Merkintäoikeusannissa tarjottavia uusia osakkeita 4,0 miljoonalla eurolla jakautuen Atinelle Merkintäoikeusannissa tulevien merkintäoikeuksien nojalla merkittäviin osakkeisiin sekä Merkintäoikeusannissa tarjottaviin osakkeisiin, jotka mahdollisesti jäävät merkitsemättä ja jotka toissijaisessa merkinnässä osoitetaan Atinen merkittäväksi ("Merkintätakaus"). Merkintätakaukselle ei ole annettu vakuuksia.

Merkintätakauksen ehtojen perusteella Atinen omistusosuus Turvatiimin liikkeeseen laskemista osakkeista ja osakkeiden tuottamista äänistä ei missään tilanteessa voi kuitenkaan ylittää 89,9 % kaikista Turvatiimin liikkeeseen laskemista osakkeista ja niiden tuottamista äänistä (minkä leikkurin selvyyden vuoksi todetaan pienentävän Merkintätakauksen määrää neljästä miljoonasta eurosta alintaan noin 3,8 miljoonaan euroon, mikäli Merkintäoikeusannissa ei merkittäisi muita osakkeita, eikä Atinen Merkintäsitoumuksen allekirjoituspäivänä omistamien osakkeiden lukumäärä (93.598.936 osaketta) laske ennen Atinen osakemerkintää Merkintäoikeusannissa).

 

MERKINTÄSUHDE

Merkintäoikeuksien haltija on oikeutettu merkitsemään jokaisella Merkintäoikeudella kolme (3) Tarjottavaa Osaketta. Minimimerkintämäärä on kolme (3) osaketta.

 

MERKINTÄHINTA

Merkintähinta on 0,01 euroa Tarjottavalta Osakkeelta. Merkintähinta merkitään kokonaisuudessaan Yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Merkintähinta perustuu Yhtiön ylimääräisen yhtiökokouksen 27.6.2012 tekemään osakeantivaltuutuspäätökseen ja sen määrittelyssä on huomioitu Yhtiön tavoite saada Merkintäoikeusannin kautta lisävaroja vähintään 4 miljoonaa euroa brutto.

 

OIKEUS MERKITÄ MERKITSEMÄTTÄ JÄÄNEITÄ TARJOTTAVIA OSAKKEITA ILMAN MERKINTÄOIKEUKSIA ("TOISSIJAINEN MERKINTÄ")

Yhtiö tarjoaa Merkintäoikeuksien nojalla mahdollisesti merkitsemättä jäävät Tarjottavat Osakkeet Merkintäoikeuksilla Tarjottavia Osakkeita merkinneiden sijoittajien ja Merkintäoikeusannille merkintätakauksen antaneen sijoittajan merkittäväksi Toissijaisessa Merkinnässä. Toissijaisessa Merkinnässä merkintään oikeutetuilla on mahdollisuus antaa toimeksianto Tarjottavien Osakkeiden merkinnästä ilman Merkintäoikeuksia. Tarjottavia Osakkeita jaetaan Toissijaisessa Merkinnässä, mikäli niitä jää merkitsemättä Merkintäoikeuksien nojalla tapahtuvan ensisijaisen merkinnän jälkeen. Merkintähinta Toissijaisessa Merkinnässä on sama 0,01 euroa Tarjottavalta osakkeelta kuin ensisijaisessa merkinnässä.

Yhtiön hallitus päättää Toissijaisessa Merkinnässä merkittyjen osakkeiden jakamisesta (allokoimisesta) sijoittajille. Katso jäljempänä kohta "Tarjottavien Osakkeiden merkintä ja allokaatio ilman Merkintäoikeuksia".

 

MERKINTÄAIKA

Merkintäaika alkaa 3.9.2012 klo 9.30 ja päättyy 18.9.2012 klo 20.00. Merkintäpaikat ottavat vastaan merkintätoimeksiantoja tavanomaisina aukioloaikoinaan. Tilinhoitajayhteisöt voivat edellyttää merkintätoimeksiantojen antamista jo ennen kuin Merkintäaika päättyy. Merkintätakauksen nojalla merkittäväksi tulevien Tarjottavien Osakkeiden merkintä tehdään ja maksetaan, kun Merkintäoikeusannin tulos muutoin on selvitetty, arviolta 24.9.2012 mennessä. Hallituksella on oikeus päättää Toissijaisen Merkinnän merkintäajan pidentämisestä.

 

MERKINTÖJEN VASTAANOTTAMINEN

Osakeannin järjestämisestä vastaa Yhtiö. Osakemerkintöjä Yhtiön asiamiehenä vastaanottaa:

Nordea Pankki Suomi Oyj:n konttorit ja Nordea Private Banking -yksiköt Suomessa niiden tavanomaisina aukioloaikoina.

Nordea Asiakaspalvelu puhelimitse Nordean pankkitunnuksilla ma - pe klo 8.00 - 20.00, puh. 0200 3000 (suomenkielinen palvelu) ja puh. 0200 5000 (ruotsinkielinen palvelu) (pvm/mpm). Nordea Asiakaspalvelun kautta tehty merkintätoimeksianto edellyttää, että merkitsijällä on voimassa oleva sopimus pankkitunnuksista Nordean kanssa. Yritykset eivät voi antaa merkintätoimeksiantoja puhelimitse. Asiakaspalveluun tulevat puhelut nauhoitetaan. Merkintöjä ei voi tehdä Nordean verkkopankissa.

Merkintätoimeksiantoja vastaanottavat myös tilinhoitajayhteisöt ja arvopaperien säilyttäjät, jotka ovat tehneet sopimuksen Yhtiön asiamiehenä toimivan Nordea Pankki Suomi Oyj:n kanssa merkintöjen vastaanottamisesta.

 

MERKINTÄOIKEUKSIEN KÄYTTÄMINEN

Osakkeenomistaja voi osallistua Merkintäoikeusantiin merkitsemällä Tarjottavia Osakkeita arvo-osuustilillään olevilla Merkintäoikeuksilla ja maksamalla Merkintähinnan. Merkintäoikeusantiin osallistuakseen osakkeenomistajan on annettava merkintätoimeksianto säilytysyhteisönsä tai tilinhoitajayhteisönsä antamien ohjeiden mukaisesti. Mikäli osakkeenomistaja ei saa merkintään liittyviä ohjeita omalta tilinhoitajayhteisöltään, tulee osakkeenomistajan antaa merkintätoimeksianto Nordea Pankki Suomi Oyj:n konttorissa. Euroclear Finland Oyj:n arvo-osuustiliasiakkaiden tulee antaa merkintätoimeksianto Nordea Pankki Suomi Oyj:n konttorissa.

Muiden Merkintäoikeusantiin osallistuvien sijoittajien, kuten Helsingin Pörssistä ostettujen Merkintäoikeuksien haltijoiden on annettava merkintätoimeksianto omasta säilytysyhteisöstään tai tilinhoitajayhteisöstään saamiensa ohjeiden mukaisesti. Niiden osakkeenomistajien ja muiden Merkintäoikeusantiin osallistuvien sijoittajien, joiden osakkeet tai Merkintäoikeudet on rekisteröity hallintarekisteröinnin hoitajan (tai muun säilytysyhteisön) nimiin, on annettava merkintätoimeksianto oman hallintarekisteröinnin hoitajansa antamien ohjeiden mukaisesti.

Merkintätoimeksiannot tulee antaa arvo-osuustilikohtaisesti.

Tehty merkintä on sitova, eikä sitä voida muuttaa tai peruuttaa muutoin kuin jäljempänä olevan kohdan "Arvopaperimarkkinalain mukainen peruutusoikeus" mukaisesti

Merkintäoikeudet, joita ei ole käytetty viimeistään Merkintäajan päättyessä 18.9.2012 klo 20.00, raukeavat arvottomina.

 

TARJOTTAVIEN OSAKKEIDEN MERKINTÄ JA ALLOKAATIO ILMAN MERKINTÄOIKEUKSIA

Tarjottavia Osakkeita Merkintäoikeuksilla merkinneet sijoittajat sekä Merkintäoikeusannille merkintätakauksen antaneet sijoittajat voivat Toissijaisessa Merkinnässä merkitä Tarjottavia Osakkeita myös ilman Merkintäoikeuksia. Tarjottavien Osakkeiden merkintä ilman Merkintäoikeuksia tapahtuu siten, että sijoittaja antaa merkintätoimeksiannon ja maksaa samanaikaisesti Merkintähinnan tilinhoitajayhteisön ja hallintarekisteröityjen osakkeiden haltijoiden tapauksessa hallintarekisteröinnin hoitajan antamien ohjeiden mukaisesti. Mikäli sijoittaja ei saa ohjeita, hänen tulee antaa merkintätoimeksianto Nordean konttorissa (katso edellä kohta " - Merkintäoikeuksien käyttäminen"). Mikäli sijoittaja antaa useita yhteen arvo-osuustiliin liittyviä merkintätoimeksiantoja, merkintätoimeksiannot yhdistetään yhdeksi merkintätoimeksiannoksi arvo-osuustiliä kohden. Merkintätoimeksianto Toissijaisessa Merkinnässä tulee antaa samalla, kun merkitään Tarjottavia Osakkeita Merkintäoikeuksien perusteella. Merkintätoimeksianto Toissijaisessa Merkinnässä merkintätakauksen nojalla on annettava merkintätakauksen ehtojen ja Yhtiön antamien ohjeiden mukaisesti.

Merkintöjä vastaanottavan Nordean tai tilinhoitajayhteisön tulee saada merkintätoimeksianto ja -maksu viimeistään 18.9.2012 klo 20.00 tai sitä aikaisempana ajankohtana tilinhoitajayhteisön antamien ohjeiden mukaisesti. Merkintätakauksen nojalla merkittävien Tarjottavien Osakkeiden maksu on suoritettava Yhtiölle viimeistään 24.9.2012, ellei hallitus päätä pidentää Toissijaisen Merkinnän merkintä- ja/tai maksuaikaa.

Mikäli Toissijaisessa Merkinnässä merkittävissä olevat Tarjottavat Osakkeet ylimerkitään, jaetaan nämä Tarjottavat Osakkeet:

ensiksi niille, jotka ovat merkinneet Tarjottavia Osakkeita Merkintäoikeuksien perusteella. Mikäli kyseiset merkitsijät ylimerkitsevät Toissijaisessa Merkinnässä merkittävissä olevat Tarjottavat Osakkeet, Toissijaisessa Merkinnässä merkittävissä olevat Tarjottavat Osakkeet jaetaan kyseisille merkitsijöille heidän Tarjottavien Osakkeiden merkintään käyttämien Merkintäoikeuksien lukumäärän mukaisessa suhteessa arvo-osuustilikohtaisesti ja, mikäli tämä ei ole mahdollista, arpomalla;

toiseksi merkintätakauksen antajalle merkintätakauksen ehtojen ja Yhtiön hallituksen päätöksen mukaisesti.

Yhtiö vahvistaa ilman Merkintäoikeuksia merkittyjen Tarjottavien Osakkeiden merkinnän hyväksymisen tai hylkäämisen kaikille Toissijaisessa Merkinnässä merkintätoimeksiannon antaneille.

Mikäli ilman Merkintäoikeuksia merkittäviä Tarjottavia Osakkeita ei allokoida merkintätoimeksiannossa mainittua määrää, saamatta jääneitä Tarjottavia Osakkeita vastaava maksettu merkintähinta palautetaan merkitsijälle arviolta 1.10.2012. Palautettaville varoille ei makseta korkoa.

 

MERKINTÖJEN MAKSU

Tarjottavat Osakkeet on maksettava merkittäessä. Merkintäpaikan tai tilinhoitajayhteisön tulee saada merkintätoimeksianto ja -maksu viimeistään 18.9.2012 klo 20.00 tai sitä aikaisempana ajankohtana tilinhoitajayhteisön antamien ohjeiden mukaisesti.

Merkintätakauksen nojalla merkittävien osakkeiden maksu on suoritettava Yhtiölle viimeistään 24.9.2012, ellei hallitus päätä pidentää maksuaikaa. Atine Group Oy:llä on oikeus maksaa sen antaman Merkintätakauksen perusteella mahdollisesti Atine Group Oy:n merkittäväksi Merkintäoikeusannissa tulevia Tarjottavia Osakkeita kuittaamalla Yhtiölle antamaansa enintään 1,0 miljoonan euron suuruiseen väliaikaiseen rahoitukseen liittyviä saamisiaan Yhtiöltä.

 

JULKINEN KAUPANKÄYNTI MERKINTÄOIKEUKSILLA

Merkintäoikeuksien haltijat voivat myydä Merkintäoikeutensa milloin tahansa ennen kuin julkinen kaupankäynti Merkintäoikeuksilla päättyy. Julkinen kaupankäynti Merkintäoikeuksilla Helsingin Pörssissä alkaa 3.9.2012 ja päättyy 11.9.2012. Merkintäoikeuksien hinta Helsingin Pörssissä määräytyy markkinaehtoisesti.

Merkintäoikeuksia voi hankkia tai luovuttaa antamalla osto- tai myyntitoimeksiannon omalle tilinhoitajayhteisölleen tai mille tahansa arvopaperivälittäjälle.

Merkintäoikeuksien ISIN-tunnus on FI4000046917 ja kaupankäyntitunnus TUT1VU0112.

 

ARVOPAPERIMARKKINALAIN MUKAINEN PERUUTUSOIKEUS

Mikäli Merkintäoikeusantia koskevaa listalleottoesitettä ("Esite") täydennetään virheen tai puutteen johdosta Arvopaperimarkkinalain mukaisesti, on sijoittajilla, jotka ovat tehneet merkintänsä ennen Esitteen täydennyksen julkistamista, oikeus Arvopaperimarkkinalain mukaisesti peruuttaa merkintänsä kahden (2) pankkipäivän tai Finanssivalvonnan erityisestä syystä päättämän pidemmän ajan, kuitenkin enintään neljän (4) pankkipäivän kuluessa siitä, kun täydennys on julkistettu. Peruutusoikeutta voi käyttää vain, mikäli sijoittaja on merkinnyt Tarjottavia Osakkeita ennen tämän Esitteen täydennyksen julkistamista ja täydennys on julkistettu Merkintäajan alkamisen ja Merkintäoikeuksien perusteella merkittyjä Tarjottavia Osakkeita vastaavien väliaikaisten osakkeiden ("Väliaikaiset osakkeet") Helsingin Pörssissä tapahtuvan kaupankäynnin alkamisen välillä. Merkinnän peruutus koskee kaikkia peruutettavalla merkinnällä tehtyjä merkintöjä. Peruuttamisoikeudesta ilmoitetaan sijoittajille Esitteen täydennyksen julkistamisen yhteydessä Yhtiön pörssitiedotteella, jossa annetaan myös menettelyohjeet peruuttamisoikeuden käyttämisestä. Mikäli merkintä peruutetaan, merkintätoimeksiannon vastaanottanut taho palauttaa Merkintähinnan sijoittajan merkinnän yhteydessä ilmoittamalle pankkitilille ilman korkoa. Jos merkintä on tehty Merkintäoikeuksia käyttäen, Merkintäoikeudet kirjataan tämän jälkeen uudelleen osakkeenomistajan arvo-osuustilille arviolta kolmen (3) pankkipäivän kuluttua peruuttamisilmoituksen vastaanottamisesta. Jos Yhtiön osakkeenomistaja on myynyt tai muuten siirtänyt Merkintäoikeutensa, myyntiä tai siirtoa ei voi peruuttaa.

 

MERKINTÄOIKEUSANTIA KOSKEVAT PÄÄTÖKSET

Yhtiön hallitus hyväksyy kaikki Merkintäoikeuksien perusteella ja näiden Merkintäoikeusannin ehtojen sekä osakemerkintään soveltuvien lakien ja määräysten mukaisesti tehdyt merkinnät. Ilman Merkintäoikeuksia tehdyt merkinnät hyväksytään edellä kohdassa "Tarjottavien Osakkeiden merkintä ja allokaatio ilman Merkintäoikeuksia" esitettyjen periaatteiden mukaisesti. Mikäli Toissijaisessa Merkinnässä merkittävissä olevat Tarjottavat Osakkeet ylimerkitään, Yhtiö palauttaa maksettujen mutta ylimerkinnän johdosta merkitsijöille allokoimatta jääneiden Tarjottavien Osakkeiden Merkintähinnat arviolta 1.10.2012. Palautettaville varoille ei makseta korkoa.

Yhtiö julkistaa Merkintäoikeusannin lopullisen tuloksen pörssitiedotteella arviolta 24.9.2012.

 

OSAKKEIDEN KIRJAAMINEN ARVO-OSUUSTILEILLE JA KAUPANKÄYNTI

Merkinnän tekemisen jälkeen Merkintäoikeuksilla merkittyjä Tarjottavia Osakkeita vastaavat Väliaikaiset osakkeet kirjataan merkitsijän arvo-osuustilille.

Väliaikaisten osakkeiden ISIN-tunnus on FI4000046925 ja kaupankäyntitunnus TUT1VN0112.

Kaupankäynti Väliaikaisilla osakkeilla alkaa Helsingin Pörssissä 19.9.2012, ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä Merkintäajan päättymisen jälkeen.

Väliaikaiset osakkeet yhdistetään Vanhoihin Osakkeisiin (ISIN-tunnus FI0009901045, kaupankäyntitunnus TUT1V) sen jälkeen, kun Tarjottavat Osakkeet on rekisteröity kaupparekisteriin. Yhdistäminen tapahtuu arviolta 27.9.2012. Toissijaisessa Merkinnässä sijoittajille allokoidut Tarjottavat Osakkeet kirjataan sijoittajan arvo-osuustilille arviolta 28.9.2012. Kaikki kaupparekisteriin merkityt Tarjottavat Osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena yhdessä Yhtiön jo aiemmin julkisen kaupankäynnin kohteeksi otettujen Vanhojen Osakkeiden kanssa arviolta 28.9.2012 alkaen.

Yhtiöllä ei ole aikomusta toteuttaa hintaa vakauttavia toimenpiteitä.

 

OSAKKEENOMISTAJAN OIKEUDET

Tarjottavat Osakkeet tuottavat oikeuden osinkoon ja muuhun varojen jakoon sekä muut osakkeenomistajan oikeudet Yhtiössä siitä alkaen, kun Tarjottavat Osakkeet on rekisteröity kaupparekisteriin arviolta 27.9.2012 alkaen. Tarjottavat Osakkeet tuottavat samat osakkeenomistajan oikeudet kuin Yhtiön jo julkisen kaupankäynnin kohteena olevat Vanhat Osakkeet. Jokainen Tarjottava Osake oikeuttaa yhteen ääneen Yhtiön yhtiökokouksessa.

 

VARAINSIIRTOVERO JA TOIMENPIDEMAKSUT

Osakemerkinnästä ei peritä varainsiirtoveroa. Kukin tilinhoitajayhteisö perii palveluhinnastonsa mukaisen maksun sijoittajalta tämän arvo-osuustilin ylläpitämisestä ja osakkeiden sekä mahdollisten merkintäoikeuksien säilyttämisestä.

 

MUUT SEIKAT

Merkintäoikeusantiin liittyvistä muista seikoista ja käytännön toimenpiteistä, kuten Toissijaisen Merkinnän merkintäajan pidentämisestä tarvittaessa, päättää Yhtiön hallitus.

 

SAATAVILLA OLEVAT ASIAKIRJAT

Osakeyhtiölain 5 luvun 21 §:n mukaiset asiakirjat ovat Merkintäaikana saatavilla Yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Esterinportti 2, 00240 Helsinki.

 

SOVELLETTAVA LAKI

Merkintäoikeusantiin sovelletaan Suomen lakia ja sitä koskevat riidat ratkaistaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa Suomessa.