Delårsrapport Januari - Juni 2012


Kista, 2012-08-29 08:55 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

 

Andra kvartalet

  • Nettoomsättningen uppgick till 20,4 (25,0) Mkr  -24%
  • EBITDA -1,7 (-0,4) Mkr

 

 

Januari – juni 2012

  • Nettoomsättningen uppgick till 42,6 (48,9) Mkr  -13%
  • EBITDA -2,7 (-0,6) Mkr
  • Resultat efter skatt uppgick till -5,5 (-3,4) Mkr
  • Resultat per aktie -1,1 (-0,71) kr.

 

VD har ordet

 

Fortsatt fokus på tillväxt och lönsamhet

Under årets andra kvartal har vi haft bibehållet fokus på att förbättra försäljningsprocessen inom våra fyra affärsområden. Vi har även fortsatt vår strävan att anpassa våra fasta kostnader efter minskade marginaler inom framförallt Diabetes och att vi i slutet av förra året förlorade en viktig agentur inom ortopedi i Danmark. Vi har lyckats minska våra kostnader, främst genom personalreduktioner och effektiviseringar, men inte fullt ut kompenserat på intäktsidan för förlusten av Arthrex agenturen i Danmark.

Vi förväntar oss dock en volymökning mot föregående år för pennkanyler inom affärsområdet diabetes och även ökade volymer inom temperaturreglering inom affärsområdet anestesi/intensivvård, tack vare vunna avtal. Våra minskade personalkostnader kommer att få genomslag under tredje och fjärde kvartalet.

Mycket kraft läggs nu på satsningsområdet kirurgi där vi knutit till oss produkter inom en marknad med få aktörer och höga marginaler. Inom anestesi/intensivvård satsar vi på nya behandlingsmetoder för behandling av strokepatienter som bedöms ha stor potential.  Inom Diabetes påbörjas arbetet inför lanseringen av den innovativa insulinpumpen Cellnovo.

Vi har en bit kvar men vi är definitivt på rätt väg i vårt arbete att förbättra vårt resultat och blicka framåt.

 

Per Wallén

Verkställande direktör

 

 

 

MedCores aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet MCOR. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information om bolaget finns på www.medcore.se

 

 

         Frågor angående rapporten ställs till:
         VD Per Wallén tel 08-631 08 31, e-mail: per.wallen@medcore.se
         CFO Thomas Broberger, tel 08-444 03 44, e-mail: thomas.broberger@medcore.se


Attachments

Delårsrapport Q2 2012 MedCore AB.pdf