Topotarget A/S indleder strategisk gennemgang og ændrer direktionen


Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Meddelelse Nr. 14-12 / København, 30. august 2012

København, Danmark – 30. august 2012 – Topotarget A/S (NASDAQ OMX: TOPO) har i dag annonceret indledningen af en strategisk gennemgang og ændring i direktionen.

Topotargets mål er at maksimere værdien for aktionærerne. Bestyrelsen for Topotarget meddeler i dag, at den har engageret ABG Sundal Collier (www.abgsc.com) til at undersøge og rådgive om dets strategiske muligheder. Disse muligheder kan omfatte en partneraftale for belinostat uden for Spectrum Pharmaceuticals, Inc. geografiske område, en fusion med en industriel partner eller et salg af selskabet. Der er ikke truffet beslutning om at indgå i en bestemt transaktion på dette tidspunkt, og der er ingen sikkerhed for, at Topotarget vil indgå i en transaktion i fremtiden.

Topotargets bestyrelse og direktion har besluttet at ændre ledelsens struktur og størrelse for at afspejle det nuværende fokus for selskabets aktiviteter samt at forberede selskabet på udfaldet af den strategiske gennemgang. Efter at have bragt selskabet ind i en ny fase i sin udvikling, har Francois Martelet, nuværende administrerende direktør, valgt at fratræde sin stilling pr. 30. august 2012. Endvidere har Axel Mescheder, nuværende CMDO, valgt at søge en ny stilling uden for selskabet. Axel vil fratræde sin stilling i Topotarget 31. oktober 2012, men vil supportere Topotargets udvikling herefter. Idet Francois’ og Axels primære målsætning har været at forberede selskabet på det næste stadie – at afslutte studiet med belinostat i PTCL (perifert T-celle lymfekræft) og muliggøre en potential registreringsansøgning (NDA) sammen med vores partner Spectrum Pharmaceuticals – har det været et naturligt skridt for Francois og Axel at søge nye udfordringer. Vi takker både Francois og Axel for deres bidrag til at forberede Topotarget på fremtiden.

Anders Fink Vadsholt, nuværende CFO, vil pr. 30. august 2012 blive udnævnt til adm. direktør samtidig med, at han beholder sine nuværende opgaver. Anders var oprindelig bestyrelsesmedlem fra juli 2009 indtil hans ansættelse som CFO i april 2010. Han har spillet en vigtig rolle i omstruktureringen af ​​Topotarget.

Anders Fink Vadsholt vil arbejde tæt sammen med Bo Jesper Hansen, formanden for Topotargets bestyrelse, som med effekt fra 30. august 2012 vil fungere som arbejdende bestyrelsesformand. Bo Jesper Hansen har været i selskabets bestyrelse siden juli 2009 og været formand siden april 2010.

I starten af 2010 indgik Topotarget en licensaftale med Spectrum Pharmaceuticals for belinostat i Nordamerika og Indien og har siden haft fokus på at afslutte studier med belinostat, herunder i indikationen PTCL. Topline-data for PTCL-studiet forventes i løbet af 4. kvartal 2012 og Topotarget er i gang med at forberede understøttende dokumentation for alle studier i belinostat med henblik på at forberede en registreringsansøgning (NDA) for belinostat i PTCL, skulle data vise sig positive.

 

Bo Jesper Hansen
Bestyrelsesformand

 

Topotarget A/S

For yderligere information kontakt venligst:

Anders Vadsholt, CEO: Direkte: +45 39 17 83 45; mobil: +45 28 98 90 55

 

Baggrundsoplysninger

Om Anders Vadsholt, ny adm. direktør i Topotarget pr. 30. august 2012
Anders Vadsholt (43) har erfaring fra biotekselskaber samt investment banking og venturekapital. Før sin tid i Topotarget var Anders partner i BankInvest Biomedical Venture, hvor han var i 5 år. Endvidere er han tidligere stifter af og CFO i 7TM Pharma. Han startede sin karriere i Carnegie Investment Bank inden for corporate finance og aktieanalyse. Anders er Cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen i København og har en MBA fra universitetet i Melbourne.

Om Bo Jesper Hansen, bestyrelsesformand i Topotarget
Bo Jesper Hansen (53) har erfaring med international kontraktforhandling og -indgåelse samt vigtige M&A transaktioner. Han er tidligere administrerende direktør i Swedish Orphan International AB, som han succesfuldt udviklede og opbyggede fra 1993 indtil det blev overtaget af Biovitrum AB i 2009. Bo Jesper er arbejdende formand i bestyrelsen for Swedish Orphan Biovitrum AB og bestyrelsesmedlem i Zymenex A/S, Gambro AB, Orphazyme ApS, CMC Contrast AB, Hyperion Therapeutics Inc. og Genspera Inc. Bo Jesper Hansen er MD, har en PhD fra Københavns Universitet og er endvidere forfatter af mere end 40 publikationer.

Om Topotarget
Topotarget (NASDAQ OMX: TOPO) er et internationalt biofarmaceutisk selskab med hovedsæde i København. Selskabet beskæftiger sig med klinisk udvikling og registrering af onkologiprodukter. Topotarget fokuserer i samarbejde med Spectrum Pharmaceuticals, Inc., på udviklingen i de pivotale studier af dets førende lægemiddelkandidat, belinostat, som har vist positive resultater som enkeltstofbehandling af blodkræftsygdomme samt positive resultater i solide kræftsvulster. Belinostat kan anvendes i kombination med fulde doser kemoterapi og er i registreringsfase i PTCL (perifert T-celle lymfekræft). For yderligere oplysninger henvises til www.topotarget.com.

Topotarget Safe Harbor Statement
Denne meddelelse kan indeholde fremadrettede udsagn, herunder udsagn om vores forventninger til udviklingen af vores prækliniske og kliniske pipeline med tidspunkter for igangsættelse og færdiggørelse af kliniske undersøgelser samt med hensyn til forventet likviditetsforbrug. Sådanne udsagn er baseret på ledelsens nuværende forventninger og er forbundet med risici og usikkerhed, som kan medføre, at Topotargets faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, der beskrives i de fremadrettede udsagn. Topotarget advarer sine investorer om, at der ikke kan gives sikkerhed for, at de faktiske resultater eller forretningsforhold ikke vil afvige væsentligt fra hvad, der forudsiges eller gives udtryk for i sådanne fremadrettede udsagn som følge af forskellige faktorer, herunder, men ikke begrænset til, følgende: Risikoen for at et eller flere af Topotargets udviklingsprogrammer ikke skrider frem som planlagt af tekniske, videnskabelige eller kommercielle årsager, som følge af problemer med patientrekruttering eller på baggrund af nye oplysninger fra ikke-kliniske eller kliniske studier eller fra andre kilder; succesfulde konkurrerende produkter og teknologier; teknologisk uvished og produktudviklingsrisici; usikkerhed omkring yderligere finansiering; Topotargets historiske underskud og usikkerheden omkring opnåelse af lønsomhed; Topotargets udviklingsstadie som biofarmaceutisk selskab; offentlig regulering; påstande om patentkrænkelse mod Topotargets produkter, procedurer og teknologier; evnen til at beskytte Topotargets patenter og immaterielle rettigheder, usikkerhed vedrørende kommercialiseringsrettigheder samt risiko for produktansvarskrav. Vi har ingen hensigt om og påtager os ingen forpligtelse til at opdatere eller ændre fremadrettede udsagn, hverken som følge af fremkomsten af nye oplysninger, fremtidige begivenheder eller på anden måde, medmindre loven kræver det.

 


Attachments

Meddelelse nr. 14-12 Topotarget indleder strategisk gennemgang og ændrer direktionen.pdf