AkzoNobel bovenaan internationale duurzaamheidsranglijst


AkzoNobel heeft haar positie als wereldwijde leider in duurzaamheid stevig verankerd nadat de onderneming de eerste plaats heeft veroverd in de supersector Chemie in de prestigieuze Dow Jones Sustainability World Indexes (DJSI).

Uit de lijst, die vandaag is gepubliceerd, blijkt dat AkzoNobel met 93 procent de hoogste totale score in de sector heeft behaald, een verbetering ten opzichte van de tweede plaats vorig jaar. De onderneming staat sinds 2007 in de top drie.

"Onze eerste plaats, gekoppeld aan onze consistente prestaties in de afgelopen jaren, bewijst duidelijk hoe duurzaamheid succesvol is geïntegreerd in onze wereldwijde activiteiten", aldus André Veneman, Corporate Director Sustainability, die ook zijn erkenning uitsprak voor de bijdragen van medewerkers van de onderneming overal ter wereld.

De DJSI World Index geldt als een van 's werelds belangrijkste duurzaamheidsindexen waarin de duurzaamheidsprestaties van toonaangevende bedrijven worden vergeleken op basis van sociale, economische en milieuprestaties, inclusief toekomstgerichte indicatoren.

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833             
Contactpersoon: Dieuwertje ten Feld
Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7854
Contactpersonen: Jonathan Atack en Ivar Smits


Attachments

PDF versie AkzoNobel persbericht