AkzoNobel speelt in op de vraag naar nieuwe technologie met miljoenen investering


AkzoNobel gaat de capaciteit in een van haar Amerikaanse vestigingen uitbreiden om te voldoen aan de toenemende vraag van de halfgeleiderindustrie, vooral voor de productie van lichtgevende diodes (leds). Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
 
De investering - in de vestiging van AkzoNobel in Battleground, Texas - betekent een productie-uitbreiding van trimethylaluminium (TMAL) en de bouw van een nieuwe fabriek voor trimethylgallium (TMG). De vestiging versterkt daarmee haar status als 's werelds grootste fabriek in haar soort. TMAL is een basismateriaal voor TMG, een hoogzuivere metaalorganische stof (HPMO) die bijvoorbeeld wordt gebruikt om led-rasters te maken.
 
"De led-industrie maakt een sterke groei van ruim 20 procent per jaar door", aldus Werner Fuhrmann, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Specialty Chemicals. "Deze investering zal de productie rendabeler maken en er daarnaast voor zorgen dat we een zeer specialistisch product, dat een steeds belangrijkere rol in de technologie van de 21ste eeuw speelt, aan onze klanten kunnen blijven leveren."
 
De verwachting is dat de wereldwijde led-industrie de komende tien jaar sterk zal groeien, dankzij de toepassing van leds in beeldschermen voor bijvoorbeeld pc's, laptops en tablets. De enorme toename in het gebruik van leds voor algemene verlichting zal naar verwachting ook een forse bijdrage leveren. Vanwege hun lage energieverbruik en langere levensduur krijgen led-lampen vaker de voorkeur als lichtbron boven gloei- en fluorescentielampen.
 
De productie-uitbreiding van TMAL wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 opgeleverd en de nieuwe TMG-fabriek zal in augustus 2014 gereed zijn.
 
- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
 
Corporate Media Relations,
Contactpersoon: Tim van der Zanden
tel. +31 20 502 7833
 
Corporate Investor Relations,
Contactpersoon: Jonathan Atack
tel. +31 20 502 7854

Attachments

Persbericht PDF versie