Wolfgang M. Neumann utsedd till ny VD och koncernchef för Rezidor


Styrelsen för Rezidor Hotel Group har utsett Wolfgang M. Neumann till ny VD och koncernchef för Rezidor med tillträde den 1 januari 2013. Han efterträder Kurt Ritter som gå i pension vid årsskiftet.

Wolfgang M. Neumann, 50 år, är sedan maj 2011 operativ chef och Executive Vice President i Rezidor Hotel Group.

"Det är med glädje som vi kan meddela att Wolfgang M. Neuman har utsetts till Kurt Ritters efterträdare. Han har en gedigen erfarenhet av internationell hotellverksamhet. Wolfgang kommer att bidra till att ytterligare stärka Rezidors ställning som branschledande och ha fortsatt fokus på intäktsgenerering och lönsam tillväxt, säger Trudy Rautio, styrelseordförande i Rezidor Hotel Group och VD och koncernchef i Carlson.

Kurt Ritter, 65 år, avgår på egen begäran efter 23 år som VD och koncernchef för Rezidor, men kommer att kvarstå som rådgivare åt Wolfgang M. Neumann under en övergångsperiod på tre månader från och med 1 januari, 2013, och därefter fortsätta att fungera som en viktig strategisk rådgivare till Trudy Rautio.

"Vi är mycket tacksamma för den roll Kurt Ritter har spelat under sina mer än två decennier i bolaget och som gjort Rezidor till ett av de snabbast växande hotellföretagen, säger Trudy Rautio. Han har även haft en nyckelroll i arbetet med Carlson Rezidor Hotel Groups integrering, vilket har gjort hotellgruppen till en av världens största och mest dynamiska."

För mer information, vänligen kontakta:

Investor Relations:
Ebba Ankarcrona, Director Investor Relations
ebba.ankarcrona@rezidor.com

Media:
Christiane Reiter, Senior Director Corporate Communication
christiane.reiter@rezidor.com

Vänligen se bifogat dokument för mer detaljerad information


Attachments

Pressmeddelande PDF