AkzoNobel wint Europese Responsible Care-prijs


Slechts enkele weken nadat de onderneming werd uitgeroepen tot leider van de supersector Chemie in de Dow Jones Sustainability Index, heeft AkzoNobel dit jaar ook de Europese Responsible Care-prijs gewonnen.

Deze prijs, die door de European Chemical Industry Council (CEFIC) wordt uitgereikt, is een erkenning voor de ontwikkeling van nieuwe technologie die bijdraagt aan een radicale verandering in de leer- en eiwitindustrieën.

In samenwerking met de Spaanse organisatie GRIT heeft AkzoNobel's Industrial Chemicals bedrijfsonderdeel de DeMythe®LDD-technologie ontwikkeld, op basis van dimethylether (DME). Deze technologie zorgt ervoor dat het proces van ontvochting en ontvetting van dierenhuiden - die belangrijk is voor de vervaardiging van lederwaren en diverse voedingsmiddelen - veel duurzamer is en daarnaast minder schadelijk voor de gezondheid dan traditionelere methoden.

"Deze technologie benadrukt echt wat we bedoelen met Tomorrow's Answers Today", aldus Werner Fuhrmann, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Specialty Chemicals. "Innovatie moet verandering op gang brengen en door deze nieuwe technologie te gebruiken worden de leer- en eiwitindustrieën duurzamer, wat ontegenzeggelijk goed zal zijn voor de toekomstige behoeften van onze klanten en de planeet."

De onafhankelijke jury noemde het project een prachtig voorbeeld van het soort duurzame oplossingen die de chemische industrie de maatschappij te bieden heeft. De nieuwe technologie heeft vele voordelen die aan het eindoordeel bijdroegen, zoals lager energie-, water- en chemicaliëngebruik dan traditionele ontvettingsmethoden, en bovendien wordt er minder afvalwater geproduceerd.

Dit is de tweede onderscheiding die AkzoNobel met DeMythe®LDD in de wacht sleept. Eerder dit jaar kreeg de onderneming voor deze technologie al de Nederlandse Responsible Care-prijs uit handen van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

- - -
AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations,
Contactpersoon: Tim van der Zanden
tel. +31 20 502 7833

Corporate Investor Relations,
Contactpersoon: Jonathan Atack

tel. +31 20 502 7854


Attachments

Persbericht PDF versie