Årsresultat for 2011/12


Fondsbørsmeddelelse nr. 9 – 28. september 2012

Årsresultat for 2011/12 i KIF Håndbold Elite A/S.

KIF Håndbold Elite A/S’ reviderede årsrapport for året 2011/12 viser en omsætning på 15,6 mio. kr. Årets resultat før skat udgør et underskud på 10,6. mio. kr. mod et underskud på 18,1 mio. kr. i 2010/11. Selskabets aktiviteter har i regnskabsåret 2011/12 bestået i at drive professionel håndbold med et hold i herrehåndboldligaen.

Det var forventet, at resultatet før skat ville udgøre et underskud på ca. 6 – 7 mio. kr. mod det realiserede underskud på 10,6 mio. kr. I forhold til forventningerne er resultatet påvirket af det tilknyttede selskab KIF Håndbold Invest A/S og KIF Vejen A/S, der begge har opnået resultater, som har en samlet negativ effekt på KIF Håndbold Elites årsregnskab på ca. 2,3 mio. kr. Derudover er resultatet påvirket af tabet på 2 store debitorer – Cimber Sterling og AG København.

Selskabets samlede ansvarlige kapital, bestående af egenkapital og ansvarlig lånekapital, udgør

-2,7 mio. kr. mod -0,5 mio. kr. ved udgangen af det foregående regnskabsår. Efter regnskabsårets afslutning er der indskudt 7,5 mio. kr. yderligere i ansvarlig lånekapital, hvilket bringer den samlede ansvarlige kapital op på 4,8 mio. kr.

Ledelsen finder resultatet meget utilfredsstillende, idet der dog henvises til det nedenfor anførte under afsnittet økonomi og forretningsmæssig udvikling

Det er ledelsens forventning, at regnskabsåret 2012/2013 vil udvise et positivt resultat.

Økonomi og forretningsmæssig udvikling

Afvigelsen i forhold til det oprindelige budget, hvor der var balance mellem indtægter og udgifter, har baggrund i 3 forhold,

  • I det forgangne regnskabsår lykkedes det ikke at finde en hovedsponsor, og derfor mangler selskabet en omsætning på 3,0 mio. kr. Efterfølgende er der indgået aftale med hovedsponsor.
  • Selskabet havde budgetteret med en omsætning i form af sponsorleverancer til udbygningen af TRE-FOR Arena. Men da byggeriet ikke er gennemført, har man heller ikke opnået omsætningen.
  • Der har som nævnt været en negativ effekt fra øvrige selskaber samt tab på 2 store debitorer.

Som en konsekvens af ovenstående har selskabets likviditet det meste af året været meget presset, hvilket har påvirket finansieringsomkostningerne.

Selskabet har igennem året fortsat den økonomiske handlingsplan, som ledelsen igangsatte for godt 2 år siden. Man har ikke været i stand til at realisere de økonomiske mål, der blev sat for året, men det er lykkedes at opnå en betydelig resultatforbedring i forhold til forrige regnskabsår.

Datterselskabet KIF Sport & Sundhed A/S har i regnskabsåret 2011/12 givet et underskud på

76 t.kr. Dermed har selskabet opnået en positiv pengestrøm, som har betydet, at der er afdraget ca. 0,3 mio. kr. på datterselskabets gæld til KIF Håndbold Elite A/S.

KIF Håndbold Invest A/S har realiseret et negativ resultat, som er påvirket af ekstraordinære nedslag til lejerne samt andre dispositioner i det underliggende selskab Koldinghallerne A/S.

Forud for sæsonen blev dameligaholdet udskilt i et nyt selskab, KIF Vejen A/S, hvor KIF Håndbold Elite A/S ejer 37 %. Som følge af KIF Vejen A/S’ forventede resultat er aktierne nedskrevet til 0.

Udbygning af TRE-FOR Arena – forventes færdiggjort i 2012/13:

Selskabet havde forventet, at den afsluttende udbygning af TRE-FOR Arena (Koldinghallerne) med ståtribune og nye skybokse i den ene ende af hallen ville blive færdigbygget i sæsonen 2011/12. Det er desværre ikke sket, da det ikke var lykkedes at opnå enighed om en samlet finansiering for byggeriet.

Selskabet har stadig stor interesse i, at byggeriet bliver gennemført, og det forventes igangsat i det kommende regnskabsår.

Etablering af KIF Kolding København

Ledelsen besluttede medio august at udvikle sine aktiviteter ved at udvide sit markedsområde til også at omfatte København. Idéen med dette projekt har været at skabe hele Danmarks Håndboldhold og udvide sit markedsområde og sponsorpotentiale til også at omfatte København og Sjælland.

Udgangspunktet for at etablere KIF Kolding København og indgå kontrakter med en række store håndboldprofiler såsom Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Lars Jørgensen og svenske Kim Andersson var, at en gruppe københavnske sponsorer gav deres hensigtserklæringer på et samlet sponsorbeløb på godt 15,0 mio. kr.

Sponsorerne gav deres opbakning, og KIF Kolding København var en realitet fra den 1. september. Efterfølgende har der været en meget stor opbakning til projektet, og ikke kun fra københavnske sponsorer. For første gang i mange år lykkedes det at få en ny hovedsponsor, og det var det lokale energiselskab TRE-FOR.

En konsekvens af det nye KIF Kolding København vil bl.a. være, at halvdelen af kampene skal spilles i Brøndby Hallen. Dermed vil klubben få 2 hjemmebaner – en i Kolding og en i Brøndby

Selskabet forventer at kunne fordoble sine sponsorindtægter med sit nye projekt – KIF Kolding København.

Forventninger til fremtiden, budget 2012/13, likviditet og vurdering af going concern forudsætninger:

Etableringen af KIF Kolding København og tilgangen af de mange nye sponsorer betyder, at ledelsen forventer, at selskabet allerede i regnskabsåret 2012/13 kan realisere et mindre positivt resultat. Likviditeten vil fortsat være stram, men driften medvirker til, at denne løbende forbedres.

Begivenheder efter regnskabsårets afslutning

 

Efter regnskabsårets afslutning er selskabets ansvarlige kapital forøget, så den udgør 4,8 mio. kr.

Udover dette er der siden balancedagen og frem til i dag ikke indtruffet forhold, som kan forrykke vurderingen af årsrapporten.

 

Hovedtal for KIF Håndbold Elite A/S

Kan ses på det vedhæftede dokument.

 

Finanskalender

 

26. oktober 2012                Ordinær generalforsamling

28. februar 2013                 Halvårsrapport 2012/2013

Den trykte årsrapport forventes offentliggjort den 12. oktober 2012 samtidig med indkaldelse til den ordinære generalforsamling. Årsrapporten vil ligeledes fra den 12. oktober være fremlagt til gennemsyn på selskabets kontor samt være at finde på selskabets hjemmeside.

 

 

Kolding, den 28. september 2012

 

 

 

________________________                                       ___________________________

 

Jens Boesen                                                                  Jon Stefansson

Adm. Direktør                                                                Formand for bestyrelsen

   

For yderligere information om KIF Håndbold Elite A/S kontakt da:

 

Adm. Direktør Jens Boesen på telefon 7632 6001

KIF Håndbold Elite A/S

Ambolten 2-6

6000 Kolding

Hjemmeside: www.kif.dk

 

Certified Adviser:

BankNordik P/F

Húsagøta 3

Postbox 3048

FO-110 Tórshavn

Færøerne

Niels Juel Arge, +298 330 351

Jan A. Guttesen, +298 330 349

www.banknordik.fo

www.banknordik.dk

 

KIF Håndbold Elite A/S er et selskab, hvis formål er at drive elitehåndbold. Herreligaen (HHL) under navnet KIF Kolding København  og 2. division herrer under navnet KIF Vamdrup med tilhørsforhold og hjemmebane i Vamdrup.


Attachments

Fondsbørsmeddelelse nr. 9 - Årsrapport 2011-12.pdf