AS Harju Elekter – 15 aastat Tallinna Börsil

Eesti, 2012-10-03 09:28 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 30. septembril 2012. aastal täitus 15 aastat ASi Harju Elekter aktsia noteerimisest Tallinna Börsil. Õigete juhtimisotsuste ja järjekindla arendustegevuse tulemusena on Harju Elekter kontsern 15 börsiaasta jooksul arenenud juhtivaks elektriseadmete- ja materjalide tootjaks Balti mere regioonis ning 10-kordistanud kontserni müügimahu ja ärikasumi. AS Harju Elekter on ka üks neist vähestest firmadest Tallinna Börsil, kes on igal aastal maksnud oma aktsionäridele dividende, 15 aasta jooksul kokku 15,08 miljonit eurot.

Täname meie kliente, partnereid, aktsionäre ja töötajaid - kõiki teid, kes te olete kaasa aidanud meie äri edendamisele.

31.12.1997 (EEK) 31.12.1997 (EUR) 31.12.2011 (EUR)
Müügitulud 72,8 miljonit 4,65 miljonit 46,7 miljonit
Ärikasum 5,7 miljonit 0,36 miljonit 2,0 miljonit
Puhaskasum 8,7 miljonit 0,56 miljonit 2,8 miljonit
Bilansimaht 60,2 miljonit 2,85 miljonit 52,9 miljonit
Omakapital 44,9 miljonit 2,87 miljonit 40,3 miljonit

Aktsiakapital 18 miljonit 1,15 miljonit 11,76 miljonit
Aktsiate arv 1,8 miljonit tk 1,8 miljonit tk 16,8 miljonit tk*
Aktsia hind börsil 121 EEK 7,73 EUR 2,28 EUR*
Turuväärtus   13,9 miljonit 38,3 miljonit

*Aktsiate arv ja hind kajastavad toimunud fondiemissioone mais 2000 ja mais 2005.

Täna on Harju Elekter juhtiv elektriseadmete ja -materjalide tootja Balti mere regioonis. Harju Elektri Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus: AS Harju Elekter Elektrotehnika (100%), Satmatic Oy (100%) ja Rifas UAB (51%), telekommunikatsiooni-toodete valmistaja AS Harju Elekter Teletehnika (100%) ja müügifirma Harju Elekter AB (90%) Rootsis. Harju Elektril on osalus sidusettevõttes AS Draka Keila Cables (34%) ning finantsinvesteeringud Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokomplekss (14%) ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj (6,5%).

Andres Allikmäe
Juhataja