Delårsrapport Januari - september 2012


Kista, 2012-10-24 10:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

MedCore AB (publ)

Delårsrapport

Januari – september 2012

 

 

Tredje kvartalet

  • Nettoomsättningen uppgick till 19,9 (19,4) Mkr,  +2%
  • EBITDA -0,2 (-2,2) Mkr
  • Tecknat avtal med ny agentur Symmetry surgical som tillhandahåller kirurgiska instrument. I avtalet medföljer existerande kundstock till ett värde av ca 6 MSEK per år.

 

 

Januari – september 2012

  • Nettoomsättningen uppgick till 62,4 (68,2) Mkr  -8%
  • EBITDA -2,9 (-2,9) Mkr
  • Resultat efter skatt uppgick till -7,2 (-7,1) Mkr
  • Resultat per aktie -1,40 (-1,45) kr.

 

 

VD ord, kvartalsrapport

Positiv trend

Vi kan glädjande uppvisa andra månaden i rad med positivt rörelseresultat.

Årets strävanden att nå tillväxt genom tydligt fokus och ökad effektivitet hos säljkåren samt att minska kostnader genom en mer anpassad organisation börjar ge resultat.

 

Affärsområdet Kirurgi står för den starkaste tillväxten där produkten, Microsulis, för behandling av lever- och njurtumörer ökat mest.  Våra nya agenturer inom stapling och laparoskopi har rönt stort intresse bland våra kunder som självklara alternativ till de etablerade företagen inom respektive område.  Portföljen har stärkts ytterligare då vi tecknade avtal med Symmetry surgical som tillhandahåller högkvalitativa kirurgiska instrument, tidigare en division inom Johnson&Johnson, under namnet Codman. I avtalet ingår en existerande kundstock i Skandinavien och Island till ett värde av ca 6 MSEK.  Avtalet börjar gälla från första november i år.

 

Vårt till omsättning största affärsområde Anestesi/Intensivvård, där vi är marknadsledande inom bland annat temperaturreglering, har även den haft en positiv utveckling under tredje kvartalet.

Möjligheter har öppnat sig med befintligt sortiment inom nya behandlingsområden och vår expansionsplan i Danmark och Norge står fast.

 

Affärsområdet diabetes har lyckats ökat volymerna inom pennkanyler genom vunna upphandlingar i Sverige men reducerade priser har gjort att vi minskar mot föregående år. Ökningen inom lansetter och blodsockermätare kompenserar inte helt minskningen inom pennkanyler.

Lanseringen av insulinpumpen CellNovo beräknas ske under nästa år.

 

Affärsområdet thorax växer trots leveransproblem från tillverkaren på grund av jordbävning i Italien. Vi räknar trots det med en tillväxt mot föregående år med något minskade marginaler under fjärde kvartalet, på grund av att vi tillfälligt tvingas till stödköp från andra leverantörer tills produktionen från vår leverantör, Sorin åter är igång.

 

Stärkt av de senaste månadernas positiva utveckling och tillskott till produktportföljen inom kirurgi har jag gott hopp om framtiden och att vi nu lägger grunden för en gynnsam utveckling för 2013.

 

Per Wallén

Verkställande Direktör

 

 

         MedCores aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet MCOR. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information om bolaget finns på www.medcore.se
         
         
         
         
         
         Frågor angående rapporten ställs till:
         VD Per Wallén tel 08-631 08 31, e-mail: per.wallen@medcore.se
         CFO Thomas Broberger, tel 08-444 03 44, e-mail: thomas.broberger@medcore.se


Attachments

Delårsrapport Q3 2012 MedCore AB.pdf