Kopy Goldfields: 1,28 Moz Guld bekräftat enligt JORC-koden för del av Krasny-mineraliseringen


Kopy Goldfields har glädjen att rapportera resultaten av en första beräkning av mineraltillgångar enligt JORC-koden för en del av Krasny-guldfyndigheten. Mineraltillgångarna har beräknats till 44 miljoner ton antagna tillgångar med en genomsnittlig guldhalt om 0,89 g/t. Av den totala strukturen på 2 850 meter som har bekräftats genom den senaste borrningen, täcker den nuvarande beräkningen en mineralisering om 1 300 meter. Med dessa resultat har guldfyndigheten en stor potential att utvecklas till en gruva. 

Beräkningen av mineraltillgångarna har utförts av Alexey Nikandrov, MSc, MAIG № 3084 på OOO Miramine ("Miramine"). Denna beräkning utfördes av Miramine i enlighet med JORC-koden2004к för rapportering av mineraltillgångar (Se tabell 1).

Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields kommenterar resultaten:

- Vi är väldigt glada över resultaten från Krasny. Den nuvarande mineraltillgångsrapporten täcker bara en del av det som borrats på Krasny-mineraliseringen hittills och således är mineraltillgångsberäkningen begränsad till den mest prospekterade centrala delen av strukturen (se kartor i appendix 1). Vi har resultat från den senaste borrningen som visar att strukturen fortsätter västerut och även kommer närmare ytan (se tvärsnitt av borrlinjer i Appendix 1). Den mängd information som vi har i nuläget låter oss dock inte med säkerhet rapportera ytterligre mineraltillgångar längs strukturen. Vårt nästa steg blir nu att fortsätta borra Krasny-mineraliseringens västra flank för att erhålla den information som saknas och förhoppningsvis kunna öka både tonnage och guldhalt. Vi haremellertid redan nu starka bevis på att Krasny sannolikt kan utvecklas till en gruva.

Tabell 1. Mineraltillgångsberäkning för Krasny-fyndigheten, Irkutsk Regionen, Ryssland, OOO Miramine, den 23 November 2012*

Mineraltillgångsberäkningarna har utförts av Alexey Nikandrov, MSc, MAIG på OOO Miramine.
*Kommentarer:
· Mineraltillgångsberäkningen är villkorad av slutförandet av kvalitetssäkringsförfarande (eng: QA/QC procedures), innebärandes att erhålla dubletter och att genomföra externa guldhaltskontroller.
· Mineraltillgångar är inte malmreserver och har inte bevisade ekonomiska förutsättningar för utvinning. Det finns inga garantier för att alla eller delar av mineraltillgångarna kan konverteras till malmreserver.
· Ovan nämnda tillgångar är beräknade inom ramen för ett potentiellt ekonomiskt utvinningsbart dagbrott med cut-off på 0,311 g/t guld.
· Dagbrottsoptimering baseras på guldpris om 1 700 USD/Oz, mettalurgisk återvinningsgrad omm 93% och en processkostnad om 15,20 USD/ton.
· Mineraltillgångstonnage och guldhalter rapporteras med en utspädningseffekt beräknad på en fallhöjd av 10 meter i det potentiella dagbrottet.

Beräkning av guldhalten genomfördes med Ordinary Kriging och metoden inverse distance weighing (IDW), där formeln bygger på en nedre begränsad nominell guldhalt om 0,2 g/t guld i cut-off (lägsta möjliga guldhalt). Guldhalten uppskattades med en kombination av kärnborrning och ytliga dikesprover. Miramine har genomfört en oberoende kontroll av en del av den elektroniska databas som tillhandahålls av Krasny och har dragit slutsatsen att den är lämplig för användning i mineraltillgångsuppskattning. Grunden för denna mineraltillgångsberäkning är en tredimensionell blockmodell med en blockstorlek på 30m x 25m x 10m. Mineraltillgångarna är potentiellt ekonomiskt utvinningsbara i ett dagbrott. Bilder på dagbrottet samt modellen för mineraltillgångsberäkningarna finns bifogade i Appendix 2.

Som en uppföljning till denna pressrelease kommer en detaljerad teknisk rapport i enlighet med JORC-koden att tas fram för Krasny-fyndigheten av Miramine och publiceras på Bolagets hemsida, www.kopygoldfields.com inom den närmaste tiden.

Tabell 2. Uppskattning av antagna* mineraltillgångar i marken (see kommentarer ovan) inom ett optimerat dagbrott med olika cut-offs:

Uttalande från Kompetent Person
Informationen i detta pressmeddelande som relateras till beräkning av resultatet av mineraltillgångarna baseras på information som tagits fram av Alexey Nikandrov som är Fellow of the Australian Institute of Geoscientists och heltidsanställd hos OOO Miramine. Alexey Nikandrov har erfarenhet som är relevant för denna typ av mineralisering och fyndighet och har genomfört de krav som ställs för att bli kvalificerad som ”Kompetent Person” utifrån hur de definieras i 2004 års utgåva av "Australian Code for Reporting of Exploration Results, Mineral Resources and Ore Reserves". Alexey Nikandrov har godkänt informationen och innehållet i denna release såsom det presenteras.Alexey Nikandrov är helt oberoende från Kopy Goldfields AB och innehar varken aktier i Kopy Goldfields eller något annat intresse i Krasny-projektet.

For the complete press release including tables, images and maps see attached document.
För pressmeddelande på svenska se bifogat dokument (Swedish).


Stockholm, 26 november 2012

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2012-11-26 (Swedish).pdf
Kopy Goldfields Pressrelease 2012-11-26 (English).pdf

Mer information från beQuoted
Nyhetsrum Kopy Goldfields (Swedish)

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ OMX First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag i ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolagets huvudägare är Eldorado Gold Corp. Bolaget innehar rättigheterna till nio berggrundslicenser för både prospektering och produktion som täcker 486 kvadratkilometer. Det långsiktiga målet är att utveckla ett guldprospekterings- och produktionsbolag med guldmineraltillgångar på 5 Moz för att stödja årlig guldproduktion på 0,2 Moz.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Aqurat Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: 08-544 987 55.

Aktien
Ticker: KOPY
www.nasdaqomxnordic.com/firstnorth/
Utestående aktier: 16 322 587 


Attachments

kopygoldfields_press_121126.pdf kopygoldfields_press_121126_eng.pdf