TAKOMA OYJ:N TYTÄRYHTIÖT ALOITTAVAT YT-NEUVOTTELUT


Tampere, 2013-01-17 09:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Takoma Oyj                Pörssitiedote  17.1.2013  klo 10.00                      

  

TAKOMA OYJ:N TYTÄRYHTIÖT ALOITTAVAT YT-NEUVOTTELUT   

 

Takoma Oyj:n tytäryhtiöt Hervannan Koneistus Oy, Tampereen Laatukoneistus Oy ja Takoma Systems Oy aloittavat yhteistoimintamenettelyn mukaiset neuvottelut.  Neuvottelujen tarkoituksena on löytää keinoja toiminnan sopeuttamiseksi vastaamaan markkinatilannetta kaikissa yksiköissä sekä konsernitason synergiaetujen käyttöönottamiseksi. Tavoitteena on parantaa Takoman kilpailukykyä siten, että Takoma -konserni pystyy jatkossa saavuttamaan haluamansa aseman valituilla markkinoilla. 

Yhtiöt ovat jättäneet 17.1.2013 kutsun henkilöstölleen yt-neuvottelujen aloittamisesta. Nyt aloitettu yhteystoimintamenettely koskee tässä vaiheessa Hervannan Koneistus Oy:n, Tampereen Laatukoneistus Oy:n ja Takoma Systems Oy:n koko henkilökuntaa. Näiden yt-neuvottelujen ulkopuolelle jäävät Takoma Oyj:n ja Takoma Gears Oy:n henkilökunta. Takoma Gears Oy on aloittanut aiempaan yt- menettelyyn perustuen koko henkilökuntaa koskevat lomautukset tammikuun alussa.

Neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen huhtikuun alkuun mennessä.

   

Takoma Oyj

 

Ari Virtanen

Toimitusjohtaja

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ari Virtanen 040 351 8493

   

 

Takoma lyhyesti:

Takoma on erikoistunut voimansiirtokomponenttien valmistukseen, hydrauliikan kokonaisjärjestelmiin ja komponentteihin sekä vaativien kappaleiden koneistukseen. Takomaan kuuluvat Takoma Gearsin hammastettujen komponenttien tehdas Parkanossa, Tampereen Laatukoneistuksen hydrauliikkasylinteritehdas Akaassa, Hervannan Koneistuksen koneistuskonepaja Tampereella sekä hydrauliikka- ja automaatiojärjestelmiin erikoistunut Takoma Systems Keminmaalla.

Takoma tavoittelee voimakasta sekä orgaanista että yritysostoin toteutuvaa kasvua. Tilikaudella 2012 Takoman liikevaihto oli 29 milj. euroa ja yhtiön palveluksessa oli 193 henkilöä. Takoma Oyj:n osakkeet (TAM1V) noteerataan Helsingin pörssin päälistalla.