Marjan Oudeman benoemd tot voorzitter CvB Universiteit Utrecht


18 februari 2013

AkzoNobel maakt vandaag bekend dat Marjan Oudeman, binnen het Executive Committee verantwoordelijk voor Organizational Development en Human Resources, een aanbod heeft geaccepteerd om voorzitter te worden van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, een van de meest toonaangevende en hoogst aangeschreven universiteiten van Europa. Per 30 juni a.s. verlaat Marjan Oudeman AkzoNobel om zich op haar nieuwe functie te richten.

Marjan Oudeman heeft sinds haar komst bij AkzoNobel in 2010 de Human Resources functie wereldwijd versterkt, wat onder meer heeft geleid tot een grotere betrokkenheid van medewerkers. Daarnaast is onder haar leiderschap belangrijke voortgang geboekt in het streven om een employer of choice te zijn. Marjan Oudeman heeft ook een bepalende rol gespeeld bij het creëren van de landenorganisaties, die AkzoNobel in staat hebben gesteld om de beschikbare middelen beter in te zetten en daarnaast bijdragen aan een verbetering van de operationele en functionele prestaties van de onderneming.

"Ik wil Marjan bedanken voor haar uitstekende werk en haar zeer gewaardeerde bijdragen aan onze onderneming", aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. "Namens mijzelf en het Executive Committee, wens ik haar alle goeds in haar boeiende nieuwe rol bij de Universiteit Utrecht."

Marjan Oudeman maakt de overstap naar de academische wereld na meer dan 30 jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest, waaronder een uitgebreide industriële carrière bij Tata Steel en voorlopers van die onderneming. Marjan Oudeman is tevens lid van de Raad van Commissarissen van Statoil, ABN AMRO en de Nederlandse Spoorwegen (NS). Daarnaast is ze onder meer toezichthouder bij het Rijksmuseum en bestuurslid van Het Concertgebouw en het Nationaal Fonds 4 en 5 mei.

De procedure voor het vinden van een opvolger voor Marjan Oudeman is inmiddels gestart en de uitkomst daarvan wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)". 

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833
Contactpersoon: Marcel van de Hoef              

Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7854
Contactpersonen: Jonathan Atack en Sheryl Stokes


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht