Berlin III A/S - Berlin III A/S foretager porteføljeinvestering.


 

 
 
 NASDAQ OMX Copenhagen A/S
 
Selskabsmeddelelse
nr. 2 / 2013
Birkerød, 18. februar 2013
CVR. nr. 29 24 64 91  
www.berlin3.dk  
 
      

 

Berlin III A/S foretager porteføljeinvestering.

  

Berlin III A/S har underskrevet en aktionæroverenskomst, hvor Berlin III bliver aktionær sammen med det engelske investeringsselskab Admiral Capital Holding Ltd., der er ejet af en mindre kreds af internationale investorer faciliteret af den schweiziske bank UBS. Aktionæroverenskomsten danner baggrund for etableringen af det danske ejendomsinvesteringsselskab Admiral Capital A/S, der skal danne basis for investeringer i større ejendomsporteføljer.

 

Admiral Capital A/S bliver ved etableringen af samarbejdet kapitaliseret med et beløb på DKK. 58,0 mio., der indskydes af Berlin III A/S. Det er herefter planen, at kapital anvist af UBS yderligere vil styrke kapitalgrundlaget i det fælles selskab, således at Admiral Capital A/S bliver i stand til at erhverve større ejendomsporteføljer, primært beliggende i Danmark, sekundært i Tyskland.

I forbindelse med den første kapitalisering på DKK 58,0 mio. erhverver Admiral Capital A/S en portefølje af danske ejendomme for en pris svarende til ca. DKK 950,0 mio. I forbindelse med dette køb overtager Admiral Capital A/S en finansiering i størrelsesordenen ca. DKK 920. mio. I henhold til de opstillede budgetter, baseret på det nuværende udlejningsniveau, forventes denne portefølje at give et overskud før skat og værdiregulering i 2013 i størrelsesordenen DKK 20,0 mio. og DKK 25 mio. i 2014.

 

Berlin III A/S bliver i udgangspositionen 50% ejer af Admiral Capital A/S. Denne ejerandel ændres i takt med, at UBS anviser ny kapital til det fælles selskab. Berlin III`s ejerandel kan imidlertid på intet tidspunkt blive mindre end 20%. Berlin III er herudover garanteret et årligt minimumsudbytte af denne investering varierende fra DKK 2,5 mio. til DKK 7,5 mio.

 

Forventningerne til årets resultat for Berlin III forventes at blive uændret i niveauet EUR -1,0 mio. (DKK -7,4 mio.) til EUR +1,0 (DKK +7,4 mio.) før skat og værdireguleringer, idet ovennævnte investering vil have en beskeden indflydelse på årets resultat inden 30. juni 2013.

 

Berlin III`s bestyrelsesformand indgår i bestyrelsen for Admiral Capital A/S som næstformand, hvilket sikrer Berlin III en direkte indflydelse på den fremtidige udvikling af dette selskab.

Admiral Capital A/S har endvidere sikret sig den nødvendige administrative ekspertise til den daglige drift af ovennævnte ejendomsportefølje via et samarbejde med den nuværende administration.

 

 

Februar 2013

 

H. Frisch

Bestyrelsesformand

 

 

Kontaktperson:

Eventuelle henvendelser vedrørende selskabsmeddelelsen rettes til selskabets formand Henrik Frisch på telefon + 45 20 10 60 11 eller administrerende direktør Kaj Larsen +45 20 91 43 64.


Attachments

2013002 BIII - Porteføljeinvestering 20130218.pdf