Orientering om Chr. Hansens program for kliniske studier


Hørsholm, 2013-03-01 11:03 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Selskabsmeddelelse nr.09/2013

1. marts 2013

Chr. Hansen har en førende markedsposition inden for probiotiske kulturer, med en række probiotiske stammer, der er understøttet af klinisk dokumentation. Det er Chr. Hansens hensigt at fastholde positionen som den probiotika leverandør, der har de bedst dokumenterede produkter.

Baggrund

Chr. Hansen iværksatte i 2010 et program for kliniske studier. Programmet har til formål at styrke dokumentationen af de positive effekter af to af de vigtigste probiotiske stammer på immunsystemet og mave-tarm funktionen.

Status

De to resterende studier relateret til mave-tarm funktionen er nu i den afsluttende fase og en foreløbig analyse er blevet foretaget. Trods indikationer på positive resultater blev studiernes primære effektmål ikke mødt og Chr. Hansen vurderer derfor, at de samlede data, der i øjeblikket foreligger, er utilstrækkelige til at få godkendt en sundhedsanprisning af sundhedsmyndighederne i EU. Der forventes derfor en nedskrivning på EUR 8 mio. på aktiverede udviklingsomkostninger i regnskabsåret 2012/13.

Chr. Hansen søger fortsat at differentiere sig gennem dokumentation af de positive effekter af probiotiske kulturer. Chr. Hansen vil nu foretage yderligere analyse, for at etablere en fuld forståelse af værdien af den nye viden, som disse resultater har givet, før der tages beslutning om virksomhedens fremtidige aktiviteter indenfor kliniske studier af probiotiske kulturer.  

Forventninger

De udmeldte forventninger for 2012/13 (som offentliggjort i selskabsmeddelelse af 31. oktober 2012) er uændrede på trods af resultaterne af de kliniske studier på mave-tarm funktionen. De langsigtede finansielle forventninger (3-5 år) (som offentliggjort i selskabsmeddelelse af 31. oktober 2012) er ligeledes uændrede.

Probiotisk salg i EU

Chr. Hansen sælger en række probiotiske stammer med forskellige indikationer inden for blandt andet immunsystemet og mave-tarm funktionen, vaginal sundhed m.fl. Det samlede salg af probiotiske kulturer i EU, dels som ingrediens i yoghurt (Cultures & Enzymes Division), dels som kosttilskud (Health & Nutrition Division), udgør mindre end 7% af den samlede omsætning for Chr. Hansen.

 

For yderligere information kontakt venligst:

Anders Mohr Christensen, Senior Director, Investor Relations
Tlf: 4574 7618

Kristine Ahrensbach, Kommunikationschef

Tlf: +45 4574 7623

 

 

 

Om Chr. Hansen

Chr. Hansen er en global bioscience-virksomhed, som udvikler naturlige ingredienser til fødevare- og kosttilskudsbranchen, den farmaceutiske industri og landbrugssektoren. Vores produkter omfatter kulturer, enzymer, probiotika og naturlige farver, og alle løsninger er baseret på stærke forsknings- og udviklingskompetencer kombineret med betydelige investeringer i teknologi. Omsætningen i regnskabsåret 2011/12 var EUR 699 mio. Virksomheden er markedsførende inden for alle sine divisioner – Cultures & Enzymes, Health & Nutrition og Natural Colors – og har mere end 2.450 engagerede medarbejdere i over 30 lande. Chr. Hansen blev grundlagt i 1874 og er børsnoteret på NASDAQ OMX Copenhagen. Få yderligere oplysninger på www.chr-hansen.com.


Attachments

Nr 09 2013 DK.pdf