Netop Solutions A/S offentliggør årsrapport for 2012


Birkerød, 2013-03-05 14:38 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Selskabsmeddelelse nr. 1-2013                                                                                                             

 

  

Til NASDAQ OMX Copenhagen

   

Netop Solutions A/S offentliggør årsrapport for 2012

 

Resume: 2012 blev et begivenhedsrigt år for Netop Solutions, hvor det indledningsvise fokus var på eksekvering af de investeringstiltag indenfor salg, marketing og produktudvikling, som blev besluttet i slutningen af 2011. Året blev indledt yderst tilfredsstillende med en omsætningsvækst på 12 % i 1. kvartal. De efterfølgende kvartaler blev mere udfordrende og resulterede i, at ledelsen besluttede at neddrosle selskabets investeringsaktivitet i løbet af året. Den samlede omsætning i 2012 udgjorde DKK 85,3 mio., svarende til et fald på 3 % i forhold til 2011.

 

(Denne meddelelse bør læses i sammenhæng med Netop Solutions’ årsregnskab for 2012, som er vedhæftet som bilag. Derudover findes årsrapporten på Netop Solutions’ hjemmeside, www.netop.com.)

 

Hovedpunkter for året 2012:

 

  • 2012 blev et mere udfordrende år for Netop Solutions end forventet. Efter et solidt 1. kvartal med fremgang i både omsætning og resultat, forværrede markedsforholdene sig. Dette gjorde sig især gældende i EMEA-regionen, hvilket resulterede i, at de vækstmål, vi havde sat os fra årets start, ikke kunne indfries. Netop Solutions havde i første halvår af 2012 foretaget en række investeringer indenfor samtlige af vores produktområder, men set i lyset af omsætningsudviklingen blev disse investeringer i andet halvår erstattet med et fokus på nødvendig omkostningskontrol.

 

  • I 3. kvartal 2012 blev det besluttet at sammenlægge de to forretningsområder, Secure Remote Control og Live Chat, under et nyt forretningsområde, Customer Service.  Gennem 2012 sås en stigende interesse fra IT helpdesk-markedet i forhold til at integrere live chat i remote control løsninger og Live Guide-produktet vil derfor fremadrettet, ligesom Remote Control, blive positioneret som en løsning til forbedring og effektivisering af større virksomheders IT helpdesk eller en løsning i større virksomheders kundeservicecentre, hvilket er i tråd med det fokus på Enterprise-segmentet, som Netop Solutions har haft gennem de senere år.  

 

  • Den samlede omsætning blev i 2012 på DKK 85,3 mio.mod DKK 88,3 mio. i 2011. Udviklingen i omsætningen kan primært tilskrives en nedgang i omsætningen indenfor Customer Service i EMEA, og en nedgang indenfor Education i USA.

 

  • EBITDA udgjorde for 2012 minus DKK 5,7 mio., mod DKK 2,5 mio. i 2011. EBITDA for 2012 er således en anelse under selskabets senest udmeldte forventninger på DKK 0 til minus 5 mio.

 

  • Pengestrømme fra driftsaktivitet udgjorde i 2012 minus DKK 3,1 mio., mod DKK 5,0 mio. i samme periode sidste år.

 

  • Årets resultat efter skat udgjorde DKK minus 19,3 mio. mod minus DKK 11,3 i 2011.

   

  • Omsætningen inden for Customer Service-segmentet, som omfatter de tidligere forretningsområder Secure Remote Control og Live Chat udgjorde i 2012 DKK 49,4 mio. mod DKK 51,8 mio. året før, svarende til en nedgang på 4,6 %. Justeret for valutakurspåvirkninger havde omsætningsfaldet været på 8,3 %. Omsætningen i USA, der er Netop Solutions’ største enkeltmarked, steg med 7% i forhold til 2011, men i lokal valuta realiseredes en omsætningsnedgang på 1% i forhold til 2011. Omsætningen på det nordiske marked steg med 4 % i forhold til 2011. Customer Service-segmentet udgør 58% af den samlede omsætning mod 59% året før. Det er fortsat selskabets opfattelse, at strategien med fokus på Enterprise-segmentet er korrekt, og selskabet vurderer, at der stadig eksisterer et uudnyttet potentiale i Enterprise-markedet, hvor Netop Solutions’ produkter er stærkt positionerede.

 

  • Af den samlede omsætning indenfor Customer Service udgjorde omsætningen fra Live Guide-produktet i 2012 DKK 5,4 mio. mod DKK 3,4 mio. i 2011, hvilket svarer til en stigning på 47 %. Den realiserede vækst stammer primært fra det amerikanske marked og det nordiske marked, hvor selskabet positivt oplever, at flere virksomheder nu anerkender chat som et reelt alternativ til e-mail og telefon.

 

  • Omsætningen indenfor forretningsområdet Education, udgjorde i 2012 DKK 32,2 mio. mod DKK 34,1 mio. året før, svarende til en nedgang på 5,6 %. Justeret for valutakurspåvirkninger havde faldet været på 9,7%. Education udgjorde i 2012 39 % af Netop Solutions’ samlede omsætning, hvilket er på niveau med året før. På selskabets største marked, USA, har der været en tilbagegang på 13 %. Education-markedet i USA er modent og præget af mangel på finansiering, men manglen på produktnyheder i den version af Netop Vision, der blev lanceret i begyndelsen af 2012, har også medført, at der ikke blev solgt det antal nye licenser, som var forventet. Udviklingen i EMEA regionen har været status quo i forhold til sidste år. England og Frankrig udviklede sig negativt, imens to af de større markeder har udviklet sig positivt, idet både Tyskland og Rusland har vist to cifret vækst.

 

Nøgletal 4. kvartal 2012

 

  • Omsætningen i 4. kvartal 2012 endte på DKK 22,3 mio. mod DKK 24,6 mio. i samme periode 2011.

 

  • EBITDA for 4. kvartal 2012 blev minus DKK 0,3 mio. mod DKK 1,9 mio. i samme periode sidste år.

 

  • Pengestrømme fra driftsaktivitet var DKK 0,1 mio., mod DKK 2,7 mio. i samme periode sidste år.

 

Forventninger til 2013

 

Indenfor forretningsområdet Customer Service vil fokus fortsat være på Enterprise-markedet, hvor Netop Solutions’ produkter er stærkt positionerede indenfor løsninger til IT helpdesk og kundeservicecentre. Netop Solutions vil ligeledes fortsætte med at udbygge OEM/Embedded-segmentet, særligt på det amerikanske marked. Herudover forventes, specielt i andet halvår 2013, en positiv effekt af det nye partnerprogram. På den baggrund forventer Netop Solutions en omsætningsvækst på ca. 6-10 % i 2013 indenfor forretningsområdet Customer Service.

 

Indenfor forretningsområdet Education har Netop Solutions i 2012 lanceret nye versioner med blandt andet iPad-understøttelse og et Student Response-system, hvilket har været efterspurgt af kunderne. Oprettelsen af en mere dedikeret organisation for Education, der rent markedsmæssigt adskiller sig signifikant fra Customer Service, forventes ligeledes at have en positiv effekt på omsætningen indenfor Education-segmentet. Endvidere forventes de nye tiltag vedrørende partnerprogrammet at bidrage til vækst. Til trods for at markedet fortsat præges af vanskelige vilkår mht. skoleområdets finansiering, forventer Netop Solutions en omsætningsvækst på ca. 4-8 % i 2013 indenfor forretningsområdet Education. 

 

Netop Solutions’ samlede omsætning i 2013 forventes at ligge i intervallet DKK 90-95 mio., svarende til en vækst på 5-9 % og et EBITDA DKK 3-8 mio. Forventningen til omsætningen i 2013 er baseret på en USD/DKK-kurs på DKK 5,6. Ved anvendelse af en USD/DKK-kurs på 5,7 forventes omsætning og EBITDA i 2013 forøget med henholdsvis ca. DKK 0,7 mio. og ca. DKK 0,3 mio.

  

 

 Netop Solutions A/S

Netop udvikler og sælger softwareløsninger, der giver mulighed for hurtig, sikker og stabil overførsel af video, skærmbilleder, lyd og data mellem to eller flere computere. Selskabet har to forretningsområder: ’Customer Service’ og ’Education’. Netops løsninger til ’Customer Service’, som bliver brugt at halvdelen af Fortune 100 og indeholder sikker fjernbetjening og live chat, hjælper virksomheder med at tilbyde bedre kundeservice, reducere supportomkostninger og leve op til strenge sikkerhedskrav. Inden for ’Education’ hjælper Netop, med de markedsledende Classroom Management-løsninger til det digitale klasseværelse, elever og lærere i 75 lande med at opnå bedre resultater gennem virtuel undervisning. Netop beskæftiger 144 ansatte og har kontorer i USA, England, Rumænien, Kina og Schweiz. Selskabet sælger sine løsninger til offentlige og private kunder i mere end 80 lande. Netop Solutions A/S er noteret på Københavns Fondsbørs OMX. I 2012 omsatte Netop for DKK 85,3 mio. Læs mere på: www.netop.com.

 

 

 

         Administrerende direktør Kurt Bager
         
         Telefon: 45 90 25 25
         
         E-mail:kgb@netop.com


Attachments

Netop_Solutions_årsrapport 2012.pdf