RAMIRENTIN JA CRAMON YHTEISYRITYS PANTU TÄYTÄNTÖÖN VENÄJÄLLÄ JA UKRAINASSA, YHTIÖN UUSI NIMI ON “FORTRENT”

Ramirent Oyj, Lehdistötiedote, 7.3.2013


Vantaa, 2013-03-07 12:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

 

 

 

Ramirent ja Cramo ovat saaneet kilpailuviranomaisilta hyväksynnän yhteisyritykselle Venäjällä ja Ukrainassa. Yhteisyritys on pantu täytäntöön ja yritys tulee toimimaan uuden toiminimen ja brändin “Fortrent” alla.

Fortrent on johtava konevuokrauspalvelujen tuottaja Venäjän ja Ukrainan markkinoilla. Yhteisyrityksen vuotuinen liikevaihto on yli 52 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaali (EBITDA-margin) on noin 35 prosenttia. Yhteisyrityksen henkilöstömäärä on noin 400, ja sillä on 22 toimipistettä. Yrityksen operatiivisen toiminnan pääkonttori tulee sijaitsemaan Pietarissa.

”Uuden Fortrent yhtiön perustaminen on meille tärkeä edistysaskel,” kommentoi Anton Artemiev, hallituksen puheenjohtaja. “Yhtiön nimi Fortrent kuvastaa yhteisyrityksen vahvuuksia ja valmiuksia tarjota täyden valikoiman tuotteet ja palvelut rakennusalan yrityksille. Fortrent tarjoaa kilpailukykyisen arvolupauksen asiakkailleen ja ottaa edelläkävijän roolin kehittääkseen konevuokrauksen toimialaa näillä markkinoilla.”

”Fortrent tulee auttamaan asiakkaita heidän konevuokrauksen tarpeissa joustavasti ja kustannustehokkaasti. Asiakkaat etsivät yhä enemmän yhtä asiantuntevaa palveluntarjoajaa, joka pystyy suunnittelemaan ja hallinnoimaan konevuokrauskalustoa projektin eri vaiheissa. Olemme iloisia, että voimme tarjota yhteistä konevuokrauksen kalustoa ja osaamista asiakkaillemme Venäjän ja Ukrainan markkinoilla, sanoo Magnus Rosén, Ramirent Oyj:n toimitusjohtaja.

”Fortrentin kautta meillä on vahva rooli johtavana konevuokrausyrityksenä suurilla ja kehittyvillä Venäjän ja Ukrainan markkinoilla. Samaan aikaan kumppanuus Ramirentin kanssa vähentää investointitarpeita ja riskejä, jotka liittyvät tähän suureen mahdollisuuteen, kommentoi Vesa Koivula, Cramon toimitusjohtaja.

Yhteisyrityksen hallituksen puheenjohtaja on Anton Artemiev, jolla on laaja kokemus niin Venäjältä kuin kansainvälisiltä markkinoilta. Fortrentin toimitusjohtajaksi on valittu Grigory Grif, (aikaisemmin Ramirentin Venäjän ja Ukrainan maajohtaja).

Fortrentin omistajuus ja hallinta on jaettu yhtiöiden kesken tasan 50/50 ja uusi yritys on suomalainen osakeyhtiö. Saavuttaakseen yhtäläisen omistuksen yhteisyrityksestä, Cramo maksaa toteutuksen yhteydessä noin 9,2 miljoonan euroa käteisenä Ramirentille.

Omistus yhteisyrityksessä kirjataan Ramirent konsernin tilinpäätökseen pääomaosuus-menetelmällä ja osuus yhteisyrityksen tuloksesta sisältyy tilinpäätöksessä liikevoittoon. Yhteisyrityksen muodostamisen jälkeen Venäjän ja Ukrainan liikevaihtoa ei enää sisällytetä Ramirent-konsernin liikevaihtoon. Järjestelyllä odotetaan olevan lievä positiivinen tulosvaikutus vuonna 2013.

 

Vantaa, 7.3.2013

Ramirent Oyj

 

Magnus Rosén
toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA:

Magnus Rosén, toimitusjohtaja
puh.+358 20750 2845, magnus.rosen@ramirent.com

Jonas Söderkvist, talousjohtaja
puh.+358 20750 3248, jonas.soderkvist@ramirent.com

 

JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ramirent.com

 

Ramirent on johtava konevuokrauskonserni, joka yksinkertaistaa asiakkaittensa liiketoimintoja toimittamalla dynaamisia vuokrausratkaisuja. Palvelemme laajaa asiakaskuntaa, kuten rakennus- ja prosessiteollisuutta, telakoita, julkista sektoria ja kotitalouksia. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 714 miljoonaa euroa. Konsernilla on 3 000 työntekijää 358 toimipaikassa 13 maassa Pohjoismaissa ja Keski- ja Itä-Euroopassa. Ramirent on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.