2013 inleds med en stark RevPAR-utveckling för Rezidor


Rezidor började året med en positiv RevPAR-utveckling. Bolagets RevPAR för jämförbara hotell ökade med 9,8% i januari och 8,1% i februari. "Den viktigaste anledningen till RevPAR-lyftet är en stärkt efterfrågan på nästan samtliga marknader i Europa, Mellanöstern och Afrika. Den ökade beläggningen är ett resultat av olika affärsmässiga initiativ som har lett till att vi har tagit ytterligare marknadsandelar", kommenterade Wolfgang M. Neumann, Rezidors VD och koncernchef, vid bolagets årliga konferens i Riga, Lettland. "De ekonomiska förhållandena är alltjämt svåra och osäkra. Den positiva trenden har fortsatt in i mars men månaden kommer att påverkas negativt av påskens infallande. Vi kommer följa utvecklingen noga under året. Den starka starten av 2013 återspeglar den effektiva implementeringen av Route 2015", fortsatte Neumann.

I sitt inledningstal till de 500 konferensdelegaterna, hotellchefer och medarbetare från Rezidors huvud- och regionkontor, beskrev Neumann bolagets strategiska fokus där personalutveckling och gästnöjdhet är de viktigaste drivkrafterna i bolagets strävan mot långsiktig och hållbar lönsamhet. Han underströk även Rezidors åtagande vad gäller lönsam tillväxt genom management- och franchiseavtal med fokus på tillväxtmarknader. De fem nya hotellkontrakten (1 037 rum) som Rezidor tecknade i januari, februari och mars 2013 ligger i Ryssland/OSS och Afrika, vilka är Rezidors viktigaste marknader för framtida affärsutveckling. Radisson Blu Sheremetyevo Airport Hotel i Moskva (379 rum, öppnar under andra kvartalet 2014) var det senaste avtalet som tecknades. I början av februari öppnade Rezidor även flaggskeppshotellet Radisson Blu Hotel, Maputo i Moçambique med 154 rum.

Route 2015 är Rezidors ledstjärna i strävan att uppnå bolagets mål. Det omfattande programmet, som lanserades i december 2011, har som målsättning att öka bolagets EBITDA-marginal med sex till åtta procentenheter fram till 2015. Programmet sätter stark fokus på intäktsgenerering, som exempelvis ett globalt samarbete och aktiviteter med Rezidors strategiska partner Carlson, kostnadsbesparande initiativ, en accelererad portföljförvaltning och ytterligare tillväxt genom management- och franchiseavtal på tillväxtmarknader.

Före den årliga konferensen visade Rezidors bolagets starka engagemang för socialt ansvar då de, med stöd av konferensens sponsor LG, tillbringade en eftermiddag på ett barnhem i Riga där de hjälpte till att måla byggnaden.

Under den pågående konferensen kommer Rezidor även att ta farväl av Kurt Ritter, koncernens föredetta VD och koncernchef. Ritter, som ursprungligen kommer från Schweiz, ledde Rezidor från 1989 till slutet av 2012 och är förmodligen en av branschens längst tjänstgörande VD:ar. Under hans ledning växte Rezidor från att vara ett litet skandinaviskt företag till att bli en global aktör och del i Carlson Rezidor Hotel Group. "Kurt är en legendarisk ledare som har byggt Rezidor från grunden och gett oss vår unika kultur. Vi bygger vidare på hans arv och vidareutvecklar det under vår resa mot förbättrad lönsamhet", avslutar Wolfgang M. Neumann.

Informationen är sådan som Rezidor Hotel Group AB själv valt att offentliggöra eller är skyldig att offentliggöra enligt svensk lag om värdepappershandel och/eller lagen om Handel med Finansiella Instrument.


För mer information, kontakta:
Christiane Reiter, Senior Director Corporate Communication, Christiane.Reiter@Rezidor.com
Renu Snehi, Senior Director Corporate Communication, Renu.Snehi@Rezidor.com

Om Rezidor Hotel Group
Rezidor Hotel Group är ett av de snabbast växande hotellföretagen i världen och medlem i Carlson Rezidor Hotel Group. Koncernen har en portfölj med 438 hotell i drift och under utveckling och med 96 000 rum i 76 länder. Rezidor driver varumärkena Radisson Blu och Park Inn by Radisson i Europa, Mellanöstern och Afrika, samt Club Carlsons förmånsprogram för återkommande hotellgäster. Rezidor driver och utvecklar även livsstilsvarumärket Hotel Missoni under ett världsomfattande licensavtal med det legendariska modehuset Missoni, och efter att ha tecknat avtal om strategisk allians med Regent Hotels & Resorts i september 2012 driver och utvecklar Rezidor även nya Regent-hotell i EMEA.

I november 2006 börsnoterades Rezidor på Stockholmsbörsen. Carlson, ett privatägt, globalt hotell- och reseföretag med huvudkontor i Minneapolis (USA), är största aktieägare.

Rezidor Hotel Groups bolagsledning finns i Bryssel, Belgien.
För mer information, besök www.rezidor.com


Attachments

Pressmeddelande (PDF)