XCounter har beslutat om avnotering från NASDAQ OMX First North Stockholm


Danderyd, 2013-03-22 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Styrelsen för XCounter har den 21 mars 2013 fattat beslut om avnotering av bolagets aktier från NASDAQ OMX First North Stockholm. Handel i bolagets aktier avser istället möjliggöras på Mangoldlistan.

Bakgrunden till beslutet är främst att bolaget behöver fortsatta kostnadsbesparingar men även att handeln i aktien är mycket låg vilket gör den instabil. En avnotering innebär kostnadsbesparingar och en minskad administrativ belastning.

XCounter uppfyller inte heller NASDAQ OMX First North Stockholms krav på att minst 300 aktieägare ska ha ett innehav av aktier värda totalt cirka EUR 500. Enligt styrelsens bedömning finns därför inte förutsättningar för en tillfredsställande handel i bolagets aktier.

En formell ansökan om avnotering kommer att inlämnas till NASDAQ OMX First North Stockholm och sista dag för handel med XCounters aktie på NASDAQ OMX First North Stockholm kommer att offentliggöras i anslutning till att avnoteringsbeslut fattas av NASDAQ OMX First North Stockholm.

För att möjliggöra fortsatt handel med bolagets aktier kommer bolaget istället att ansöka om listning av aktier på Mangold Fondkommissions lista för onoterade aktier, Mangoldlistan, under kortnamnet XCT. Första handelsdag på Mangoldlistan kommer att meddelas så snart NASDAQ OMX First North Stockholm har fattat sitt avnoteringsbeslut. Bolaget kommer fortsatt att löpande ge aktieägarna information om aktien och bolaget via bolagets hemsida. Mangold Fondkommission står under Finansinspektionens tillsyn och bedriver värdepappersrörelse enligt lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden, och erbjuder handel i onoterade bolag.

 

Handel på Mangoldlistan:

Investerare som önskar handla i aktier på Mangoldlistan ombeds att kontakta sin bank eller sitt värdepappersinstitut som i sin tur kontaktar Mangold Fondkommissions handlarbord. Aktieägare som öppnar depå hos Mangold Fondkommission kan handla courtagefritt på Mangoldlistan.

Mer information om Mangoldlistan finns på Mangold Fondkommissions hemsida, www.mangold.se under fliken Mangoldlistan.

 

Viktig information

Första dag för handel: Meddelas inom kort
Kortnamn:     XCT
Totalt antal aktier:    4 586 957
ISIN-kod:   SE0000963100
Handelspost:     100 aktier

    

För ytterligare information

Fredrik Henckel, VD, +46 8 622 23 17

Jean-Philippe Flament, Ordförande

 

XCounter AB i korthet

XCounter AB är ett ledande teknologiföretag inom utvecklingen av fotonräknande röntgendetektorer för medicinska, dentala och industriella marknader med målsättningen att bli den ledande leverantören av den senaste teknologin inom röntgendetektorer. Bolagets aktie är noterad på marknadsplatsen Nasdaq OMX First North. Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50, är bolagets Certified Adviser och likviditetsgarant. Ytterligare information om XCounter AB finns på www.xcounter.se


Attachments

XCounter AB Avnotering, 22 mar-13.pdf