Beslutninger på vestjyskBANKs ordinære generalforsamling 26. marts 2013


Finanstilsynet
NASDAQ OMX Copenhagen
London Stock Exchange
Oslo Børs


26. marts 2013


Beslutninger på vestjyskBANKs ordinære generalforsamling 26. marts 2013             

På bankens ordinære generalforsamling blev beretning og årsrapport samt bestyrelsens forslag om dækning af underskud i henhold til den godkendte årsrapport godkendt.

Forslag om uændret vederlag til medlemmerne af bestyrelsen for det indeværende år blev vedtaget.
Menige bestyrelsesmedlemmer modtager således kr. 150.000, formanden kr. 300.000 og næstformanden kr. 250.000. Formanden for revisionsudvalget modtager tillige et tillæg på kr. 50.000.

Forslag om godkendelse af revideret lønpolitik for ledelsen m.v. blev ligeledes godkendt.

Bestyrelsens forslag om ændring af valgperioden for bestyrelsesmedlemmer fra to år til ét år blev vedtaget, og vedtægternes pkt. 9.1, 1. afsnit, blev ændret, så bestemmelsen afspejler den reducerede valgperiode.

Bestyrelsens forslag om reduktion af den nominelle størrelse af bankens aktier fra kr. 10 til kr. 1 blev vedtaget. Vedtagelsen af forslaget indebærer blandt andet:

  • Samtlige aktiers stykstørrelse ændres fra nominelt kr. 10 til kr. 1, således at bankens aktiekapital efter gennemførelsen af kapitalnedsættelsen udgør kr. 61.288.878 fordelt på 61.288.878 aktier á kr. 1.
  • Banken vil efter kapitalnedsættelsens gennemførelse have en særlig reserve på kr. 551.599.902, som vil udgøre en del af bankens egenkapital.
  • Reserven, der skabes ved kapitalnedsættelsen, er bundet og kan kun anvendes til dækning af underskud eller konvertering af aktiekapital, medmindre generalforsamlingen træffer beslutning om anden anvendelse. Generalforsamlingen kan dog ikke træffe en sådan beslutning, så længe banken har udestående lån i form af statsligt kapitalindskud eller senior lån dækket af en individuel statsgaranti.
  • Beslutning om kapitalnedsættelsen offentliggøres efter generalforsamlingen via Erhvervsstyrelsens IT-system med opfordring til bankens kreditorer til at anmelde deres krav til banken inden for en frist på fire uger.
  • Hvis kapitalnedsættelsen gennemføres efter udløbet af proklamaperioden på fire uger, vil vedtægternes pkt. 3.1, 3A.8, 3B.11 og 8.2 ændres som konsekvens heraf. Endvidere vil der blive indsat et nyt punkt 3.2 i vedtægter med følgende ordlyd: 

”Ved beslutning truffet på ordinær generalforsamling den 26. marts 2013 blev bankens aktiekapital nedsat med nominelt kr. 551.599.902 fra kr. 612.888.780 til kr. 61.288.878 til kurs pari til henlæggelse til en særlig reserve, jf. selskabslovens § 188, stk. 1, nr. 3. 

Reserven er bundet og kan alene anvendes til dækning af underskud eller konvertering til aktiekapital, herunder i forbindelse med konvertering af statslige kapitalindskud til aktiekapital. Reserven skal forblive en del af bankens egenkapital (med de nedsættelser af reserven, der måtte ske til dækning af underskud mm.).

Uanset ovenstående begrænsning i anvendelsen af reserven kan bankens aktionærer på en generalforsamling med den majoritet, der kræves til vedtægtsændringer, beslutte at udbetale nedsættelsesbeløbet til bankens aktionærer eller at overøre beløbet til overført resultat (frie reserver). En sådan beslutning kan dog først træffes, når banken ikke længere har udestående lån i form af statsligt kapitaltilskud eller senior lån dækket af individuel statsgaranti.”

Bestyrelsens forslag om fornyelse af bestyrelsens bemyndigelser i vedtægternes pkt. 9.10-9.13 til at forhøje bankens aktiekapital blev tillige vedtaget. Bestyrelsen er således bemyndiget til indtil den 26. marts 2018 at forhøje bankens aktiekapital med indtil DKK 6.128.888 til markedskurs uden fortegningsret for bankens aktionærer og med indtil DKK 6.128.888 til minimum kurs pari med fortegningsret for bankens aktionærer. Bemyndigelserne kan maksimalt udnyttes til at forhøje aktiekapitalen med i alt maksimalt nominelt kr. 6.128.888.

Bestyrelsens forslag om korrekturrettelse af vedtægternes pkt. 8.4, således at henvisning i vedtægternes pkt. 8.4 ændres fra ”pkt. 9.1
til pkt. 8.1”, blev endvidere vedtaget.

Generalforsamlingen bemyndigede bestyrelsen til indtil den 26. marts 2018 at lade banken erhverve egne aktier med en pålydende værdi på indtil 10 % af aktiekapitalen.

Forslag fra aktionær Jens Hein Bonde om mistillidsvotum til bestyrelsesmedlemmerne Anders Bech, Poul Hjulmand, Kirsten Lundgaard-Karlshøj og Carl Olav Birk Jensen, og opfordring til at udtræde blev nedstemt med mere end 98 pct. af den stemmeberettigede kapital. Ligeledes blev aktionær Jens Hein Bondes forslag om mistillidsvotum til bankens interne og eksterne revisor og pålæg til ledelsen om at fritstille den interne revisor nedstemt med mere end 98 pct. af den stemmeberettigede kapital.

Forslag fra aktionær Niels Kaae, om (i) ændring af vedtægternes pkt. 9.1 og (ii) at vedtægternes pkt. 9.9 udgår, blev endvidere nedstemt.

Valgperioden for bestyrelsesmedlemmerne Poul Hjulmand og Carl Olav Birk Jensen udløb på generalforsamlingen. Carl Olav Birk Jensen ønskede ikke genvalg til bestyrelsen. Bestyrelsens forslag om genvalg af Poul Hjulmand samt nyvalg af Bent Simonsen og Aage Tang-Andersen blev vedtaget.

Ligeledes blev PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerskab genvalgt som revisor.

Generalforsamlingen bemyndigede dirigenten til at foretage anmeldelse af det vedtagne til Erhvervsstyrelsen.

Intet under ”Eventuelt”.

Umiddelbart efter generalforsamlingen trådte bestyrelsen sammen for at konstituere sig med det resultat, at Steen Hemmingsen fortsætter som bestyrelsesformand, og Anders Bech fortsætter som bestyrelsens næstformand. Bestyrelsen besluttede endvidere, at revisionsudvalget fortsat skal bestå af den samlede bestyrelse og anser Bent Simonsen for det særligt kvalificerede og uafhængige medlem af revisionsudvalget, hvorfor han valgtes til formand for bankens revisionsudvalg.


 

Vestjysk Bank A/S

Bestyrelsen



Vestjysk Bank A/S
Torvet 4-5
7620 Lemvig
Telefon 96 63 20 00

CVR-nr. 34 63 13 28
www.vestjyskbank.dk

 


Attachments

Beslutninger på vestjyskBANKs generalforsamling 26 marts 2013.pdf