Wijziging berekeningsmethodiek van omzetgroei tegen constante wisselkoersen


Waregem (België) / Rotterdam (Nederland) [1], 15 april 2013 - Arseus maakt vandaag bekend dat zij de methodiek om de (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen te berekenen per 30 juni 2013 zal wijzigen.

Na overnames in de Verenigde Staten en Brazilië, de eerste acquisities buiten Europa, is Arseus begin 2012 gestart met de publicatie van de (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen. Bij de door Arseus consistent gevolgde methodiek wordt de wisselkoers op 31 december van het voorgaande jaar als uitgangspunt genomen. Deze methodiek kan echter een vertekend beeld geven van de operationele ontwikkelingen bij Arseus en in het bijzonder bij de divisie Fagron. De Raad van Bestuur heeft daarom besloten om, na overleg met beleggers en analisten, de door Arseus gehanteerde methodiek te wijzigen.

Bij de berekening van de (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen van Arseus en de divisie Fagron in een bepaalde periode, zal Arseus met ingang van 30 juni 2013 de gemiddelde wisselkoers in dezelfde periode van het voorgaande jaar als uitgangspunt nemen.

Om de toekomstige (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen van Arseus en de divisie Fagron te kunnen vergelijken, heeft Arseus de (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen in het eerste kwartaal van 2013 en voor de vier kwartalen van 2012 berekend, volgens de hierboven beschreven nieuwe berekeningsmethodiek. Bij berekening volgens deze methodiek zou zowel de totale groei als de organische groei tegen constante wisselkoersen van Arseus in het eerste kwartaal van 2013 uitkomen op 3,9%. Bij Fagron komt de totale groei tegen constante wisselkoersen dan uit op 8,5%. Bij Fagron komt de organische groei tegen constante wisselkoersen dan uit op 8,4%.

[1] Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV. 


Open onderstaande link voor het volledige persbericht:

 

Attachments

Berekeningsmethodiek van omzetgroei tegen constante wisselkoersen