Kallelse till årsstämma


Stockholm, 2013-04-22 23:20 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Aktieägarna i Paradox Entertainment AB (publ), 556536-8684, ("Bolaget") kallas härmed till Årsstämma torsdagen den 23 maj 2013 kl 16.00, i Scandic Park Hotells lokaler, Karlavägen 43, i Stockholm.

Anmälan
Aktieägare som önskar delta i bolagsstämman skall dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken fredagen den 17 maj 2013, dels anmäla sig och det antal biträden aktieägaren önskar ta med sig hos Bolaget senast kl 15.00 samma dag.

Anmälan om deltagande i årsstämman görs per post till Paradox Entertainment AB, Nybrogatan 15, 114 39 Stockholm, per fax till 08-766 53 60 eller via e-post till info@paradox-entertainment.com. Vid anmälan skall aktieägare uppge namn, person-/organisationsnummer, gärna adress och telefonnummer, samt uppgifter om eventuella ställföreträdare, ombud och biträden.

Ombud m m
Aktieägare som företräds genom ombud skall utfärda skriftlig dagtecknad fullmakt för ombudet. Om fullmakten utfärdas av en juridisk person skall bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande bifogas. Registreringsbevis och fullmakt får inte vara äldre än ett år, dock inte i de fall fullmakten enligt sin lydelse är giltig en längre tid, maximalt fem år. Fullmakten i original samt eventuellt registreringsbevis bör i god tid före årsstämman insändas till Bolaget på ovanstående adress.

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, i god tid före den 17 maj 2013, genom sin förvaltares försorg tillfälligt omregistrera aktierna i eget namn i aktieboken för att ha rätt att delta i stämman och utöva rösträtt.

Aktier och röster
Vid tidpunkten för kallelsens utfärdande finns det i Bolaget totalt 78 110 365 aktier med en röst per aktie.

Aktieägares frågerätt
Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar avseende ärenden på dagordningen eller Bolagets ekonomiska situation i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551).

Förslag till dagordning

1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid stämman
3. Upprättande och godkännande av röstlängd
4. Godkännande av dagordning
5. Val av en eller två justeringsmän
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Framläggande av 2012 års årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse
8. a) Verkställande direktörens stämmotal
b) Redogörelse av styrelsens ordförande avseende styrelsens arbete under året
9. Beslut om fastställande av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning
10. Beslut om dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen
11. Beslut om ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör
12. Beslut om antalet styrelseledamöter. I anslutning härtill, redogörelse för hur valberedningens arbete bedrivits
13. Beslut om arvoden åt styrelse och revisor
14. Val av styrelse, styrelseordförande och revisorer
15. Beslut om valberedningens sammansättning och arbete inför årsstämman 2014
16. Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
17. Beslut om ändring av bolagsordningen
18. Beslut om att godkänna styrelsens förslag om nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna
19. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier m m
20. Övriga frågor
21. Årsstämmans avslutande

Valberedningens beslutsförslag
Årsstämman 2012 valde Hans Sachs (ordf), Sture Hedlund och Mikael Wirén till valberedning.

Punkt 2 – Ordförande vid stämman
Föreslås att Mikael Wirén utses till ordförande vid stämman.

Punkter 12-15
Valberedningens förslag kommer att offentliggöras senast den 2 maj.

Styrelsens beslutsförslag

Punkt 10 - Beslut om dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.
Styrelsen och verkställande direktören föreslår att någon utdelning inte skall lämnas.

Punkt 16 - Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om riktlinjer för bestämmande av ersättning till ledande befattningshavare, motsvarande de under 2012 använda, innebärande i huvudsak att en marknadsmässig och konkurrenskraftig ersättning ska utgå i form av fast lön samt övriga förmåner. Rörlig ersättning skall maximalt kunna belasta Bolaget med 75 procent av den fasta lönekostnaden. Uppsägningstiden skall normalt vara ömsesidigt sex månader. Avgångsvederlag utöver lön skall kunna utgå i särskilda fall med högst en årslön. Styrelsen skall årligen utvärdera huruvida aktierelaterade eller aktiekursrelaterade incitamentsprogram bör föreslås bolagsstämman. Andra typer av incitamentsprogram kan beslutas av styrelsen. Styrelsen har rätt att frångå reglerna om det i enskilda fall finns särskilda skäl för det.

Punkt 17 - Beslut om ändring av bolagsordningen
För att möjliggöra styrelsens förslag till nyemission med företrädesrätt för aktieägarna i enlighet med punkten 18 nedan, föreslår styrelsen att Bolagets bolagsordning ändras enligt följande:

§ 4
Nuvarande lydelse: ”Aktiekapitalet utgör lägst 4 000 000 kronor och högst 16 000 000 kronor."
Föreslagen lydelse: ”Aktiekapitalet utgör lägst 7 500 000 kronor och högst 30 000 000 kronor.”

§ 5
Nuvarande lydelse: ”Antalet aktier skall vara lägst 40 000 000 och högst 160 000 000 stycken."
Föreslagen lydelse: ”Antalet aktier skall vara lägst 75 000 000 och högst 300 000 000 stycken.”

Punkt 18 – Beslut om nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att godkänna styrelsens förslag att öka Bolagets aktiekapital genom nyemission med företrädesrätt för aktieägarna.

Styrelsen föreslår att högst 78 110 365 aktier emitteras till en teckningskurs om 0,15 SEK per aktie. Vid fullteckning kommer nyemissionen därmed inbringa en emissionslikvid om cirka 11,7 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolagets aktiekapital kan ökas med högst 1 171 655 SEK genom emissionen.

Varje ägare av aktier i Bolaget äger företrädesrätt att teckna nya aktier i förhållande till det antal aktier innehavaren förut äger, där innehav av en (1) befintlig aktie i Bolaget föreslås ge rätt att erhålla en (1) teckningsrätt och att en teckningsrätt ger rätt att teckna en (1) ny aktie.

Aktieägare och övriga föreslås även ha möjlighet att teckna aktier i nyemissionen utan teckningsrätt för det fall emissionen inte fulltecknas genom utnyttjande av teckningsrätter.

I styrelsens fullständiga förslag till emission som kommer att tillhandahållas senast den 2 maj 2013, kommer anges syftet med emissionen, förslag till fördelningsgrund för de som tecknat aktier utan stöd av teckningsrätter, avstämningsdag, teckningstid samt period för betalning etc.

Punkt 19 - Förslag till bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier m m
Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen att fatta beslut om ökning av aktiekapitalet, under tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen genom nyemission av aktier och eller utgivande av konvertibla skuldebrev eller teckningsoptioner berättigande till nyteckning av aktier, med rätt att avvika från aktieägarnas företrädesrätt. Syftet med bemyndigandet är dels med hänsyn till att Bolaget genom sin fortsatta expansion och utveckling kan komma att behöva emittera aktier, konvertibla skuldebrev eller teckningsoptioner för kapitalbehov, dels för att ge styrelsen möjlighet att finansiera företagsförvärv eller förvärv av rättigheter. Aktierna, de konvertibla skuldebreven eller teckningsoptionerna skall, vid emission med avvikelse för aktieägarnas företrädesrätt, emitteras till en teckningskurs som inte väsentligen avviker nedåt från marknadsvärdet baserat på Bolagets aktie vid vart tillfälle som bemyndigandet utnyttjas. Styrelsen föreslås härutöver ha befogenhet att besluta att betalning för aktier, konvertibla skuldebrev och teckningsoptioner även skall kunna ske mot kontant betalning eller genom apport, kvittning eller med villkor; samt att emissioner med stöd av bemyndigandet högst får omfatta ett sådant antal aktier att den sammanlagda utspädningseffekten inte överstiger 10 procent av aktiekapitalet och rösterna efter full utspädning.

Majoritetskrav för beslut
För giltigt beslut enligt punkterna 17 och 19 erfordras att beslutet biträds av aktieägare med minst 2/3 av såväl de angivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Övrigt
Bolagets årsredovisning och revisionsberättelse är tillgängliga hos Bolaget och på Bolagets hemsida från och med den 23 april 2013. Styrelsens fullständiga förslag till underlag för beslut i punkt 18 och 19 finns senast från och med den 2 maj 2013 tillgängliga hos Bolaget, adress enligt ovan, och på Bolagets hemsida och kan, utan kostnad för mottagaren, tillställas de aktieägare som så anmäler önskemål om detta till Bolaget.

Stockholm i april 2013

STYRELSEN FÖR PARADOX ENTERTAINMENT AB (PUBL)

Paradox Entertainment
Paradox Entertainment utvecklar och licensierar sitt rättighetsbibliotek genom att generera intäkter från olika former av underhållning, till exempel film-, tv-, spel-, förlag- och leksaksindustrierna. Företaget äger bland annat välkända rättigheter som Conan the Barbarian, Kull of Atlantis, Solomon Kane, Mutant Chronicles, samt Robert E. Howards samlade verk. Bolaget representerar även andra rättighetsinnehavare som licensagent. Därutöver producerar, samproducerar och finansierar bolaget filmer för en global marknad. Verksamheten drivs till stor del genom helägda Paradox Entertainment Inc, baserat i Los Angeles, USA. Paradox Entertainment AB handlas på NASDAQ OMX-listan First North Premier (PDXE, SE0000598054) med Erik Penser Bankaktiebolag som Certified Adviser.

         Fredrik Malmberg,
         Verkställande direktör
         Tel: +1 (323) 655-1700, Mob: +1 (310) 663-3214
         E-post: fmalmberg@paradoxent.com
         
         Torsten Engevik,
         Vice verkställande direktör
         Mob: 0738-20 25 40
         E-post: torsten.engevik@paradox-entertainment.com
         
         Joakim Zetterberg,
         Director of Licensing / Investor Relations
         Tel: +1 (323) 655-1708, Mob: +1 (310) 623-2918
         E-post: jzetterberg@paradoxent.com