Resultatudvikling og ledelsesændring i porteføljeselskabet Spinning Jewelry a/s


Hørsholm, Danmark, 2013-04-25 09:17 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Til NASDAQ OMX Copenhagen og pressen

Fondsbørsmeddelelse nr. 05-13

Resultatudvikling og ledelsesændring i porteføljeselskabet Spinning Jewelry a/s

Som anført i årsrapporten for 2012 havde Spinning Jewelry en negativ resultatudvikling i 2012. Det var ledelsen i Spinning Jewelrys opfattelse, at den resultatmæssige udvikling var vendt ved årets udløb, og at selskabet derfor var klar til at realisere et væsentligt forbedret resultat i forhold til 2012. Udviklingen i de seneste uger har imidlertid vist, at dette endnu ikke er tilfældet, hvilket har resulteret i at ledelsen i Spinning Jewelry har nedjusteret forventningerne til indtjeningen i selskabet for hele 2013, fra en positiv driftsindtjening (EBITDA) til en driftsindtjening (EBITDA) på ca. nul. Nedjusteringen skyldes, at Selskabets ledelse, på baggrund af vanskelige markedsforhold, har konstateret en omsætning lavere end forventet i slutningen af 1. kvartal og begyndelsen af 2. kvartal 2013, hvilket har medført at ledelsen har besluttet at revidere forventningerne for resten af 2013.

Som meddelt i årsrapporten havde Spinning Jewelry indgået aftaler, der sikrede finansieringen af de lagte planer for 2013 under forudsætning af at budgetmålene i al væsentlighed blev overholdt. Som følge af nedjusteringen af forventningerne til hele 2013 er dette ikke længere realistisk, hvorfor Spinning Jewelry for nærværende har et betydeligt udækket finansieringsbehov i 2013. Der arbejdes med flere alternative løsningsmodeller, og der forventes en afklaring af en mulig løsning indenfor en kortere periode.

Værdiansættelsen af Deltaqs andel af Spinning Jewelry er baseret på, at der findes en løsning af Spinning Jewelrys finansieringsbehov. En løsning kan ligeledes have betydning for værdiansættelsen i negativ retning. Som beskrevet i årsrapporten under ”Øvrige væsentlige regnskabsmæssige skøn, forudsætninger og usikkerheder” i note 2, udgjorde nettoaktiver knyttet til investeringen i Spinning ca. 92 mio. kr. i moderselskabsregnskabet og ca. 46 mio. kr. i koncernregnskabet pr. 31. december 2012. Disse beløb er ikke ændret væsentligt i 2013.

Spinning Jewelrys administrerende direktør, Jesper Christensen, er efter eget valg fratrådt med umiddelbar effekt, og er blevet erstattet af Michael Kastrupsen, der foreløbig er tiltrådt som ny administrerende direktør for resten af 2013. Michael Kastrupsen har en mangeårig erfaring fra reklame- og marketingsbranchen, bl.a. som stifter og direktør af Ravn & Rønne samt som kreativ direktør for Saatchi & Saatchi.  

Yderligere oplysninger

Flemming Lindeløv, bestyrelsesformand, Deltaq A/S

Telefon (+45) 40 90 33 27, e-mail fli@deltaq.dk

 

Dennis Willer, adm. direktør, Deltaq A/S

Telefon (+45) 27 57 04 04, e-mail dew@deltaq.dk

 


Attachments

Fondsbørsmeddelelse nr  05-13.pdf