Aandeelhouders AkzoNobel keuren dividend goed


26 april 2013

Tijdens de vandaag gehouden Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) hebben de aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (AkzoNobel) de jaarrekening voor 2012 goedgekeurd en ingestemd met een dividend van €1,45 per gewoon aandeel voor het boekjaar 2012 (2011: €1,45). In november 2012 werd een interim-dividend van €0,33 betaald, wat betekent dat de slotuitkering €1,12 per aandeel bedraagt.

Het slotdividend wordt betaald op 29 mei 2013. Naar keuze van de aandeelhouders wordt het dividend betaalbaar gesteld in contanten of in aandelen, op de voorwaarden die worden gepubliceerd door de onderneming. De aandelen AkzoNobel worden vanaf 30 april 2013 ex-dividend verhandeld op de Euronext Amsterdam. De registratiedatum is 3 mei 2013.

Wijzigingen in de Raad van Bestuur
Per 26 april 2013 treden Tex Gunning en Leif Darner terug uit de Raad van Bestuur. De Jaarlijkse Vergadering van Aandeelhouders dankt de heer Gunning en de heer Darner voor hun respectievelijke bijdragen aan AkzoNobel.

Wijzigingen op het beloningsbeleid van de Raad van Bestuur
De aandeelhouders hebben ook alle andere resoluties, inclusief wijzigingen in het beloningsbeleidsplan van de Raad van Bestuur, goedgekeurd. De wijzigingen, zowel voor de korte als de lange termijn beloningen, zijn bedoeld om de beloningen van de leidinggevenden in lijn te brengen met AkzoNobel's strategie, zoals aangekondigd op 20 februari 2013.

Meer informatie over de wijzigingen is beschikbaar op de website van de onderneming.

- - -

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Niet voor publicatie - voor meer informatie


Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833                
Contactpersonen: Jeroen Pul, Paul Thomas

Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7856
Contactpersonen: Jonathan Atack, Sheryl Stokes


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht