Delårsrapport Januari - Mars 2013


Kista, 2013-04-26 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

MedCore AB (publ)

Delårsrapport

Januari – mars 2013 

 

 

 

  • Nettoomsättningen uppgick till 19,0 (22,2) Mkr -7%
  • EBITDA -1,5 (-1,0) Mkr
  • Resultat efter skatt uppgick till -3,1 (-2,5) Mkr
  • Resultat per aktie -0,59 (-0,50) kr.

 

 

 

 

 

VD har ordet!

Utvecklingen under första kvartalet

Årets första kvartal inleddes något försiktigt försäljningsmässigt, främst orsakad av vakanser i den danska säljorganisationen inom affärsområdet Anestesi/Intensiv -vård. Rekrytering påbörjades tidigt i år och vakanserna kommer att fyllas under andra kvartalet.

Arbetet med att minska kostnader och förbättra marginaler fortsätter under året.

I slutet av februari 2013 har fyra av bolagets huvudägare stärkt bolagets likviditet genom ett ägarlån om 5 Mkr.

 

Affärsområdet kirurgi , har bland annat den senaste tekniken inom mikrovågsablation av lever och njurtumörer. Ett stort antal upphandlingar inom produktområdena stapling och laparoskopi väntas tillkännages under 2013 i samtliga Nordiska länder.

 

Affärsområdet  anestesi/intensivvård, där vi är marknadsledande inom bland annat temperaturreglering, har utökat produktportföljen med konkurrenskraftiga förbrukningsvaror inom urologi. Satsningen att expandera verksamheten i Norge befästs genom rekrytering av en ny säljare under andra kvartalet. Detta görs som tidigare nämnts även i Danmark. Vår leverantör av ambulerande smärt och närings-pumpar, Micrel, har valt att sälja sina produkter med en egen säljorganisation i Skandinavien. Vårt samarbete avslutas 15/5 i år.

 

Affärsområdet diabetes har börjat året betryggande. Portföljen har utökats med säkerhetssprutor och säkerhetskanyler från det amerikanska företaget Sol-Millenium. Dessa produkter ligger i linje med MedCores vision om enklare och säkrare vård och möter även de nya EU-direktiven med ökade krav på säkerhet för personal och patienter som ska implementeras under året.

 

Affärsområdet thorax har haft en gynnsam start och teamet stärks med ytterligare en medlem under andra kvartalet. Nya produkter inom hjärtklaffar i Danmark och temporära hjärtan i Norden har stor tillväxtpotential.

 

Fortsatt fokus på att minska bolagets kostnadsmassa i kombination med satsning på områden och produkter med stor potential blir viktiga ingredienser för 2013.

 

Per Wallén

Verkställande Direktör 

 

MedCores aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet MCOR. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information om bolaget finns på www.medcore.se

 

         Frågor angående rapporten ställs till:
         VD Per Wallén tel 08-631 08 31, e-mail: per.wallen@medcore.se
         CFO Thomas Broberger, tel 08-444 03 44, e-mail: thomas.broberger@medcore.se


Attachments

Medcore AB Delårsrapport Q1 2013.pdf