Audituoti „Agrowill Group“ metiniai rezultatai – dar geresni


Atlikus metinį finansinės atskaitomybės auditą, pagerėjo vienos didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio bendrovių „Agrowill Group“ praėjusių metų finansiniai rezultatai,. Primename, kad anksčiau skelbta, jog bendrovės 2012 m.neaudituotas metinis rezultatas siekė 4,4 mln. litų, tačiau po audito šis skaičius išaugo iki 5,4 mln. litų. 2011 metais tuo pačiu laikotarpiu nuostolis siekė 5,4 mln. litų (rezultatas retrospektyviai perskaičiuotas įvertinus auditorių siūlytus bei Lietuvos Banko nurodytus atlikti koregavimus).

Grupės pardavimo pajamos bei pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) po audito nesikeitė. Bendrovės 2012 m. EBITDA yra 21,8 mln. Lt (2011 m. šis rodiklis siekė 10,9 mln. Lt).

Šiuos rezultatus  tvirtins eilinis visuotinis AB „Agrowill Group“ akcininkų susirinkimas.

„Lūkesčius pateisinusius bei mūsų skelbtas prognozes ir ankstesnius duomenis viršijusius rezultatus leido pasiekti strategiškai svarbios ir nuosekliai vykdytos investicijos į gamybą, palankios grūdų supirkimo kainos ir rekordinis praėjusių metų grūdų derlius, – teigia AB „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas Vladas Bagavičius – Reikia pažymėti ir tai, kad šiais metais dirbome 10 proc. daugiau žemės nei praėjusiais metais, tad norėdami išsaugoti rekordinį šių metų derlių į sandėlių ir elevatorių statybą ir atnaujinimus turėjome investuoti 11 mln. Litų. Taip pat ir toliau nuosekliai investuojame į melžiamų karvių bandos didinimą, siekdami didesnio esamų fermų plotų išnaudojimo ir efektyvumo“.

Kaip jau buvo skelbta, 2012 metais Bendrovė prikūlė 57,9 tūkst. tonų grūdų (45 proc. daugiau nei pernai) ir 15,3 tūkst. tonų rapso (33 proc. daugiau nei pernai). Bendras Grupės 2012 m.  laukų derlingumas 10-15 proc. viršijo šalies vidurkį, o pasėliai peržiemojo itin gerai.

AB „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas Vladas Bagavičius pažymi, kad Bendrovė šiais metais ir toliau tęs numatytą strategiją, didins gamybinius pajėgumus ir sieks didesnio jau esamų pajėgumų išnaudojimo, tokiu būdu orientuosis į optimalius gamybos rezultatus. Be to, Bendrovė ketina pradėti su jau vykdomomis veiklomis glaudžiai susijusius papildomus verslus, kurie leis išnaudoti gamybinės bazės, esamų pajėgumų ir naujų veiklų sinergiją.  Šiuo metu bendrovės dukterinės įmonės jau sėkmingai teikia konsultacijas žemės ūkio paskirties nekilnojamojo turto valdymo klausimais, diegia IT sprendimus žemės ūkio bendrovėms, užsiima didmenine ir mažmenine prekyba gyvulininkystės prekėmis.

Apie „Agrowill Group“

AB “Agrowill Group” – viena didžiausių investicijų į žemės ūkį įmonių Grupė Lietuvoje, kuri be tiesioginio žemės dirbimo ir žaliavinių produktų gamybos, vysto IT technologijas agro sektoriuje, užsiima nekilnojamojo turto valdymo bei tarpininkavimo veikla, prekyba išaugintomis grūdinėmis kultūromis bei žemės ūkiui reikalingais produktais, taip pat užsiima kitomis susijusiomis veiklomis.

AB „Agrowill Group“ didžiausi instituciniai akcininkai: „Vretola Holdings Limited“, „Volemer Holdings Limited“, UAB „Eastern Agro Holdings“. Bendrovės akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Vilnius bei Varšuvos vertybinių popierių biržose.

         Daugiau informacijos:
         Vladas Bagavičius
         AB „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas
         Tel. Nr. +370 610 31807