Marten Booisma nieuwe HR directeur AkzoNobel


7 mei 2013

AkzoNobel maakt vandaag bekend dat Marten Booisma benoemd is tot het Executive Committee van het bedrijf, waar hij verantwoordelijk wordt voor Organizational Development en Human Resources. Hij zal de functie van Chief HR Officer officieel per 1 oktober op zich nemen.

Sinds 2007 heeft Booisma de functie van Chief HR Officer bij Koninklijke Ahold vervuld. Bij AkzoNobel volgt hij Marjan Oudeman op, die het bedrijf verlaat om voorzitter te worden van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.

"Wij zijn zeer verheugd om iemand van het kaliber en met de kwaliteiten van Marten te kunnen benoemen," aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. "Hij heeft ruime internationale HR-ervaring en brengt een sterke combinatie van vaardigheden met zich mee op het gebied van leiderschapsontwikkeling, verandering van organisaties, team building en leiderschap."

Booisma: "Ik kijk ernaar uit om deel uit te gaan maken van AkzoNobel, een wereldwijd opererende onderneming met een lange en rijke historie, en vooral om samen te werken met mensen overal ter wereld om de strategische ambities van het bedrijf waar te maken."

Voor zijn aanstelling als Directeur Management Development Europa bij Koninklijke Ahold in 1999 bekleedde Booisma verschillende HR-functies bij Unilever en Shell.

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833                
Contactpersoon: Stephen Hufton      

Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7854                     
Contactpersonen: Jonathan Atack en Sheryl Stokes

 

Attachments

Marten Booisma nieuwe HR directeur AkzoNobel