Nederlands management van AkzoNobel in 2015 samengebracht in nieuw 'AkzoNobel Center'


21 mei 2013

AkzoNobel is voornemens vanaf eind 2015 het Nederlandse managementpersoneel onder te brengen in een nieuw kantoorgebouw op de Amsterdamse Zuidas.

Na de verhuizing werkt het merendeel van het Corporate en Business Management en hun direct ondersteunend personeel op één enkele locatie, wat samenwerking zal stimuleren. Op dit moment is het hoofdkantoor, het Nederlandse Business Unit Management en hun medewerkers nog verspreid over vier kantoorlocaties.

Het nieuwe gebouw maakt ook een rationalisering van het kantooroppervlak van AkzoNobel mogelijk met duidelijke kostenbesparingen als resultaat. Na de verhuizing heeft AkzoNobel geen kantoren meer in Amersfoort en Hoofddorp. De operatie heeft geen directe gevolgen voor de potentiële werkgelegenheid. De desbetreffende  medewerkers zijn ingelicht over de verhuizing.

Toen in 2007 het hoofdkantoor van de onderneming verhuisde van Arnhem naar Amsterdam tekende AkzoNobel een huurcontract voor een nieuw gebouw ter vervanging van de huidige tijdelijke kantoorruimte op de Amsterdamse Zuidas.

De bouw van het nieuwe AkzoNobel Center, dat wordt ontwikkeld door Dura Vermeer en eigendom wordt van de Duitse Union Investment Group, is nu begonnen en zal naar verwachting tweeënhalf jaar duren. Het wordt gebouwd aan de Beethovenstraat, vlakbij het huidige gebouw.

In het nieuwe Center, dat wordt ontworpen volgens de nieuwste duurzaamheidsnormen en indelingsprincipes voor kantoorruimten, zullen ongeveer 700 mensen gaan werken.

Als onderdeel van dit traject zullen in totaal ongeveer 450 medewerkers hun werkplek zien verhuizen. Betrokken medewerkers in Sassenheim en Hoofddorp gaan naar Amsterdam. De medewerkers in Amersfoort krijgen een nieuwe standplaats, in hetzij Amsterdam of op het huidige AkzoNobel kantoor in Arnhem. Overleg met de ondernemingsraad over dit voorgenomen besluit zal op korte termijn starten.

- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833                
Contactpersoon: Stephen Hufton

Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7854
Contactpersonen: Jonathan Atack en Sheryl Stokes


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht