Alliance Oil slutför framgångsrik emission av preferensaktier om 100 miljoner USD


EJ FÖR DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, SYDAFRIKA, SCHWEIZ, HONG KONG, JAPAN ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANNAN ÅTGÄRD.

Teckningsperioden i Alliance Oil Company Ltds (”Alliance Oil” eller ”Bolaget”) emission av preferensaktier avslutades under gårdagen. Transaktionen har mött stort intresse från ett brett spann av investerare, inklusive såväl institutionella investerare som privatpersoner, i Sverige och internationellt.

Emissionskursen har, genom ett anbudsförfarande med institutionella investerare, fastställts till 280 kronor per aktie vilket motsvarar en årlig direktavkastning om cirka 10,7 procent baserat på en årlig utdelning om 30 kronor. Emissionskursen är 10 kronor högre än det initiala pris till vilket preferensaktierna emitterades i december 2012. Totalt 2,28 miljoner aktier emitteras, vilket innebär att bolaget tillförs cirka 638 miljoner kronor (cirka 100 miljoner USD) före transaktionsrelaterade kostnader. Efter transaktionen kommer det totala antalet aktier i Bolaget att öka med 2,28 miljoner till 178,81 miljoner, varav 7,28 miljoner är preferensaktier. Preferensaktierna kommer följaktligen motsvara 0,4 procent av rösterna och 4,1 procent av kapitalet i Bolaget.

Likviddag är 26 juni 2013 och första dag för handel för de nya aktierna på NASDAQ OMX Stockholm förväntas bli 4 juli 2013.

”Alliance Oil har framgångsrikt avslutat en kapitalmarknadstransaktion med stort intresse ifrån europeiska investerare, primärt med stöd av en stark efterfrågan från skandinaviska och ryska investerare. Det upprepade förtroende som marknaden visat Bolaget ledde till att målsättningen med transaktionen, förbättrad kapitalstruktur och ökad finansiell flexibilitet enligt Bolagets långsiktiga strategi, uppnåddes,” säger Arsen Idrisov, verkställande direktör för Alliance Oil.

I samband med emissionen har Alliance Oil åtagit sig gentemot Carnegie Investment Bank och Gazprombank att inte emittera nya preferensaktier under en period om 6 månader från och med genomförandet av denna emission.

Carnegie Investment Bank är Global Coordinator och Joint Bookrunner, Gazprombank är Joint Bookrunner och Swedbank är Co-lead Manager i transaktionen. Baker & McKenzie är juridisk rådgivare till Alliance Oil i transaktionen.

För ytterligare information:

Arsen Idrisov, VD, Alliance Oil Company Ltd., tel. +7 (495) 777 18 08

Eric Forss, Styrelseordförande, Alliance Oil Company Ltd., tel. (08) 611 49 90

Besök även: www.allianceoilco.com

Viktig information

Detta pressmeddelande är inte ett erbjudande om att teckna aktier i Alliance Oil utan ett offentliggörande av utfallet av emissionen av preferensaktier där teckningsperioden avslutades den 19 juni 2013. Ytterligare information avseende emissionen finns i det prospekt som godkändes av Finansinspektionen den 5 juni 2013. Icke-definierade termer i detta pressmeddelande har samma betydelse såsom de definierats i prospektet vilket denna press release refererar till.

Distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag, och personer som får tillgång till detta, eller del av detta, bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Informationen i detta pressmeddelande ska inte utgöra ett erbjudande om att sälja värdepapper eller en uppmaning om att köpa aktier; inte heller ska det ske någon försäljning av de värdepapper vilka refereras till häri i någon jurisdiktion där ett sådant erbjudande, uppmaning om att köpa eller försäljning skulle kräva framtagande av ytterligare prospekt eller annan erbjudandehandling, eller inte skulle vara lagenlig utan registrering eller tillämpligt undantag från registrering enligt värdepapperslagarna i en sådan jurisdiktion.

Detta pressmeddelande varken utgör, eller utgör en del av, ett erbjudande eller en uppmaning om ett erbjudande att köpa eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna omnämnda häri har inte och kommer inte registreras i enlighet med den amerikanska Securities Act of 1933 i dess senaste lydelse ("Securities Act"), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan registrering i enlighet med Securities Act eller ett därtill relaterat undantag. Värdepapper omnämnda häri erbjuds inte till allmänheten i USA. Kopior av detta pressmeddelande görs inte och får inte distribueras eller skickas, i sin helhet eller delvis, direkt eller indirekt, till USA, Australien, Kanada, Sydafrika, Schweiz, Hong Kong eller Japan.

Carnegie, Gazprombank och Swedbank agerar för Bolaget och ingen annan i samband med Erbjudandet och kommer inte att vara ansvariga gentemot någon annan än Bolaget i enlighet med vad som överenskommits mellan parterna.

Carnegie, Gazprombank och Swedbank åtar sig inget som helst ansvar och lämnar ingen utfästelse eller garanti, varken uttryckligen eller implicit, avseende innehållet i detta offentliggörande, inklusive dess riktighet, dess fullständighet eller verifiering eller för något annat uttalande som gjorts eller avsetts att göras av dessa, eller å dessas vägnar, i samband med Bolaget och erbjudandet och inget i detta pressmeddelande är, eller ska förlitas på som ett löfte eller en utfästelse i detta avseende, oavsett vad avser det förflutna eller framtiden. I enlighet härmed frånsäger sig Carnegie, Gazprombank och Swedbank i den fullaste mån det är tillåtet enligt lag samt allt ansvar oavsett om det hänför sig till skadestånd, avtal eller annorledes som de annars skulle ha vad avser detta offentliggörande eller något sådant uttalande.

Detta pressmeddelande har inte blivit godkänt av någon myndighet. Detta pressmeddelande är inte ett prospekt och investerare bör inte teckna eller köpa värdepapper refererade till i detta pressmeddelande med undantag för på grundval av sådan information i prospektet som publicerats i enlighet med ovan.

Detta pressmeddelande kan innehålla framåtriktade uttalanden som återspeglar ledningens aktuella syn på framtida händelser samt möjlig finansiell utveckling. Även om Alliance Oil anser att förväntningarna som beskrivs i sådana uttalanden är rimliga finns det ingen garanti för att dessa framåtriktade uttalanden förverkligas eller visar sig vara korrekta. Således kan utgången skilja sig markant från de som anges i framåtriktade uttalanden som en konsekvens av olika faktorer. Läsaren uppmanas att läsa detta offentliggörande och prospektet och den information som har inarbetats genom hänvisning däri när detta gjorts tillgängligt, i dess helhet för en vidare diskussion av de faktorer som kan påverka Alliance Oils framtida prestation och de branscher och marknader inom vilka bolaget är verksamt. I ljuset av dessa risker, osäkerheter och antaganden är det möjligt att de händelser som beskrivs i de framåtriktade uttalandena i detta offentliggörande inte inträffar.

 

Alliance Oil Company Ltd är ett ledande självständigt olje- och gasföretag med en vertikalt integrerad verksamhet i Ryssland och Kazakstan. Alliance Oil Company har idag omfattande olje- och gasreserver och downstreamverksamhet som inkluderar raffinaderiet i Khabarovsk och ett ledande nätverk av bensinstationer och oljeproduktsdepåer i ryska Fjärran Östern. Bolagets depåbevis handlas på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AOIL.


Attachments

AOIL_2013_06_20_sve.pdf