Halvårsrapport 2013

NejTak+ lancering og bedre resultatudvikling end ventet i North Media i første halvår 2013


Den 7. august 2013
Selskabsmeddelelse nr. 08-13

North Medias omsætning androg 530 mio. kr. i første halvår 2013. Trods et fald på 5% i forhold til samme periode i 2012, var omsætningsreduktionen lavere end oprindelig estimeret. Koncernens resultat af primær drift (EBIT) blev på 28 mio. kr. i første halvår 2013, hvilket var bedre end forventet. Samtidig har North Media i perioden styrket sit kapitalberedskab, og dermed sikret yderligere strategisk manøvredygtighed.

Med baggrund i resultaterne fra første halvår, og med udsigt til, at den vedtagne reklameafgift på tryksager tidligst forventes indført i 4. kvartal 2013, opjusterer ledelsen sine forventninger til årets EBIT-resultat til 0-20 mio. kr.

Adm. direktør i North Media Lars Nymann Andersen udtaler: ”Situationen på mediemarkedet er fortsat stærkt udfordret af den strukturelle markedsudvikling og lovgivningstiltag på flere af vores forretningsområder. Det er derfor tilfredsstillende, at vi – om end beskedent – nu kan hæve vores indtjeningsmæssige forventninger til helåret.”

”Eksekvering, lønsomhed og ikke mindst forretningsudvikling har de seneste par år stået øverst på den ledelsesmæssige agenda. Det er derfor positivt, at vi her i 2013 kan lancere nye produkter, som vi forventer kan bidrage positivt til indtjeningen fremover. Mest markant har FK Distribution i foråret lanceret NejTak+, et unikt og nyskabende produkt, som giver forbrugerne mulighed for at få leveret netop de reklametryksager de ønsker og undvære resten. Det er et eksempel på hvordan vi på tværs af print- og onlinesegmenterne arbejder målrettet på at udvikle nye løsninger, der skal sikre den langsigtede indtjeningsevne i North Media,” tilføjer Lars Nymann Andersen.

Yderligere oplysninger kan fås hos adm. direktør Lars Nymann Andersen eller økonomidirektør Kåre Wigh, telefon 39 57 70 00.

Med venlig hilsen
North Media A/S

Lars Nymann Andersen
Adm. Direktør


Attachments

North_Media_H1-13_DK.pdf