Styrket kapitalstruktur og konkurrencekraft – aftale om kapitaltilførsel samt bankaftale på plads


Som meddelt i selskabsmeddelelse nr. 9-2012/13 har InterMail hen over foråret og sommeren foretaget et strategisk review af selskabets forretningsmæssige situation og fremtidige vækstmuligheder samt af virksomhedens balance og kapitalstruktur.

Forretningsmæssigt grundlag:
Konklusionen herpå har været i overensstemmelse med den gældende strategiplan ”One InterMail”, men med yderligere fokus på vækstmulighederne i kommunikationsdivisionen og en markant tilpasning af konvolutdivisionen. Formålet er at forbedre og udvikle samarbejdet med eksisterende og nye kunder inden for begge områder.

InterMails balance fremadrettet:
Med den hurtige udvikling fra papirbaseret mod digital kommunikation og de konsekvenser, det fremover medfører for forretningsstrategien, har InterMail vurderet sine aktiviteter og balance for at sikre en korrekt værdiansættelse fremadrettet. Arbejdet med de eksakte beregninger pågår fortsat og forventes afsluttet inden udgangen af september. På nuværende tidspunkt vurderes nedskrivninger og hensættelser til tilpasning af virksomheden til fremtiden at udgøre i niveauet 40-45 mio. kr.

Kapitalstruktur:
Med de forventede nedskrivninger og hensættelser vil InterMail have behov for en styrket ansvarlig kapital og likviditet. På den baggrund har InterMail:

  • Optaget et ansvarligt, konvertibelt lån på i alt 20,35 mio. kr. fra eksisterende aktionærer og nye investorer i henhold til bemyndigelsen i selskabets vedtægter § 5D. Lånene er fra kreditors side uopsigelige indtil 30. juni 2018, men kan konverteres til aktier til DKK 20,- pr. aktie fra 30. juni 2016 og frem til 30. juni 2018. Renten er 5 % p.a., hvoraf 2 % betales løbende, mens 3 % oprulles. Det er samtidig aftalt med selskabets A-aktionærer, at forskellen i aktieklasserne ophæves, når/hvis konvertering måtte finde sted. Såfremt der sker konvertering af hele det ansvarlige lån vil dette medføre, at der udstedes 1.017.500 stk. aktier á 20 kr.. Selskabets vedtægter vil blive opdateret med bestyrelsens beslutning om udstedelse af konvertible gældsbreve..
  • Indgået en refinansieringsaftale med sine bankforbindelser om restrukturering af bankgælden, således at:
  • 40 mio. kr. af bankgælden er uopsigelig indtil 30. juni 2018 og henstår som ansvarlig kapital med en årlig rente på 2 % p.a.
  • Den øvrige bankgæld er committed med fastlagt rentesats frem til 30. juni 2016.
  • InterMail har påtaget sig en række sædvanlige covenants, herunder EBITDA-mål for de kommende år.


Gennem de indgåede aftaler har InterMail fået ny likviditet og langsigtet forbedret sin kapitalstruktur, hvilket forøger konkurrencekraften og giver tid til at gennemføre forretningsplanen.

Økonomiske forventninger:
Når den ovenfor nævnte plan er gennemført, vil den få betydelige positive konsekvenser for InterMails fremtidige indtjening. For 2013/14 og fremover forventes der en væsentlig stigning i indtjening, både på EBITDA og på resultatniveau.

De præcise økonomiske forventninger vil blive offentliggjort samtidig med ovennævnte balancejusteringer, forventeligt ved udgangen af september 2013.

 

Venlig hilsen
InterMail A/S

Morten Damgaard
CEO

 

Yderligere oplysninger:
Morten Damgaard, CEO                                                     Anders Ertmann, CFO
Telefon: 39 66 09 22                                                          Telefon: 39 66 09 22
Mobil: 24 29 98 89                                                             Mobil: 51 16 13 72
Email:
Morten.Damgaard@intermail.dk                                Email: Anders.Ertmann@intermail.dk

InterMail er den næststørste aktør på det nordiske marked for konvolutproduktion og tiltrykning. Selskabet producerer mere en 1 mia. konvolutter om året og har i tillæg en lang række forsendelseskoncepter (SkanPack), som efterspørges af den kraftigt voksende internetindustri. Via Datterselskabet StroedeRalton er InterMail ligeledes en de største udbydere af fulfilment-services, mailhåndtering og it-baserede loyalitetssystemer i Norden.


Attachments

IM - selskabsmeddelelse 10 vedr  kapitaltilførsel.pdf