David Allen - nieuw hoofd Integrated Supply Chain bij AkzoNobel


28 augustus 2013

AkzoNobel maakte vandaag bekend dat David Allen benoemd is tot hoofd Integrated Supply Chain van de onderneming. Hij zal zijn werkzaamheden op 1 oktober 2013 starten.

Allen werkte voorheen bij de China National Bluestar Group, waar hij sinds 2009 de functie van Chief Operating Officer bekleedde. Voor Bluestar was hij bij General Electric en Sabic werkzaam in diverse functies op het gebied van operationele activiteiten, productie en logistiek. David Allen rapporteert rechtstreeks aan CEO Ton Büchner.

"Het doet ons veel genoegen om iemand van het kaliber van David te kunnen benoemen", aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. "Hij beschikt over ruime ervaring op het gebied van productie, logistiek en operationele activiteiten die hij heeft opgedaan in Europa, de Verenigde Staten, Asia Pacific en China."

"David heeft een brede ervaring in onze industrieën en een sterke reputatie in het verbeteren van operationele prestaties. Deze eigenschappen zijn een waardevolle aanvulling op ons team bij de verdere uitvoering van onze strategie".

Allen voegde hier aan toe: "Ik verheug me erop om bij AkzoNobel te gaan werken - een  internationale onderneming met een sterke traditie in productie en distributie en met leidende marktposities over de hele wereld. Ik kijk uit naar de samenwerking met de verschillende bedrijfsonderdelen en het management om hen te helpen de strategische ambities van de onderneming te verwezenlijken".

- - -

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Not for publication - for more information


Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833           Corporate Investor Relations, tel. +31 20 502 7854
Contact: Stephen Hufton                                           Contact: Jonathan Atack and Pauline Mulder


Attachments

Pdf file AkzoNobel press release