AkzoNobel investeert €50 miljoen in West-China om in te spelen op groeiende vraag


25 september 2013

AkzoNobel heeft plannen aangekondigd voor een investering van ruim €50 miljoen in de bouw van nieuwe productiefaciliteiten voor Powder Coatings en Decorative Paints in West-China en geeft daarmee een extra impuls aan de strategische groei-ambities van de onderneming.

De twee nieuwe vestigingen komen in Chengdu te staan. De Powderfabriek zal in 2014 open gaan en de Decofabriek start met de productie in 2015.

De aankondiging volgt op de recente start met de commerciële productie van Bermocoll-cellulosederivaten op de multifunctionele vestiging van de onderneming in Ningbo. Deze moet de groeiende vraag bedienen van zowel afnemers uit de gehele regio als de eigen Decorative Paints-activiteiten van AkzoNobel. Cellulosederivaten worden gebruikt in verf op waterbasis en in additieven voor toepassing in de bouw.

"China speelt een steeds grotere rol in onze groeistrategie en door de productiecapaciteit uit te breiden zullen wij onze positie als toonaangevende leverancier op de Chinese markt verder versterken," aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel.

"Wij hebben al een aanzienlijke productiecapaciteit in oostelijk, centraal en zuidelijk China," voegt hij eraan toe. "Omdat de vraag en volumes blijven groeien, zullen wij onze productie en distributie meer naar het westen uitbreiden, waarbij de nieuwe vestigingen ons beter in staat zullen stellen onze klanten te bedienen, waar of wanneer zij onze producten maar nodig hebben."

Chengdu is een van de snelst groeiende steden in Zuid-West China en heeft de afgelopen twee decennia voortdurend groeipercentages in de dubbele cijfers laten zien. De stad is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk industrieel knooppunt. Dit heeft geleid tot een grote vraag naar hoogkwalitatieve poedercoatings en decoratieve verf, die zich naar verwachting zal handhaven naarmate het gebied zich verder ontwikkelt.

"Onze investeringen in Chengdu onderstrepen het belang dat wij hechten aan het verder ontwikkelen van onze bedrijfsactiviteiten in China en het benutten van de zakelijke kansen die worden gecreëerd door de groeiende binnenlandse vraag," zo stelt LIN Liangqi, president-directeur van AkzoNobel in China.

AkzoNobel heeft momenteel ruim 7.700 werknemers in China, waarvan er 500 werkzaam zijn bij Research en Development. De onderneming behaalde in 2012 een omzet van  €1.7 miljard, waarvan het grootste deel door lokale vraag werd gegenereerd.

- - -

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie


Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833         Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7854
Contactpersoon: Kirstin Steffen                           Contactpersonen: Jonathan Atack, Sheryl Stokes

Voorbehoud
Dit persbericht bevat informatie met betrekking tot belangrijke onderwerpen zoals AkzoNobels groeistrategie, toekomstige financiële resultaten, marktposities, productontwikkeling, producten in de pijplijn en productgoedkeuringen. Dergelijke informatie dient met het nodige voorbehoud te worden beschouwd, waarbij men zich moet realiseren dat vele factoren de geprojecteerde en werkelijke resultaten kunnen doen afwijken. Zulke factoren zijn onder meer prijsfluctuaties, valutakoersschommelingen, ontwikkelingen in grondstofprijzen en personeelskosten, pensioenen, fysieke en milieurisico's, juridische aangelegenheden en wettelijke, fiscale en andere overheidsmaatregelen. Vermelde marktposities zijn gebaseerd op schattingen van het management en informatie afkomstig van externe specialisten. Een uitgebreidere toelichting op de risicofactoren met betrekking tot onze activiteiten vindt u in ons meest recente jaarverslag, dat u kunt vinden op onze website www.akzonobel.com.


Attachments

AkzoNobel persbericht Investeringen China