Chr. Hansen og FMC Corporation indgår global strategisk alliance om biologiske løsninger til plantebeskyttelse


Hørsholm, 2013-10-07 07:59 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

SELSKABSMEDDELELSE NR. 23/2013

I overensstemmelse med Chr. Hansens nyligt annoncerede strategi, "Nature's No. 1", går virksomheden nu ind på det hastigt voksende marked for biologisk plantebeskyttelse gennem en eksklusiv global strategisk alliance med FMC, som omfatter udvikling og kommercialisering af biologiske plantebeskyttelsesprodukter.

"Den globale landbrugssektor står over for en kolossal produktivitetsudfordring i de kommende år, og biologiske løsninger vil i stigende grad blive anvendt til at tackle denne udfordring. Vi er meget tilfredse med den nye alliance, som betyder, at vi kan komme hurtigt ind på plantebeskyttelsesmarkedet, idet den kombinerer Chr. Hansens enestående teknologiplatform for bakterielle løsninger med FMC’s stærke markedsadgang og applikationsviden," siger Christian Barker, koncerndirektør, Health & Nutrition Division, Chr. Hansen Holding A/S.

"Ingen har større viden om mikrobiologi og fermentering end Chr. Hansen. Deres ekspertise i udforskning, screening og opskalering supplerer det arbejde, vi selv er så gode til inden for formulering og markedsføring. Vi glæder os til at samarbejde med Chr. Hansen om at skabe en bred portefølje af biologiske løsninger," siger Mark A. Douglas, adm. direktør, FMC Agricultural Solutions.

Den nye strategiske alliance giver FMC og Chr. Hansen et stærkt fundament til at konkurrere på multimilliardmarkedet for biologisk plantebeskyttelse. I henhold til aftalen vil Chr. Hansen bidrage med sin knowhow inden for afsøgning, screening, opskalering og fermenteringsproduktion, mens FMC vil bidrage med afsøgning, screening, formuleringskompetence, produktudvikling og registreringsekspertise samt adgang til det globale marked. De to virksomheder vil udvikle nye produkter, viden og ekspertise inden for samarbejdets rammer.

Alliancen bygger på et allerede eksisterende samarbejde de to virksomheder imellem, hvorigennem en lancering i Brasilien af produktet Sugarcane Nemix C vil finde sted i slutningen af 2013. Brasilien er verdens største sukkerrørsmarked med et omfang på 9 mio. ha. Nemix C er et helt igennem biologisk produkt, som øger vækst og udbytte ved at styrke rodudviklingen og beskytte rødderne. På længere sigt vil alliancen udvide aktiviteterne til andre geografiske områder og afgrødetyper med eksisterende og nye produkter.

FMC Corporation er en alsidig kemisk virksomhed, som i over 100 år har leveret innovative løsninger, applikationer og kvalitetsprodukter til landbrugs-, industri-, miljø- og forbrugermarkeder i hele verden. I 2012 havde FMC en omsætning på ca. USD 3,7 mia. Virksomheden har ca. 6.000 medarbejdere i hele verden og har aktiviteter inden for fire segmenter: FMC Agricultural Solutions, FMC Health and Nutrition, FMC Minerals og FMC Peroxygens. Yderligere oplysninger findes på www.fmc.com.

Chr. Hansen er en global bioscience-virksomhed, som udvikler naturlige løsninger til fødevare- og kosttilskudsbranchen, den farmaceutiske industri og landbrugssektoren. Alle løsninger er baseret på stærke forsknings- og udviklingskompetencer kombineret med betydelige investeringer i teknologi. Virksomheden er markedsførende inden for alle sine divisioner – Cultures & Enzymes, Health & Nutrition og Natural Colors – og har mere end 2.500 engagerede medarbejdere i 30 lande.

Som oplyst i selskabsmeddelelse nr. 22, 3 september 2013 er den femårige finansielle ambition for Health & Nutrition Division en gennemsnitlig årlig organisk vækstrate på mere end 10% for kerneforretningen. Plantebeskyttelse ventes at tilføre yderligere vækst i slutningen af perioden.

 

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Christian Barker, Koncerndirektør, Health & Nutrition, Tlf.: 45 74 74 74

Anders Mohr Christensen, Investor Relationschef, Tlf.: 45 74 76 18

Kristine Ahrensbach, Kommunikationschef, Tlf. 45 74 76 23

 

Udtalelser om fremtiden

Denne meddelelse indeholder udtalelser om fremtiden. Sådanne udtalelser er forbundet med risiko og usikkerhed, da mange faktorer, hvoraf mange ligger uden for Chr. Hansen Holdning A/S' kontrol, kan betyde, at den faktiske udvikling og de faktiske resultater kan adskille sig væsentligt fra forventningerne i meddelelsen.

 


Attachments

Nr 23 2013 DK.pdf