Topotarget og Spectrum Pharmaceuticals aftaler vilkårene for kommerciel fremstilling af belinostat


Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Meddelelse nr. 23-13 / København, 7. oktober 2013

Topotarget og Spectrum Pharmaceuticals offentliggør en ændring til selskabernes eksisterende licensaftale. I henhold til ændringen vil Spectrum Pharmaceuticals være ansvarlig for den kommercielle fremstilling af belinostat i en 5-årig periode med mulighed for forlængelse.

Topotarget og Spectrum Pharmaceuticals (Spectrum) har i fællesskab lavet en ændring til deres licensaftale af 2. februar 2010. Ændringen medfører en overdragelse fra Topotarget til Spectrum af global klinisk og kommerciel produktion samt produktion til “Named Patient”-salg. Spectrum vil fremover være ansvarlig for den fremtidige fremstilling af belinostat til alle geografiske områder. Aftalen lyder initialt på 5 år med mulighed for forlængelse; alternativt kan Topotarget vælge at overtage ansvaret for produktion i Topotargets eget område. Spectrums organisatoriske og finansielle styrke og kompetencer (herunder selskabets størrelse, antal projekter, områdespecifik erfaring og interne kompetencer) vil gavne fremstillingsprocessen for belinostat og understreger samtidig tydeligt Topotargets og Spectrums tiltro til belinostats potentiale som et kræftbehandlingsmiddel, der snart kan blive tilgængeligt for patienter med PTCL (perifært T-celle lymfekræft).

“Vi er utroligt glade for at kunne dele denne gode nyhed med vores aktionærer. Spectrum har stor erfaring og indgående kendskab inden for dette område og bliver det første af vores to selskaber til at lancere belinostat på markedet. Således finder vi det kun naturligt, at de påtager sig dette ansvar. Både belinostat og Topotarget vil få gavn heraf, og vi er glade for, at vi kan udnytte vores samarbejdspartners styrker på dette område på en positiv måde samtidig med at vi fastholder muligheden for på sigt selv at gøre belinostat tilgængelig i vores område”, udtaler Topotargets administrerende direktør Anders Vadsholt.

Denne selskabsmeddelelse påvirker ikke indsendelsen af en registreringsansøgning for belinostat i PTCL, hvilket stadig forventes at finde sted i 4. kvartal 2013.

 

Topotarget A/S

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Anders Vadsholt, CEO – direkte: +45 39178345

 

Baggrundsoplysninger

 

Om Topotarget

Topotarget (NASDAQ OMX: TOPO) er et skandinavisk biofarmaceutisk selskab med hovedsæde i København. Selskabet beskæftiger sig med klinisk udvikling og registrering af onkologiprodukter. Topotarget fokuserer i samarbejde med Spectrum Pharmaceuticals, Inc. på udviklingen af dets førende lægemiddelkandidat, belinostat, som har vist positive resultater i behandling af blodkræftsygdomme og solide kræfttumorer opnået ved både enkeltstof- og kombinationsbehandling. For yderligere oplysninger henvises til www.topotarget.com.

Topotarget Safe Harbor Statement

Denne meddelelse kan indeholde fremadrettede udsagn, herunder udsagn om Topotarget A/S' forventninger til udviklingen af selskabets kliniske pipeline samt med hensyn til forventet likviditetsforbrug. Sådanne udsagn er forbundet med risici og usikkerhed, hvoraf mange ligger uden for Topotarget A/S' kontrol, og kan medføre, at de opnåede resultater afviger væsentligt fra de beskrevne. Topotarget A/S har ingen hensigt om og påtager sig ingen forpligtelse til at opdatere eller ændre fremadrettede udsagn, hverken som følge af fremkomsten af nye oplysninger, fremtidige begivenheder eller på anden måde, medmindre dansk lovgivning kræver det.


Attachments

Meddelelse nr. 23-13 Topotarget og Spectrum Pharmaceuticals aftaler vilkårerne for kommerciel fremstilling af belinostat.pdf