KUTSU IXONOS OYJ:N YLIMÄÄRÄISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN


Helsinki, Suomi, 2013-10-08 08:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ixonos Oyj          Pörssitiedote          08.10.2013 klo 09:15
 

KUTSU IXONOS OYJ:N YLIMÄÄRÄISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN  

Ixonos Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 30.10.2013 klo 09:00 alkaen Opus Business Park 3:n auditorio Aidassa osoitteessa Hitsaajankatu 20, 00810, Helsinki. Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja kokousta edeltävä kahvitarjoilu alkavat klo 08:15.

A. YLIMÄÄRÄISESSÄ YHTIÖKOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen järjestäytyminen
3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valitseminen
4. Kokouksen laillisuuden toteaminen
5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen
6. Hallituksen ehdotus OYL 15 luvun 9 §:n mukaiseksi osakkeiden yhdistämiseksi sekä siihen liittyväksi osakkeiden lunastukseksi muussa kuin osakkeenomistajien omistuksen suhteessa


Hallitus ehdottaa ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että yhtiön osakkeiden lukumäärää vähennetään osakepääomaa alentamatta siten, että viisi (5) vanhaa osaketta yhdistetään yhdeksi (1) uudeksi osakkeeksi OYL 15 luvun 9 §:ssä säädetyssä tarkoituksessa ja lainkohdan mukaista menettelyä noudattaen. Osana osakkeiden yhdistämistä yhtiö mitätöi tarvittaessa yhtiön vastikkeetta haltuunsa saamia omia osakkeita siten, että yhtiön osakkeiden kokonaismäärä ennen yhdistämistä on viidellä jaollinen. Osakkeiden yhdistämisen tarkoituksena on osakkeen kaupankäynnin edellytysten ja hinnan muodostuksen parantaminen sekä yksittäisen osakkeen arvon kasvattaminen. Hallitus katsoo siten, että ehdotettavaan osakkeiden yhdistämiseen ja siihen liittyvään osakkeiden lunastamiseen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy.

Yhdistäminen ehdotetaan toteutettavaksi lunastamalla jokaiselta osakkeenomistajalta osakemäärä, joka määräytyy lunastussuhteen 4/5 mukaisesti, toisin sanoen jokaista viittä (5) osaketta kohden lunastetaan neljä (4) osaketta. Osakkeenomistajilta, joiden omistamien osakkeiden lukumäärä ei ole yhdistämispäivänä viidellä jaollinen, lunastetaan lisäksi ne osakkeet, jotka ylittävät lähimmän edeltävän viidellä jaollisen lukumäärän (pyöristys). Osakkeiden lukumäärää arvioidaan arvo-osuustilikohtaisesti.

Lunastus toteutetaan vastikkeetta lukuun ottamatta OYL 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettua, pyöristysten perusteella maksettavaa korvausta. Lunastus toteutetaan näiltä osin mainitussa pykälässä tarkoitetulla tavalla muussa kuin osakkeenomistajien omistuksen suhteessa. Yhdistämisen yhteydessä lunastetut osakkeet mitätöidään, ei kuitenkaan pyöristämisen takia lunastettavaksi tulevia ylimääräisiä osakkeita, jotka kootaan yhteen ja myydään. Yhdistämisen jälkeen yhtiö myy viivytyksettä edellä tarkoitetun pyöristämisen takia lunastettavaksi tulevista ylimääräisistä osakkeista yhdistetyt osakkeet kaupankäynnistä rahoitusvälineillä annetussa laissa tarkoitetulla säännellyllä markkinalla edellä mainittujen osakkeenomistajien lukuun. Osakkeiden myynnistä saatavat varat maksetaan osakkeenomistajille niiden erotusten suhteessa, jotka saadaan vähentämällä kultakin osakkeenomistajalta lunastettavien osakkeiden määrästä määrä, joka tulisi lunastettavaksi ilman pyöristystä. Varoille maksetaan korkoa lunastushetken ja varojen tilittämisen väliseltä ajalta korkolain 12 §:ssä tarkoitetun kulloinkin voimassa olevan viitekoron mukaisesti.

Yhdistämispäivä, jonka mukaan määräytyy myös oikeus pyöristämisen perusteella myydyistä osakkeista saatuihin varoihin, on perjantai 1.11.2013. Lunastetut osakkeet mitätöidään ja yhdistetty uusi osakemäärä merkitään kaupparekisteriin perjantaina 1.11.2013. Osakkeiden yhdistämisen ja siihen liittyvän lunastuksen toteutus näkyy osakkeenomistajien arvo-osuustileillä ja kaupankäynti yhdistetyillä osakkeilla alkaa maanantaina 4.11.2013, kun yhdistäminen on toteutettu. Pyöristämisen perusteella myydyistä osakkeista saadut varat maksetaan osakkeenomistajille arviolta viimeistään tiistaina 12.11.2013 olettaen, että kaikkien osakkeiden myynti pystytään toteuttamaan viimeistään 4.11.2013. Muussa tapauksessa murto-osien maksu tapahtuu neljäntenä, viimeisenkin kaupan toteutumisen jälkeisenä pankkipäivänä.

Lisäksi hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen muuttamaan yhtiön liikkeeseen laskemien optio-oikeuksien ja erityisten oikeuksien ehtoja siten, että niissä huomioidaan osakkeiden yhdistäminen. Järjestely ei toteutuessaan edellytä osakkeenomistajilta toimenpiteitä.

Osakkeiden yhdistämistä koskeva päätös on tehtävä määräenemmistöpäätöksellä, jota on kannattanut vähintään 2/3 annetuista äänistä ja kokouksessa edustetuista osakkeista.

7. Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista ja osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta

Hallitus ehdottaa, että ylimääräinen yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään maksullisesta osakeannista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:ssä tarkoitettujen osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta tai kaikkien tai joidenkin edellä mainittujen yhdistelmistä yhdessä tai useammassa erässä seuraavin ehdoin:

Valtuutuksen nojalla annettavien uusien osakkeiden määrä voi olla yhteensä enintään 120.000.000 osaketta. Edellä esitetyn valtuutuksen suuruus perustuu siihen lähtökohtaan, että ylimääräinen yhtiökokous päättää hallituksen ehdottamalla tavalla vähentää yhtiön osakkeiden lukumäärää osakepääomaa alentamatta edellä yhtiökokouskutsun kohdassa 6 esitetyn mukaisesti. Mikäli ylimääräinen yhtiökokous ei päätä vähentää yhtiön osakkeiden lukumäärää edellä kohdassa 6 esitetyn mukaisesti esittää hallitus, että valtuutuksen nojalla annettavien uusien osakkeiden määrä voi olla yhteensä enintään 600.000.000 osaketta. Edellä mainitut valtuutukset vastaavat noin 17-kertaista määrää yhtiön kaikista osakkeista.

Valtuutusta voidaan käyttää yrityskauppojen tai muiden yhtiön liiketoimintaan kuuluvien investointien rahoittamiseksi sekä yhtiön taseen ja rahoitusaseman vahvistamiseen tai muihin hallituksen päättämiin tarkoituksiin.

Hallitukselle annetaan oikeus päättää em. valtuutuksen rajoissa kaikista osakeannin ja osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien ehdoista.

Hallitus oikeutetaan päättämään merkintähinnan merkitsemisestä joko osakepääoman korotukseksi tai kokonaan tai osittain sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Osakeanti ja osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antaminen voi tapahtua myös suunnatusti osakkeenomistajan etuoikeudesta poiketen, jos tähän on osakeyhtiölain mukainen yhtiön kannalta painava taloudellinen syy.

Valtuutuksen, joka ei kumoaisi aiempia osakeantivaltuutuksia, ehdotetaan olevan voimassa vuonna 2014 pidettävään varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

Valtuutusta koskeva päätös on tehtävä määräenemmistöpäätöksellä, jota on kannattanut vähintään 2/3 annetuista äänistä ja kokouksessa edustetuista osakkeista.

8. Kokouksen päättäminen

B. YHTIÖKOKOUSASIAKIRJAT

Edellä mainitut ylimääräisen yhtiökokouksen asialistalla olevat hallituksen ehdotukset, Ixonos Oyj:n tilinpäätös 31.12.2012 päättyneeltä tilikaudelta, joka sisältää myös konsernitilinpäätöksen, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus 31.12.2012 päättyneeltä tilikaudelta, osavuosikatsaus 1.1.–31.3.2013, osavuosikatsaus 1.1.–30.6.2013, Ixonos Oyj:n 24.4.2013 pidetyn varsinaisen yhtiökokouksen pöytäkirja, hallituksen selostus osavuosikatsauksen 1.1.–30.6.2013 jälkeisistä yhtiön asemaan olennaisesti vaikuttavista tapahtumista sekä tämä kokouskutsu ovat osakkeenomistajien saatavilla Ixonos Oyj:n kotisivuilla http://www.ixonos.com sijoittajat-osiossa viimeistään 21 päivää ennen yhtiökokousta. Vuoden 2013 kolmannen neljänneksen ja tammi-syyskuu 2013 osavuosikatsauksen suunnitellaan olevan saatavilla mainituilla internetsivuilla 25.10.2013. Ko. asiakirjat ovat myös saatavilla yhtiökokouksessa ja niistä sekä tästä kokouskutsusta lähetetään pyydettäessä jäljennökset osakkeenomistajille. Kutsua yhtiökokoukseen ei lähetetä osakkeenomistajille erikseen.

C. OHJEITA YHTIÖKOKOUKSEEN OSALLISTUJILLE

1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on perjantaina 18.10.2013 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.

Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua viimeistään perjantaina 25.10.2013 klo 16.00, johon mennessä ilmoittautumisen on oltava perillä yhtiössä. Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua:
a) yhtiön kotisivuilla http://www.ixonos.com sijoittajat-osiossa olevalla lomakkeella;
b) sähköpostitse osoitteeseen yhtiokokous@ixonos.com;
c) postitse osoitteeseen Ixonos Oyj/Yhtiökokous, Hitsaajankatu 24, 00810 Helsinki; tai
d) puhelimitse klo 9-16.00 välisenä aikana Aila Mettälälle, puh. 040 531 0678 tai 0424 2231.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero sekä mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi ja asiamiehen henkilötunnus. Osakkeenomistajien yhtiölle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.

2. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa. Mikäli osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa. Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan yhtiölle yllä mainittuun ilmoittautumisosoitteeseen sähköpostin liitteenä (esim. pdf) tai postitse ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

3. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien rekisteröitymistä osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajayhteisön tulee ilmoittaa hallintarekisteröidyn osakkeen omistajan, joka haluaa osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen, merkittäväksi yhtiön tilapäiseen osakasluetteloon viimeistään perjantaina 25.10.2013 klo 10.00.

4. Muut tiedot

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ixonos Oyj:llä on kokouskutsun päivämääränä kaupparekisteriin merkittynä yhteensä 35.239.129 osaketta ja ääntä.

Helsingissä 8. lokakuuta 2013

IXONOS OYJ
Hallitus

Lisätietoja:
Ixonos Oyj 
Esa Harju, toimitusjohtaja, puh. 040 844 3367, esa.harju@ixonos.com
Teppo Talvinko, talousjohtaja, puh. 040 7153 660, teppo.talvinko@ixonos.com    


Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet


Attachments

Ixonos_Kutsu_ylimääräiseen_yhtiökokoukseen_08102013.pdf