Vieremällä valmistui 9000. PONSSE


Vieremä, Finland, 2013-10-14 11:44 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Vieremällä valmistui 9000. PONSSE

Ponssen Vieremän tehtaalla on valmistettu jo 9000 PONSSE-metsäkonetta. Ponsse Oyj  luovutti 9000. metsäkoneen kanadalaiselle asiakkaalleen Entreprises Forestières Lemieux & Girard Inc:lle 10. lokakuuta 2013.

Vieremällä on valmistettu PONSSE-metsäkoneita vuodesta 1970 - kaikkiaan maailman savotoilla on aktiivisessa käytössä tällä hetkellä noin 7000 konetta. PONSSE-metsäkoneita on käytössä kaikilla maailman tärkeimmillä teollisen puunkorjuun alueilla, lähes 40 maassa. 

Ponsse Oyj luovutti 9000. metsäkoneen kanadalaiselle puunkorjuuyritykselle, Entreprises Forestières Lemieux & Girard Inc:lle. Yrityksen kotipaikka on Labecquessa, Quebecissä. Perheyrityksen omistaja Réjean Girard vastaanotti PONSSE ElephantKing -kuormatraktorin yhdessä poikiensa Christopher ja Andy Girardin kanssa. Myös perheen kolmas poika Bryan työskentelee yrityksessä metsäkoneenkuljettajana. Réjean Girardin puoliso Kathy Lemieux hoitaa yrityksessä hallinnollisia tehtäviä. 

Entreprises Forestières Lemieux & Girard Inc urakoi sekä lehti- että havupuun korjuuta Lac-St-Jeanin alueella Quebecissä. Yhtiöllä on konekannassaan sekä Ponssen kuormatraktoreita että harvesteripäitä. Viime vuonna ensiesittelynsä saanut PONSSE ElephantKing on testattu ja suunniteltu erityisesti Kanadan haastaviin puunkorjuuolosuhteisiin – syvään lumeen, raskaille kuormille, jyrkkiin rinteisiin ja pitkille ajomatkoille.  Ponssen suurimmassa kuormatraktorimallissa on muhkea 20 tonnin kantavuus, 24 tonnin vetovoima ja 6,25 m² kuormatila. 

Quebecin alueella, jossa vuosittainen korjuumäärä on noin 35 milj. m3,  Ponssen koneita myy ja huoltaa Hydromec Inc. Entreprises Forestières Lemieux & Girard Inc osti ensimmäisen Ponssensa Hydromeciltä vuonna 2007.

- Entreprises Forestières Lemieux & Girard Inc. on monella tavalla esimerkillinen yritys. Yhtiö on periksiantamaton ja aktiivinen tiennäyttäjä puunkorjuualalla. Yrityksen toimintaa ohjaa positiivisuus ja toiminnan korkea laatu – urakanantaja voi aina luottaa Lemieux & Girardin korjuutyön laadukkaaseen tulokseen ja aikatauluihin. Ahkera ja positiivinen asenne työntekoon on siirtynyt myös seuraavalle sukupolvelle, ja yhtiön tulevaisuus näyttää hyvältä, Hydromec Inc:n toimitusjohtaja Jean Trottier kertoo.

- Tämä konekauppa oli kautta-aikojen nopein konekauppa Hydromecin historiassa. Asiakkaamme teki hankintapäätöksen kahdeksassa minuutissa kuultuaan mahdollisuudesta hankkia 9000. PONSSE, Trottier mainitsee. 

Ponssen tehtaan henkilökunta kokoontui juhlistamaan samalla myös PONSSE Scorpionille myönnettyä automaatiopalkintoa. Scorpion sai lokakuun alussa Eläköön automaatio! –palkinnon automaatiotekniikan kokonaisvaltaisesta ja innovatiivisesta hyödyntämisestä uudentyyppisen harvesterin suunnittelussa. 

*

Juha Vidgrén Oulun yliopiston hallitukseen

Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén on valittu Oulun yliopiston hallitukseen. Kuusi yliopiston ulkopuolista jäsentä valittiin yliopistokollegion kokouksessa 3.10.2013. Uusilla jäsenillä on erityisosaamista taloudessa ja teknologian kaupallisessa hyödyntämisessä sekä tuntemusta tiedeviestinnästä ja yliopistojen brändäyksestä. Juha Vidgrénin valintaperusteissa mainittiin mahdollisuus tuoda yliopiston johtoon kaupallista osaamista huipputeknologian hyödyntämiseen. Uuden hallituksen nelivuotinen toimikausi alkaa 1.1.2014. 

 

Vieremällä, 14. lokakuuta 2013

PONSSE OYJ

 

Lisätietoja:
Ponsse Oyj, Area Director (North American Dealers) Marko Mattila, tel. +358 400 596 297, marko.mattila@ponsse.com

 

Lehdistökuvia:
http://www.ponsse.com/en_editor/media-archive/images/events/2013/9000.-ponsse-machine

 

Metsäkoneyrittäjä Einari Vidgrén perusti Ponssen vuonna 1970. Tänään Ponsse on maailman johtavia metsäkonevalmistajia, jonka asiakaslähtöistä toimintaa ohjaavat edelleen metsäkoneyrittäjien toiveet ja tarpeet.  PONSSE-tuotevalikoima kattaa kaikki ympäristöystävälliset puunkorjuuratkaisut harvesterista kuormatraktoriin, nostureista harvesteripäihin ja ohjaus- ja mittausjärjestelmiin, puunhankinnan järjestelmistä koulutusteknologiaan. Suunnittelemme ja valmistamme itse kaikki PONSSE-tuotteet ja niiden avainkomponentit. Näin varmistamme, että tuotteemme vastaavat metsäammattilaisten vaatimuksia ja pysymme kehityksen kärjessä.

9000. PONSSE