Betting Promotion: Ingår avtal om att förvärva Tain


Malmö, Sverige, 2013-10-21 13:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

  • Betting Promotion Sweden AB (publ) har idag ingått avtal med Atletico Nordic B.V. (”Atletico”) avseende förvärv av 100 procent av Tain AB med säte i Stockholm inklusive dotterbolagen Tain Ukraine LCC, Tain Malta LTD, Tain International N.V. och WL Services N.V.
  • Betting Promotions förvärv av Tain är villkorat av godkännande från den kommande extra bolagsstämman och berörda spelmyndigheter.
  • Förvärvet genomförs genom nyemission av 9 520 065 Betting Promotion aktier som tillförs Atletico.
  • Med anledning av att Atletico äger mer än 10 procent av Betting Promotion kommer särskild beslutsordning att iakttas i enlighet med Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012:05.
  • Beaktat av den volymviktade genomsnittskursen för Betting Promotion för tio handelsdagar före undertecknandet av avtalet, så uppgår köpeskillingen till cirka 44,3 MSEK.
  • Utskiftningen av de nyemitterade aktierna till Atletico beräknas ske runt månadsskiftet november-december 2013.
  • Tain omsatte år 2012 cirka 4,4 MEUR.

Motiv till förvärvet

Förvärvet av Tain är ytterligare ett steg i den strategi som antogs av styrelsen i Betting Promotion i början av 2010. I och med förvärvet kompletteras Betting Promotions produktutbud och samgåendet möjliggör kostnadsbesparingar.

”Det är glädjande att vi nu är nära ett samgående. Samarbetet mellan bolagen påbörjades redan hösten 2010 och har från början fungerat mycket väl. Den nya konstellationen kommer att öka vår marknadsexponering, ge oss en bredare intäktsbas, ökade resurser samt möjligheter till kostnadsbesparingar.” säger Jonas Ornstein, VD Betting Promotion Sweden AB (publ).

”Tain och Betting Promotion kommer skapa en stark, oberoende helhetsleverantör som är väl positionerad för att konkurrera i en snabbt mognande spelbranch.” säger Christer Fahlstedt, VD Tain AB.

Kort om Tain

Tain har varit verksam inom onlinespelsbranschen i över tolv år och arbetar inom Business to Business (B2B) segmentet. Tain har ett komplett produktutbud och samarbetar med flertalet ledande mjukvaruleverantörer för att erbjuda kunder en flexibel och konkurrenskraftig helhetslösning.

Tain är ett privatägt bolag med flertalet kontor runt om i världen. Bland annat finns idag kontor i Stockholm, Ukraina och på Malta. Dessutom har Tain licenser i Malta, Kahnawake och Curacao och efterlever regelverken på flera nationellt reglerade spelmarknader.

 

För ytterligare information kontakta:

Peter Åström, Styrelseordförande i Betting Promotion Sweden AB

Tel +46 70 56 27 47

 

Jonas Ornstein, VD i Betting Promotion Sweden AB

Tel +46 40 611 84 94

 

 

Certified Adviser:

Betting Promotion Sweden AB (publ) anlitar Mangold Fondkommission AB som Certified Adviser. Mangold Fondkommission AB kan kontaktas via www.mangold.se eller på telefon +46 8 503 015 50.

 

 

Betting Promotion Sweden AB (publ) är holdingbolag till rörelsedrivande dotterbolag. Betting Promotion sätter odds och handlar på sporthändelser. Spel hanteras både innan match och under pågående match, så kallad live betting. Sedan 2003 har Betting Promotion varit market maker på världens ledande spelbörser. Handeln sköts automatiskt och är därigenom menad att vara både effektiv och stabil. Betting Promotion erbjuder även odds till bookmakers.


Attachments

Pressmeddelande Betting Promotion 2013-10-21.pdf