Betting Promotion: KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA


Malmö, Sverige, 2013-10-22 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Aktieägarna i Betting Promotion Sweden AB (publ), org.nr 556466-8860 (“Bolaget” eller “BP”) kallas härmed till extra bolagsstämma den 25 november 2013 kl. 10:00 hos Mangold Fondkommission, Engelbrektsplan 2, Stockholm.

Deltagande

Aktieägare som önskar delta på stämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast den 19 november 2013, dels anmäla sitt deltagande på stämman via post till Betting Promotion Sweden AB, ”Bolagsstämma”, Hjulhamnsgatan 3 B, SE-211 34 Malmö, Sverige, eller via e-post till info@bettingpromotion.se. Anmälan ska vara Bolaget tillhanda senast den 19 november 2013.

Vid anmälan ska uppges namn, person- eller organisationsnummer, antal aktier samt eventuella biträden eller ombud. Aktieägare, som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare, måste begära att tillfälligt vara införd i aktieboken under eget namn i god tid innan den 19 november 2013 för att ha rätt att delta i stämman.

Aktieägares rätt vid bolagsstämman får utövas genom ombud. Bolaget tillhandahåller ett fullmaktsformulär som finns tillgängligt på Bolagets hemsida, www.bettingpromotion.se eller som kan erhållas på begäran. Fullmakten bör i god tid före stämman skickas till Bolaget på ovanstående adress samt uppvisas i original på stämman. Fullmakten ska vara daterad och undertecknad av aktieägaren. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också ha med aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. För att underlätta inpasseringen bör kopia av fullmakt och andra behörighetshandlingar bifogas anmälan till stämman. 

Förslag till dagordning

1.         Öppnande av stämman

2.         Val av ordförande vid stämman;

3.         Upprättande och godkännande av röstlängd.

4.         Godkännande av dagordningen;

5.         Val av en eller två justeringsmän;

6.         Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad;

7.         Beslut om godkännande av förvärv av Tain AB;

8.         Beslut om apportemission;

9.         Beslut om bemyndigande för styrelsen att göra smärre justeringar i besluten;

10.       Stämman avslutas.

Förslag till beslut

Punkt 7. Beslut om godkännande av förvärv av Tain AB

Styrelsen föreslår att bolagsstämman fattar följande beslut.

BP ingick den 21 oktober 2013, genom enhälligt styrelsebeslut, med Atletico Nordic B.V., org.nr 34152447 (”Atletico”) ett aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av Tain AB org.nr 556610-9053 inklusive dess dotterbolag Tain Ukraine LCC, org.nr 34478903, Tain Malta Ltd, org.nr C33034, Tain International N.V., org.nr 104163 samt WL Services N.V. org.nr 124926 (i det följande ”Tain”) enligt, i huvudsak, nedanstående villkor. Aktieöverlåtelseavtalet är villkorat av att bolagsstämman beslutar i enlighet med framlagda förslag till beslut enligt punkterna 7-8 på dagordningen.

Tain är ett helägt dotterbolag till Atletico och har kontor på Malta samt i Stockholm och Ukraina. Tain är en ledande leverantör av B2B iGaming lösningar och tjänster och har spelrelaterade licenser på Malta och Curacao samt i Kahnawake.

Styrelsen föreslår att Bolaget från Atletico förvärvar samtliga aktier i Tain mot vederlag i form av nyemitterade aktier BP. I Tain ingår bland annat alla tillhörande kunder, operativa system, för verksamheten nödvändiga leverantörsavtal och anställningsavtal. För 2012 uppgick omsättningen för Tain till 4 432 964 EUR.

Köpeskillingen för Tain uppgår till 9 520 065 nyemitterade aktier i BP. Teckningskursen för aktierna beräknas komma att motsvara 4,653838 kronor per nyemitterad aktie.

Genom den föreslagna apportemissionen av aktierna kommer BP:s aktiekapital att ökas med 2 136 459,83 EUR genom emission och nyteckning av 9 520 065 stycken aktier. Förvärvet kommer innebära en utspädning om 50 procent av det totala antalet aktier och röster i Bolaget.

Det slutliga värde varmed Tain kommer tas upp i BP:s balansräkning kommer att bestämmas baserat på en volymviktad genomsnittlig aktiekurs för BP:s aktie (VWAP) för de senaste 10 handelsdagarna före den 21 oktober 2013. Styrelsen beräknar att apportegendomen i form av samtliga aktier i Tain, kommer att tas upp i Bolagets balansräkning till ett värde motsvarande cirka 44,3 miljoner kronor.

Skälen till ett förvärv

Det har förts diskussioner mellan BP:s styrelse och Atletico och några av Bolagets övriga huvudägare om olika tänkbara alternativ för en förbättring av BP:s lönsamhet samt utveckling av dess affärsverksamhet. BP:s styrelse har därför i ljuset av att förbättra BP:s utveckling och lönsamhet tagit beslutet att förvärva Tain med förbehåll av bolagsstämmans godkännande. Förvärvet kan komma att bidra med synergieffekter samt kostnadsbesparingar och kommer troligtvis att upplevas som positivt av såväl kunder som leverantörer. Förvärvet torde därmed vara till gagn för samtliga BP:s aktieägare.

Övrigt

Bolagsstämmans beslut föreslås vara villkorat av att samtliga för förvärvet erforderliga tillstånd, godkännanden, beslut och andra åtgärder från myndigheter eller liknande erhålls. Beslutet föreslås vidare vara villkorat av bolagsstämmans beslut enligt punkterna 8-9 på dagordningen.

BP har genomfört en high level legal review av Tain för att verifiera att Tains legala situation inte materiellt avviker från vad som beskrivits för BP. Vidare har Atletico i aktieöverlåtelseavtalet lämnat sedvanliga garantier avseende Tain.

Med anledning av att Atletico äger mer än 10 procent av aktierna och rösterna i BP utgör förvärvet av Tain i enlighet med förslaget en s.k. närståendetransaktion enligt Aktiemarknadsnämndens uttalande AMN 2012:05. Bolagets styrelse har därför redogjort för förvärvet i denna kallelse samt upprättat en ny bolagsbeskrivning som kommer att skickas in till NASDAQ OMX First North samt inhämtat ett oberoende värderingsutlåtande avseende Tain från Mangold Fondkommission som finns att se på BP:s webbplats.

Styrelsen föreslår därmed att stämman beslutar att godkänna BP:s förvärv av Tain i enlighet med ovanstående huvudsakliga villkor.

Punkt 8. Styrelsens förslag till beslut om apportemission

Med anledning av vad som anförts ovan föreslår styrelsen i BP att bolagsstämman beslutar om nyemission av 9 520 065 stycken aktier, att användas till betalning av förvärvet enligt punkt 7 ovan, innebärande en ökning av aktiekapitalet i BP med 2 136 459,83 EUR. De väsentliga villkoren för nyemissionen är följande:

- Endast Atletico ska ha rätt att teckan de nyemitterade aktierna.

- Atletico ska som betalning för aktierna tllskjuta samtliga aktier i Tain (“Apportegendomen”).

- Teckning av aktierna skall ske på särskild teckningslista och ska äga rum från och med den 2 december till och med den 13 december 2013. Teckning kan även ske direkt i protokollet från den extra bolagsstämman och överteckning kan ej ske. Betalning av aktierna ska ske genom att Atletico tillskjuter Apportegendomen till Bolaget senast den 13 december 2013.

- Baserat på en volymviktad genomsnittlig aktiekurs för BP:s aktie (VWAP) för de senaste 10 handelsdagarna före den 21 oktober 2013 har teckningskursen för varje nyemitterad aktie i BP beräknats till 4,653838 kronor och Bolaget beräknas tillföras Apportegendom till ett sammanlagt värde motsvarande cirka 44,3 miljoner kronor. 

- De nya aktierna ska äga rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att emissionen har registrerats hos Bolagsverket.

- Stämmans beslut om apportemission är villkorat av att stämman beslutat att godkänna förvärvet enligt punkt 7.

Punkt 9. Beslut om bemyndigande för styrelsen att göra smärre justeringar i besluten

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om bemyndigande för styrelsen att göra de smärre justeringar av besluten enligt punkterna 7-8 ovan som kan visa sig nödvändiga vid exempelvis registrering av besluten hos Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB.

Tillhandahållande av handlingar

Styrelsens fullständiga förslag till beslut om apportemission (punkt 8), redogörelser och yttranden enligt 13 kap. 6-8 §§ aktiebolagslagen, ny bolagsbeskrivning innefattande informationsmaterial avseende förslaget i punkt 7 och ett oberoende värderingsutlåtande, kommer att hållas tillgängligt på Bolagets webbplats www.bettingpromotion.se och hos BP från och med den 8 november 2013. Handlingar enligt ovan skickas även till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Handlingarna kommer att hållas tillgängliga vid stämman.

Uppgifter om antal aktier och röster

I BP finns vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande totalt 9 520 065 stycken aktier av ett och samma slag med en röst vardera. Bolaget innehar inga egna aktier.

 

 

Malmö 22 oktober 2013

För ytterligare information kontakta:

Jonas Ornstein, VD i Betting Promotion Sweden AB

Tel +46 40 611 84 94

 

 

Certified Adviser:

Betting Promotion Sweden AB (publ) anlitar Mangold Fondkommission AB som Certified Adviser. Mangold Fondkommission AB kan kontaktas via www.mangold.se eller på telefon +46 8 503 015 50.

 

 

Betting Promotion Sweden AB (publ) är holdingbolag till rörelsedrivande dotterbolag. Betting Promotion sätter odds och handlar på sporthändelser. Spel hanteras både innan match och under pågående match, så kallad live betting. Sedan 2003 har Betting Promotion varit market maker på världens ledande spelbörser. Handeln sköts automatiskt och är därigenom menad att vara både effektiv och stabil. Betting Promotion erbjuder även odds till bookmakers.


Attachments

Pressmeddelande Betting Promotion 2013-10-22.pdf