North Media A/S køber otte lokalaviser i København/Frederiksberg og styrker sin position markant


Den 23. oktober 2013

Selskabsmeddelelse nr. 09-13

North Media A/S har i dag indgået aftale med Berlingske Media A/S om køb af otte lokalaviser i København og på Frederiksberg med et samlet oplag på 286.000 aviser pr. uge.

North Media A/S, der blandt andet udgiver Søndagsavisen og en række øvrige aviser, bliver med overtagelsen den ubetinget største bladudgiver i København og på Frederiksberg med over en halv million aviser hver uge.  På landsplan udgiver North Media A/S efter købet samlet 1,6 mio. aviser pr. uge.

”De otte aviser er gode veletablerede virksomheder, der passer perfekt ind i North Medias strategi om, at styrke og udbygge markedspositioner inden for husstandsomdelte gratisaviser og distribution” siger North Medias adm. direktør Lars Nymann Andersen.

 ”Med handlen går vi aktivt ind i konsolideringen af markedet efter mange års aviskrige og styrker vores position markant. Vi opnår stordriftsfordele og sikrer grundlaget for vores samlede avisaktiviteter, siger koncernens adm. direktør Lars Nymann Andersen.

Overtagelsen omfatter Frederiksberg Bladet, Vesterbro Bladet, Valby Bladet, Vanløse Bladet, City Avisen og Nørrebro/Nordvest, samt en 70 procent ejerandel i det selskab, som udgiver Amagerbladet og Østerbro Avis – hvoraf 60% overdrages fra Berlingske Media A/S og 10% fra den eksisterende minoritet. Avisernes mange læsere i København og på Frederiksberg kommer ikke til at mærke nogen forskel, idet aviserne vil blive udgivet af de samme medarbejdere som hidtil. 

Den samlede købesum for de 8 aviser er 69,5 mio. kr., der betales kontant og gennemføres som både aktiehandel og aktivoverdragelse. Overtagelsen forventes gennemført ved closing pr. 1. november 2013.

I forbindelse med købet, er der endvidere indgået en put/call option for de resterende 30 % af aktierne i det selskab, der udgiver Amagerbladet og Østerbro Avis, som kan udnyttes i rater efter aflæggelse af årsregnskaberne for 2015 og 2018. Købsprisen afhænger af den fremtidige indtjening, men forventes at udgøre 10-20 mio. kr.

Opkøbene forventes at påvirke koncernens omsætning positivt med årligt ca. 75 mio. kr. Koncernens EBITDA forventes efter implementeringen påvirket positivt med årligt ca. 20 mio. kr. og koncernens EBIT med årligt ca. 10 mio. kr. Opkøbene forventes ikke at påvirke koncernresultatet i 2013 i nævneværdig grad.

Yderligere oplysninger kan fås hos adm. direktør Lars Nymann Andersen på telefon 39 57 70 00.

 

Med venlig hilsen
North Media A/S


Lars Nymann Andersen
Adm. direktør