Koncernens forventninger til helåret 2013 opjusteres. FK Distribution fortsætter udrulningen af NejTak+, og Søndagsavisen har købt 8 lokalaviser i Københavnsområdet


 

Den 6. november 2013
Selskabsmeddelelse nr. 11-13 
Koncernens forventninger til helåret 2013 opjusteres. FK Distribution fortsætter udrulningen af NejTak+, og Søndagsavisen har købt 8 lokalaviser i Københavnsområdet
  • Koncernens EBIT blev på 33,7 mio. kr. år til dato i 3. kvartal 2013, hvilket er bedre end forventet.
  • Forventningerne til årets samlede EBIT-resultat opjusteres fra 0-20 mio. kr. til 30-40 mio. kr. i 2013.
  • FK Distributions udrulning af NejTak+ går planmæssigt.
  • Pr. 1. november 2013 har koncernen købt 8 lokalaviser i København og på Frederiksberg af Berlingske Media A/S.

Koncernens omsætning i 3. kvartal 2013 år til dato androg 762,6 mio. kr. og er på niveau med det forventede. Sammenlignet med den samme periode i 2012 var koncernens omsætning 49,3 mio. kr. eller 6 % lavere, primært på grund af den strukturelle markedsudvikling og forventningen om indførelse af reklameafgift.

Koncernens resultat af den ordinære primære drift (EBIT) blev på 33,7 mio. kr. år til dato i 3. kvartal 2013. Resultatet er lidt bedre end forventet og skyldes primært udskudt implementering af reklameafgift, men også bedre resultat på Søndagsavisen og Ofir. Årsagen hertil er en kombination af højere dækningsbidrag og lavere faste omkostninger.

Sammenlignet med 3. kvartal 2012 år til dato er dette års resultat 43,1 mio. kr. lavere. Årsagen til resultatnedgangen er hovedsagelig lavere omsætning på FK Distribution, hvilket har reduceret resultatet med ca. 60 mio. kr., mens online segmentet har forbedret resultatet med ca. 10 mio. kr.

FK Distribution fortsætter planmæssig implementering af NejTak+ på Forum.dk
FK Distribution lancerede den 21. maj 2013 et nyt produkt: NejTak+ på Forum.dk, hvor forbrugerne selv kan vælge, hvilke tryksager de ønsker at modtage og dermed fravælge de tryksager, som de ikke ønsker at modtage. Samtidig giver NejTak+ forbrugerne mulighed for at afmelde sit valgte reklamesæt i ferier.

Mange af FK Distributions kunder vil med NejTak+ få en mere målrettet omdeling til husstande, der ønsker at modtage deres tilbudsavis, og de får samtidig mulighed for at omdele til nogle, der ellers har sagt NejTak.

Den 21. juni 2013 gennemførtes de første omdelinger af NejTak+ i udvalgte postnumre. Det forventes, at NejTak+ tilbydes til hele Danmark ved udgangen af januar 2014.

Bekey har vundet udbud i 4 kommuner i 2013 og er i test/planlægning om test i yderligere 17 kommuner
Bekeys elektroniske nøglesystem giver ikke kun sikker og hurtig adgang til hjem eller opgang. Bekeys administrationsenhed Netkey kan anvendes til at sende adgang fra smartphone eller computer og giver overblik over, hvornår og af hvem Bekey bliver brugt. Salg til private forventes påbegyndt i slutningen af 2013.

Søndagsavisen købte pr. 1. november 2013 otte lokalaviser i København/Frederiksberg og styrker derved sin position markant
Søndagsavisen bliver med overtagelsen af de 8 aviser den ubetinget største bladudgiver i København og på Frederiksberg med over en halv million aviser hver uge. På landsplan udgiver koncernen nu samlet 1,6 mio. aviser pr. uge. Mod slutningen af 3. kvartal 2013 er Søndagsavisen lykkedes med at genskabe væksten ved en styrket relation til store landskunder og en mere effektiv tilgang til markedet.

Ofir forhandler nu rekrutteringssystemet Emply og er resultatmæssigt foran planen i 3. kvartal 2013
Ofir har indgået en forhandleraftale om at sælge det markedsledende rekrutteringssystem Emply og har samtidig købt en mindre ejerandel i selskabet. Ofir realiserede den forventede omsætningsvækst af såvel annoncer som rekrutteringssystemer, men med lavere omkostninger. Driftstabet er tilnærmelsesvis halveret i 3. kvartal 2013 sammenlignet med samme kvartal sidste år.

På Byggestart.dk begynder effekten af koncepttilpasninger at vise sig. Resultatudvikling er som forventet
Der er i 3. kvartal gennemført en række ændringer i forretningsmodellen, som gør Byggestart.dk/HentTilbud.dk konceptet mere gennemskueligt og attraktivt for håndværkerne. Aktiviteten giver fortsat underskud.

Koncernens forventninger til EBIT-resultatet i 2013 øges fra 0-20 mio. kr. til nu 30-40 mio. kr.
Omsætning og resultat blev bedre end forventet i årets 3. kvartal, og samtidig forventes reklameafgiften nu tidligst implementeret i midten af 2014.

Samlet set forventes koncernens omsætning at blive mellem 1.025 mio. kr. og 1.040 mio. kr. i 2013. Koncernens EBIT forventes at blive på 30-40 mio. kr.

Yderligere oplysninger kan fås hos adm. direktør Lars Nymann Andersen og økonomidirektør Kåre Wigh på telefon 39 57 70 00.

 


Attachments

North Media Q3-13 - DK.pdf