Arseus: Overname van Alternate Technologies in Brazilië


INNOVATIEVE SOFTWAREOPLOSSINGEN VOOR MAGISTRALE BEREIDINGEN, GEREED VOOR WERELDWIJDE INTRODUCTIE

Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)[1], 7 november 2013 - Arseus maakt vandaag de overname bekend van Alternate Technologies, de toonaangevende Braziliaanse ontwikkelaar en leverancier van innovatieve software- en technologietools voor magistrale bereidingen. Meer dan 3.500 Braziliaanse apotheken en voorschrijvers maken dagelijks gebruik van de geavanceerde software voor magistrale bereidingen en de voorschrijfsoftware voor tailor-made medicatie van Alternate. Alternate Technologies verwacht voor 2013 een omzet van circa BRL 11 miljoen en een EBITDA-marge die boven het gemiddelde van de Fagron Groep ligt. Alternate Technologies wordt vanaf 1 oktober 2013 geconsolideerd.

Ger van Jeveren, CEO van Arseus en Fagron: "Wij zijn zeer verheugd dat we Alternate Technologies binnen de Fagron Group mogen verwelkomen. Deze overname speelt een essentiële rol in de strategie om onze positie als wereldwijd marktleider op het gebied van magistrale bereidingen te versterken en om onze totaaloplossing voor magistrale bereidingen voor onze 200.000 klanten wereldwijd verder te optimaliseren met de software- en technologietools met toegevoegde waarde van Alternate Technologies. Dankzij het uitstekende track record en kwaliteit van de organisatie van zowel Alternate Technologies als van Fagron verwachten we dat de integratie snel en soepel zal verlopen.

Marco Perino, President van Alternate Technologies: "Ik verheug me op de samenwerking met de Fagron Groep. Het wereldwijde en snelgroeiende netwerk van Fagron biedt veel mogelijkheden voor de internationale lancering van onze succesvolle en unieke technologie- en softwareoplossingen. Onze medewerkers zullen profiteren van de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling binnen een internationale omgeving. Bovendien zie ik ernaar uit om bij te dragen aan de toekomstige groei en uitbreiding van zowel Alternate Technologies als van de Fagron Groep."

[1] Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV.

Open onderstaande link voor het volledige persbericht:


Attachments

Overname van Alternate Technologies in Brazilië