MEDDELELSE#149-MERMAID OG SØNDERBORG KOMMUNE DIGITALISERER PLEJECENTER AMALIEHAVEN


Glostrup, 2013-11-15 13:55 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Kommunernes fokus på at udvikle og fastholde velfærden hos borgerne gennem øget brug af teknologi har resulteret i en endnu tydeligere dagsorden for digitalisering – også inden for ældreplejen. Flere plejehjem søger derfor mod at implementere innovative og fremtidssikrede digitale værktøjer, som skal gøre hverdagen nemmere for beboerne og frigøre ressourcer for personalet. Det er det nye plejehjem i Augustenborg et godt eksempel på. 

Amaliehaven, som for nyligt åbnede dørene for 60 beboere, kunne således ved åbningen også præsentere en helt unik informationsplatform bestående af 80 digitale skærme. 

Mermaid fik til opgave at udvikle en løsning, der kunne gøre hverdagen nemmere for beboerne, sikre en højere grad af selvstændighed og frigøre ressourcer for personalet. Målet var således at simplificere formidlingen af informationer rettet mod alle parter, så de kunne blive mere selvhjulpne. Samtidig skulle platformen være i stand til at effektivisere personalets arbejdsgange.

Ved hjælp af billeder, farver, symboler og letlæselig tekst guider skærmene de ældre, pårørende og besøgende rundt på plejehjemmet og informerer omkring, hvem der bor hvor, dagens aktiviteter - og markerer vigtige mærkedage.

Løsningen i Amaliehaven består af 5 såkaldte kanaler:

• Indgangsparti til Amaliehaven; en multiskærm baseret på 3 stk. 47” skærme

• En Personalekanal med touchskærme

• Infokanal med relevant information til beboerne og de ansatte

• Oversigtsskærme på forskellige strategiske steder, så beboere og pårørende kan orientere sig

• 60 beboerskærme foran hver lejlighed – med bl. a. navn, lejlighedsnummer og et billede, der har betydning for den enkelte beboer.  

Projekt Amaliehaven eksemplificerer Sønderborg Kommunes stærke digitaliseringsstrategi og understøtter kommunens ønske om at sikre implementering af digitale medier i og omkring det offentlige rum - til gavn for borgere og personale i alle aldre.

Mermaid er totalleverandør, og har således leveret konceptet, hardware, software, indholdsproduktion, installation, systemovervågning samt support.

Konceptet kan benyttes i lignende institutioner nationalt såvel som internationalt, og Mermaid oplever en god interesse for løsningen.

Projektet Amaliehaven, og konceptet som helhed, understøtter således Mermaid’s satsning på det offentlige segment.

Løsningen er installeret og sat i drift. 

 

For yderligere information kontakt venligst: 

Adm. Direktør                                                             Certified Adviser                             

Henrik Johnsen                                                          Gert Mortensen

Mermaid A/S                                                               Schrøder Partners A/S

Tlf. +45 44 52 92 00                                                   Tlf. +45 23 60 32 88

E-mail: hj@mermaid.dk                                              E-mail: gm@schroderpartners.dk   

Mermaid er Skandinaviens førende aktør indenfor digital signage, med kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Vi har løsninger i mere end 30 lande. Vi tilbyder en bred vifte af produkter og ydelser til retail, transport og den offentlige sektor. Vores kunder inkluderer 7-Eleven, A-apoteket, Arriva, BoConcept, Burger King, Click, Comviq, Coop, City-Trafik, DSB, EDC, Eurosko, HI-FI Klubben, Matas, Opto Gruppen, Profil Optik, Silvan, Stark, TDC, Tele2, Telia, TOP-TOY, XL-Bygg og mange andre.


Attachments

MEDDELELSE#149-MERMAID OG SØNDERBORG KOMMUNE DIGITALISERER PLEJECENTER AMALIEHAVEN.pdf