North Chemicals dotterbolag tecknar treårigt förlängningsavtal med stor svensk distributör


Avtalets värde förväntas uppgå till cirka 35 MSEK fördelat över tre år.

North Chemical AB:s (publ) dotterbolag Aktiv Kemi AB har tecknat en förlängning av nuvarande avtal med en stor svensk distributör av hygien- och rengöringsprodukter. Avtalets värde förväntas uppgå till cirka 35 MSEK fördelat över tre år.

Aktiv Kemis viktigaste kunder finns inom detaljhandeln, återförsäljarleden och dagligvaruhandeln. Aktiv Kemi har som policy att aldrig namnge vilka bolag man samarbetar med inom Private Label. Detta har bidragit till att man uppfattas som en seriös och ärlig samarbetspartner inom branschen. Med denna bakgrund anges kunden inte vid namn.

Stig Norberg kommenterar:
Avtalet är av betydande värde och ett steg på vägen att bli den marknadsledande leverantören till Nordens största återförsäljare av svensktillverkade och miljöcertifierade rengörings- och underhållsprodukter för såväl professionella som privata användare.

North Chemical AB (publ) genomför just nu en spridningsemission om 30 MSEK med efterföljande listning på First North. Nedan framgår erbjudandet i korthet:
· Erbjudandet omfattar en nyemission om 30 MSEK motsvarande 5.000.000 aktier
· Teckningskurs 6 SEK per aktie
· Anmälningsperioden är den 14 november - 6 december 2013
· Beräknad första dag för handel på First North är den 19 december 2013
· North Chemicals nettoomsättning uppgick per den 30/9 (9 månader) till cirka 96 MSEK med ett EBITDA om cirka 9,3 Mkr.

North Chemical har ansökt om att få aktierna noterade på First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank AB. För vidare information och nedladdning av teaser/anmälningssedel se www.northchemical.se

RÖRVIK 2013-11-29

För ytterligare information kontakta:
Carl-Johan Steifeldt, CFO och VD Aktiv Kemi AB,
Mobil +46 706 52 14 10
Email: steifeldt@northchemical.se

Stig Norberg, VD North Chemical,
Mobil: +46 708 25 14 00
Email: stig.norberg@northchemical.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
North Chemical Pressrelease 2013-11-29.pdf

Om North Chemical
North Chemical AB (publ) grundades i oktober 2009 med ambitionen att bli en marknadsledande underleverantör till framförallt Nordens största återförsäljare av svensktillverkade och miljöcertifierade rengörings- och underhålls produkter. Med tre verksamhetsben inom den kemtekniska branschen har koncernen snabbt etablerat sig som en framstående leverantör av rengörings- och underhållsprodukter för såväl den privata som professionella marknaden. För mer information www.northchemical.se 


Attachments

northchemical_press_131129.pdf