Rättelse: Arctic Gold erhåller ett signerat avtal från formanskapet i Kautokeino kommun


(Rättelse: Korrigerat datum i brödtexten till den 16 december 2013.)

Formanskapet i Kautokeino är ett arbetsutskott, som förbereder ärenden inför kommunstyrelsen. De har idag ställt sig positiva till Arctic Golds förslag till avtal angående satsningar i uppstartskedet av det eventuella gruvprojektet i Bidjovagge. De har också förklarat sig positiva till ansökan om Planprogram.


Formanskapets beslut är en rekommendation till kommunstyrelsen att fastlägga ett Planprogram för konsekvensutredningar av gruvdrift vid Bidjovagge.

Kautokeino kommunstyrelse skall ta ställning till Arctic Golds Planprogram den 16 dec 2013.

2013-12-09

För ytterligare information, vänligen kontakta bolagets VD, Qualified Person och Europageolog:
Lars-Åke Claesson, VD
Arctic Gold AB
+46 18 156423
+46 70 6733294
claesson@arcticgold.se
www.arcticgold.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Arctic Gold Pressrelease 2013-12-09.pdf

Om Arctic Gold
Arctic Golds affärsidé är att bedriva prospekteringsarbete för att hitta och påvisa kommersiellt utvinningsbara guld och basmetallfyndigheter i Norden. Strategin är att i första hand bedriva prospekteringsarbete och antingen avyttra projekt inom några år eller etablera gruvdrift i egen regi eller i samarbete med andra bolag. Arctic Gold fokuserar på Bidjovagge- projektet i Nordnorge och nuvarande guld- och basmetallstillstånd i Västerbotten och Norrbotten. Arctic Golds aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet ARCT. Certified Adviser är Redeye. Mer information om bolaget finns på www.arcticgold.se.


Attachments

arcticgold_press_131209.pdf