Kopy Goldfields slutför försäljningen av licenserna Kavkaz och Prodolny och erhåller första betalningen


Kopy Goldfields AB (publ) ("Kopy Goldfields" eller "Bolaget") är glada att kunna tillkännage att försäljningen av licenserna Kavkaz och Prodolny har slutförts. Den totala köpeskillingen uppgår till 50 miljoner rubel, motsvarande cirka 10 miljoner SEK eller 1,5 miljoner USD, varav 10% har erhållits i samband med avtalssigneringen och resterande del skall betalas innan utgången av januari 2014.

Enligt avtalet säljer Kopy Goldfields 100% av dotterbolagen LLC Kavkaz Gold och LLC Prodolny, vilka i sin tur innehar licenserna Kavkaz och Prodolny. Köparen är det ryska bolaget "Siberian Gold Mining Company", vilket kommer att vara operatör av Kavkaz- och Prodolny-projekten och har avsikten att utveckla licenserna till produktion.

Försäljningen kommer att redovisas i koncernen under det fjärde kvartalet 2013 och kommer preliminärt inte att ha någon påverkan på koncernens resultaträkning då en omvärdering av tillgångarna skedde under föregående kvartal. Betalningen genomförs i två steg; 10%, motsvarande 5 miljoner rubel eller cirka 1 miljon SEK, har betalats i samband med avtalssigneringen och resterande 90%, motsvarande 45 miljoner rubel eller cirka 9 miljoner SEK, kommer att betalas under januari 2014.

Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields, kommenterar nyheten: "Denna affär är en viktig milstolpe i vår strategi. Den visar inte bara att Kopy Goldfields har kvalitetsprojekt som attraherar andra investerare, utan även möjligheterna att kommersialisera licenserna i området och förmågan att erhålla betalningslikvider från Ryssland. Vidare är en kontantförsäljning en fantastisk framgång under de rådande marknadsvillkoren och affären kommer att stärka vår kassa under 2014."

Stockholm, 19 december 2013

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com

Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2013-12-19 (Swedish).pdf
Kopy Goldfields Pressrelease 2013-12-19 (English).pdf

Mer information från beQuoted
Nyhetsrum Kopy Goldfields

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ OMX First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag i ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolagets huvudägare är Eldorado Gold Corp. Bolaget innehar rättigheterna till elva berggrundslicenser för både prospektering och produktion som täcker 1 963 kvadratkilometer. Målsättningen med Kopy Goldfields verksamhet är att skapa värde genom att identifiera och förvärva högpotentiella guldfyndigheter och därefter utföra tidig prospektering tills dess att fyndigheten antingen kan säljas eller utvecklas i samarbete med en annan partner under ett joint venture avtal.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Aqurat Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: 08-684 05 800.

Aktien
Ticker: KOPY
www.nasdaqomxnordic.com/firstnorth/
Utestående aktier: 30 246 257


Attachments

kopygoldfields_press_131219.pdf kopygoldfields_press_131219_eng.pdf