HCS Holding AB (publ): HCS Holding förbereder offensiv nyemission


Luleå, 2013-12-23 13:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Styrelsen för Header Compression Sweden Holding AB har beslutat att sammankalla en extra bolagsstämma för framläggande av förslag till bemyndigande för styrelsen att besluta om en nyemission av aktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

Den planerade nyemissionen görs i flera syften. Den nuvarande verksamheten har starka finanser och genererar i enlighet med lagd strategi ökande försäljning, vinster och kassaflöden. Något kapitalbehov i den existerande rörelsen föreligger därför inte. Styrelsens ambition är istället att bygga ytterligare aktieägarvärde genom förvärv av verksamheter eller tillgångar. Nyförvärv kan avse komplettering av nuvarande verksamhet och skall då vidareutveckla och stärka denna.

Nyförvärv kan även avse helt ny verksamhet där styrelsen och nuvarande bolagsplattform kan tillföra mervärde och där i ett senare skede avknoppningar i syfte att genomföra ägarspridning och separat notering kan bli aktuella.

Genom att öka aktiens ”free float” syftar emissionen också till att öka likviditeten i aktien, ett önskemål som framförts av flera nuvarande och potentiella aktieägare.

Den extra bolagsstämman är planerad att hållas i januari 2014. Kallelse kommer att publiceras innevarande vecka. Om stämman bifaller förslaget till bemyndigande planeras nyemissionen att genomföras under februari-mars 2014.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Hans Runesten, Styrelseordförande, HCS Holding AB (publ), Tel: 070 280 26 26,  hans.runesten@effnet.com, eller besök: www.hcholding.se

 

Om Header Compression Sweden Holding AB (publ)

Header Compression Sweden Holding AB (publ) handlas på NASDAQ OMX  First North (symbol HCSH). Certified Adviser är Remium AB (www.remium.se). Header Compression Sweden Holding AB (publ) är moderbolag i en koncern med verksamhet inom avancerad digital kommunikation. Koncernen har för närvarande dotterbolaget Effnet AB.  För mer information om Header Compression Sweden Holding AB, besök www.hcholding.se.

Effnet AB

Effnet AB utvecklar och säljer programvarufamiljen Effnet Header Compression som ökar effektiviteten, hastigheten och tillförlitligheten i IP-trafik i mobila, fasta och satellitbaserade nätverk. För vidare information om Effnet AB, besök www.effnet.com.