Chief Financial Officer Keith Nichols treedt eind juni af


15 januari 2014

De Raad van Commissarissen van Akzo Nobel N.V. heeft vandaag aangekondigd dat Keith Nichols, Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur, het besluit heeft genomen om na acht zeer succesvolle jaren het bedrijf per eind juni te gaan verlaten.

Keith blijft in functie als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur tot en met 30 juni 2014. De internationale zoektocht naar de opvolger van Keith is in gang gezet en een benoeming zal te zijner tijd volgen.

Chief Executive Officer Ton Büchner: "Wij danken Keith voor zijn toewijding aan en inzet voor AkzoNobel gedurende de afgelopen acht jaar. Hij heeft een sleutelrol gespeeld in de transformatie van de samenstelling van het bedrijf en met name bij het afstoten van onze farmaceutische tak. Sinds zijn aanstelling als CFO in 2008 heeft hij een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan het verhogen van de financiële discipline en het bereiken van functionele verbeteringen binnen de gehele organisatie. Wij zullen Keith's waardevolle en scherpe input missen, even als zijn gedrevenheid. Ik weet zeker dat ik ook namens mijn collega's spreek als ik hem het allerbeste wens voor de toekomst."

Keith Nichols: "Zo'n besluit nemen, is nooit makkelijk. Echter, ik verlaat een bedrijf dat op koers ligt om zijn 2015 financiële doelstellingen te behalen. Ik wil graag mijn collega's door het hele bedrijf bedanken en wens hen alle succes in de toekomst."

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Karel Vuursteen: "Namens de Raad van Commissarissen wil ik Keith graag bedanken voor zijn significante bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf en wens hem veel succes in zijn volgende uitdaging."

--- 

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations                                                       Corporate Investor Relations
T 020 - 502 7833                                                                         T: 020 - 502 7854
Contactpersoon: Stephen Hufton                                               Contactpersonen: Jonathan Atack, Sheryl Stokes

Voorbehoud
Dit persbericht bevat informatie met betrekking tot belangrijke onderwerpen zoals AkzoNobels groeistrategie, toekomstige financiële resultaten, marktposities, productontwikkeling, producten in de pijplijn en productgoedkeuringen. Dergelijke informatie dient met het nodige voorbehoud te worden beschouwd, waarbij men zich moet realiseren dat vele factoren de geprojecteerde en werkelijke resultaten kunnen doen afwijken. Zulke factoren zijn onder meer prijsfluctuaties, valutakoersschommelingen, ontwikkelingen in grondstofprijzen en personeelskosten, pensioenen, fysieke en milieurisico's, juridische aangelegenheden en wettelijke, fiscale en andere overheidsmaatregelen. Vermelde marktposities zijn gebaseerd op schattingen van het management en informatie afkomstig van externe specialisten. Een uitgebreidere toelichting op de risicofactoren met betrekking tot onze activiteiten vindt u in ons meest recente jaarverslag, dat u kunt vinden op onze website www.akzonobel.com.

Attachments

AkzoNobel Persbericht