Stort overskud i børsnoteret ejendomsselskab med fokus på tyske ejendomme!

Berlin IV A/S Pressemeddelelse nr. 3 - 18. februar 2014


Resultat på EUR 16 mio. efter skat i første halvår 2013/2014 og opjustering af forventningerne til årets driftsresultat (før skat og dagsværdiændringer) med EUR 0,25 mio. til EUR 3,75 - 4,25 mio.

Efter en periode med solide resultater og stabil fremgang opnåede Berlin IV A/S i første halvdel af  finansåret en ”like for like” vækst i omsætningen på 4,6% og et overskud før dagsværdiregulering og skat på ca. EUR 2 mio., hvilket er en vækst på ca. 50% i forhold til samme periode sidste år.

Berlin IV A/S som ejer ca. 2500 lejligheder og 250 erhvervslejemål, fokuserer på løbende at udnytte potentialet i den eksisterende ejendomsportefølje og effektivisere driften mest muligt.

I perioden har selskabet ud over opdeling af ejendomme i ejerlejligheder fået kortlagt og værdiansat de potentielle byggeretter, som den eksisterende portefølje indeholder. Værdiansættelsen af byggeretterne har påvirket periodens resultat efter skat positivt med ca. EUR 7,2 mio.

Selskabet er velkonsolideret med en egenkapital på EUR 97,5 mio., positive pengestrømme og likvider i størrelsesordnen EUR 4,5 mio.

”Vi har gennem de sidste år formået at bevare fokus på at udvikle driften i ejendommene og eksekvere på planlagte investeringer samtidig med at vi har gennemført administrative effektiviseringer og besparelser.  Kombinationen af denne fokus og den befolkningsmæssige udvikling i Berlin, gør, at vi nu har en sund og balanceret drift med positive pengestrømme i selskabet,” siger selskabets administrerende direktør Søren Krarup.

Berlin IV A/S har i årets løb endvidere gennemført et tilbagekøb af egne aktier for i alt EUR 4 mio. og har igangsat en proces med henblik på at definere den mest hensigtsmæssige strategi i bestræbelserne på at optimere aktionærernes afkast.

 

Yderligere oplysninger:

Adm. direktør Søren Krarup, tlf. + 45 60 19 64 33

Bestyrelsesformand Erik Stannow, tlf. + 44 77 17 89 81 04

 

 

______________________________________________________________________________________
Berlin IV A/S ejer og driver en portefølje bestående af 135 udlejningsejendomme med i alt 2.751 bolig og erhvervslejemål beliggende i Berlin. Strategien er at optimere driften og udnytte potentialet i ejendommene med henblik på at forbedre porteføljens værdi og selskabets resultat. Selskabets B-aktier har siden 2007 været noteret på NASDAQ OMX København. www.berlin4.dk 
     


Attachments

Pressemeddelelse nr. 3 18022014.pdf