AkzoNobel verdubbelt capaciteit Industrial Coatings productielocatie in China


5 maart 2014

AkzoNobel heeft de uitbreiding voltooid van de Industrial Coatings-productielocatie in Songjiang bij Sjanghai. Dit betekent een verdubbeling van de jaarlijkse productiecapaciteit en tevens ontstaat hiermee 's werelds grootste AkzoNobel-fabriek voor verpakkingscoatings.

De werkzaamheden begonnen in 2012 met een investering van rond €14 miljoen in extra productielijnen voor het produceren van verpakkingscoatings en epoxy- en polyesterharsen. Songjiang is nu de grootste productielocatie in zijn soort in de regio en gaat een aantal essentiële markten bedienen met de groeiende vraag van consumenten.

"China blijft een van onze belangrijkste groeimarkten. Door uitbreiding van onze capaciteit in Songjiang zijn we goed gepositioneerd om in te spelen op de toenemende vraag vanuit de bouw- en consumentenmarkten" aldus Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings.

AB Ghosh, Managing Director van Industrial Coatings van AkzoNobel, voegde hier aan toe: "Wij zijn zeer verheugd met de start van de commerciële productie in de uitgebreide faciliteit in Songjiang. Met de uitgebreide mogelijkheden en de nieuwe productlijnen kunnen we niet alleen klanten beter bedienen, maar kunnen we ook harsen leveren voor onze eigen lokale productie van coil- en verpakkingscoatings".

De faciliteit in Songjiang biedt werk aan bijna 300 mensen en huisvest het grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van AkzoNobel in China. Ook in andere delen van het land breidt AkzoNobel de activiteiten verder uit, onder meer op de faciliteiten voor productie van Powder Coatings en Decorative Paints in Chengdu. Dit betreft een gecombineerde investering van €50 miljoen in een van de snelst groeiende regio's van China. Tevens wordt deze week een nieuw regiokantoor voor West-China geopend in Chengdu. In dit kantoor zullen medewerkers van diverse coatings business units gevestigd zijn.

AkzoNobel heeft op dit moment ruim 7.400 werknemers in China, waarvan 500 bij onderzoek en ontwikkeling. In 2013 boekte de onderneming een omzet van €1,6 miljard, voor het grootste deel uit lokale verkopen.


---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie
Corporate Media Relations                                                          
T: 020 - 502 7833                                                                        
Contactpersoon: Kirstin Steffen 

Corporate Investor Relations
T:  020 - 502 7854
Contactpersoon: Sheryl Stokes                                                 

Voorbehoud
Dit persbericht bevat informatie met betrekking tot belangrijke onderwerpen zoals AkzoNobels groeistrategie, toekomstige financiële resultaten, marktposities, productontwikkeling, producten in de pijplijn en productgoedkeuringen. Dergelijke informatie dient met het nodige voorbehoud te worden beschouwd, waarbij men zich moet realiseren dat vele factoren de geprojecteerde en werkelijke resultaten kunnen doen afwijken. Zulke factoren zijn onder meer prijsfluctuaties, valutakoersschommelingen, ontwikkelingen in grondstofprijzen en personeelskosten, pensioenen, fysieke en milieurisico's, juridische aangelegenheden en wettelijke, fiscale en andere overheidsmaatregelen. Vermelde marktposities zijn gebaseerd op schattingen van het management en informatie afkomstig van externe specialisten. Een uitgebreidere toelichting op de risicofactoren met betrekking tot onze activiteiten vindt u in ons meest recente jaarverslag, dat u kunt vinden op onze website www.akzonobel.com.


Attachments

AkzoNobel persbericht